Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr

Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr

Link to www.tsekouratoi.gr

Δείτε τι λένε τα ζώδια για τη Δευτέρα 18/3!

Posted: 17 Mar 2013 03:37 PM PDT






Τα Ζώδια Σήμερα 18 Μαρτίου 2013






Κριός


21/3-20/4


Αγαπητέ Κριέ, μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σου, γιατί ήδη έχεις κουραστεί αρκετά και δεν θα αποδίδουν οι προσπάθειες που κάνεις. Βρες χρόνο σήμερα να ξεκουραστείς και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν. Το πλανητικό σκηνικό ανοίγει νέες προοπτικές στον ορίζοντα της ζωής σου και πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, φίλε Κριέ, η επικοινωνία με το ταίρι σου ευνοείται και δεν πρέπει να χάσεις αυτή την ευκαιρία, για να διορθώσεις ζητήματα της σχέσης σου. Όσο για σένα που η μοναξιά μονοπωλεί τη ζωή σου, να ξέρεις ότι σήμερα η γοητεία που εκπέμπεις θα φέρει δίπλα σου φλερτ και όχι μόνο…

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Κριός, η δουλειά σου πηγαίνει καλά και δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι τόσο πολύ. Η πίεση μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στον τρόπο που εργάζεσαι. Στα οικονομικά σου, προσπάθησε να μην ξοδεύεις πολλά χρήματα, διότι θα προκύψουν κάποιες έκτακτες δαπάνες.




Ταύρος


21/4-20/5


Η σημερινή μέρα, αγαπητέ Ταύρε, σε ευνοεί για να λύσεις με τρόπο δυναμικό πολλά ζητήματα, που μέχρι σήμερα σε ταλαιπωρούσαν. Θα χρειαστεί να είσαι σε ετοιμότητα και να εκμεταλλευτείς όλες τις θετικές συγκυρίες της ημέρας.

Αισθηματικές προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου, φίλε Ταύρε, είναι σε μια καλή μέρα και η σχέση σου σε γεμίζει με ερωτική διάθεση. Δείξε τα συναισθήματά σου απλόχερα και αποδέξου την αγάπη του συντρόφου σου. Εσύ που δεν αντέχεις άλλο την μοναξιά σου, εκμεταλλεύσου την αυξημένη κοινωνικότητά σου, για να κάνεις νέες γνωριμίες.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Ταύρος, θα δεις ότι τα σχέδιά σου μπαίνουν σε μια σειρά και μπορείς να χαρείς με την εξέλιξη των πραγμάτων. Προσοχή στα οικονομικά ρίσκα που σκοπεύεις να πάρεις, γιατί χρειάζονται αρκετή σκέψη και καλό προγραμματισμό.





Δίδυμοι
21/5-21/6

Φίλε Δίδυμε, αντί να προσπαθείς να αντισταθείς σε όσα συμβαίνουν γύρω σου και να αρνείσαι την πραγματικότητα, καλύτερα να δεις με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις καταστάσεις και να κάνεις ό,τι μπορείς, κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες. H δυναμικότητά σου σήμερα, θα σε βοηθήσει να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα με αποφασιστικότητα.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Δίδυμε, οι αλλαγές που θέλεις να κάνεις μέσα στη σχέση σου, χρειάζονται καλή επικοινωνία και διάθεση συνεννόησης με τον σύντροφό σου. Αν πάλι είσαι αδέσμευτος, άλλαξε τις καθημερινές σου συνήθειες και γίνε λίγο πιο κοινωνικός σήμερα. Δεν θα σου βγει σε κακό.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Δίδυμος, στα επαγγελματικά σου θα έχεις να αντιμετωπίσεις αρκετά προβλήματα, γι' αυτό οπλίσου με υπομονή και μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Τα οικονομικά σου είναι σε δύσκολη μέρα, γιατί έκτακτα έξοδα προκύπτουν εκεί που δεν τα περιμένεις.




Καρκίνος
22/6-22/7

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, εκμεταλλεύσου τη δυναμική σου διάθεση και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς στα ζητήματα που έχουν μείνει στάσιμα ή σε εκκρεμότητα. Από την άλλη, οι κοινωνικές σκοπιμότητες απαιτούν έξυπνους ελιγμούς στην συμπεριφορά σου και στην ερωτική σου ζωή θα σου ζητηθεί να κάνεις μία "θυσία".

Αισθηματικές προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου πηγαίνουν καλά, φίλε Καρκίνε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να παρατήσεις τις προσπάθειες που κάνεις, για να νιώσεις καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου, γιατί η αρνητική όψη που πραγματοποιεί σήμερα η Σελήνη με τον Κρόνο είναι επικίνδυνη και μπορεί να σε οδηγήσει σε ατέρμονες καταστάσεις. Αν είσαι ένας αδέσμευτος Καρκίνος, αξιοποίησε το σημερινό βράδυ για μια έξοδο με φίλους, που θα σε χαλαρώσει.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στην δουλειά σου, ξεμπέρδευε μια και καλή σήμερα με κάποιες εκκρεμότητες όσο πιο γρήγορα μπορείς, γιατί αλλιώς, στο μέλλον θα τις βρεις μπροστά σου σαν εμπόδιο. Γενικά, φρόντισε να είσαι ήρεμος και να αποφύγεις κάθε παρορμητισμό. Τα οικονομικά σου μπορούν να βελτιωθούν και πρέπει να σκεφτείς σοβαρά κάποιες προοπτικές, που αφορούν στο εισόδημά σου.





Λέων
23/7-23/8

Καλύτερα σήμερα, φίλε Λέων, να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν και να μιλήσεις για όλα όσα σε απασχολούν. Απομάκρυνε τα άτομα που σε στενοχωρούν και σε φορτώνουν με τα προβλήματά τους και κράτησε δίπλα σου όσους σε ευχαριστούν και σου φτιάχνουν τη διάθεση. Η μέρα σε βοηθάει να πάρεις τέτοιες αποφάσεις.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Λέων, θα μπορέσεις σήμερα να αφήσεις πίσω σου κάποια προβλήματα που υπήρχαν στη σχέση σου και να προχωρήσεις σε ένα άλλο κλίμα, πολύ πιο ερωτικό. Εσύ που είσαι αδέσμευτος, φρόντισε να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που δεν κάνεις σωστά στην προσέγγιση του ατόμου που σε ενδιαφέρει και προσπάθησε να το διορθώσεις άμεσα.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Λέων, τα επαγγελματικά σου είναι σε μια καλή μέρα και μπορείς τώρα να πραγματοποιήσεις πολλές από τις ιδέες σου, με τη βοήθεια των συνεργατών σου. Τα οικονομικά σου αρχίζουν να μπαίνουν σε μια σειρά και θα μπορέσεις σύντομα να νιώσεις καλύτερα.




Παρθένος
24/8-22/9

Η σημερινή μέρα, φίλε Παρθένε, σου δίνει λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Ειδικά θέματα που αφορούν στην οικογένειά σου, αρχίζουν να μπαίνουν σε μια σειρά και σου φεύγει ένα μεγάλο άγχος. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είσαι ξεκούραστος και ήρεμος, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά κάθε κατάσταση που θα παρουσιαστεί..

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Παρθένε, χρειάζεται πολύ καλή διαχείριση του χρόνου αλλά και της διάθεσής σου, για να μην αφήσεις το άγχος και την πίεση να επηρεάσει τη σχέση σου. Εσύ που δεν αντέχεις ακόμη τη μοναξιά, έχε τα μάτια σου ανοιχτά γιατί κάποιοι αξιόλογοι άνθρωποι θα σε πλησιάσουν με ερωτικό σκοπό…

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Τα επαγγελματικά σου πηγαίνουν πολύ καλά, αν είσαι Παρθένος, και οι νέες συνεργασίες ή επαφές θα σου αποδώσουν άμεσα στα σχέδιά σου. Να είσαι προσεκτικός και να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Ειδικά στα οικονομικά μην προβείς σε καμιά συμφωνία, πριν σκεφτείς καλά τα δεδομένα.





Ζυγός
23/9-22/10

Ξεκίνησε την ημέρα σου δυναμικά, αγαπητέ Ζυγέ, και προσπάθησε να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί, για να διορθώσεις λάθη ή να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Θα μπορέσεις να βάλεις μια σειρά γιατί οι πλανήτες σε ευνοούν, αλλά χρειάζεται και η δική σου αποφασιστική διάθεση.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι ένας δεσμευμένος Ζυγός, τα αισθηματικά σου μπορούν να σε αποζημιώσουν στο τέλος της ημέρας, γιατί η αγάπη που θα εισπράξεις σήμερα από τον σύντροφό σου θα είναι έντονη και θα σε κάνει να νιώσεις πολύ όμορφα. Δείξε κι εσύ με την σειρά σου την κατάλληλη ανταπόκριση. Οι αδέσμευτοι, ίσως θα πρέπει να δείχνετε πιο ανοιχτοί και διαθέσιμοι, για να γνωρίσετε κάποιο άτομο που πραγματικά να σας ενδιαφέρει.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, φίλε Ζυγέ, και κάποιες αλλαγές που θέλεις να κάνεις, μπορούν σήμερα να υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Όσο για τα οικονομικά σου, εκεί θα χρειαστεί πολύ αυστηρό πλάνο, για να μην ξεφύγεις με τα έξοδά σου, που εξακολουθούν να είναι πολλά.





Σκορπιός
23/10-22/11

Οι ευκαιρίες που θα φέρει μπροστά σου η σημερινή μέρα, αγαπητέ Σκορπιέ, είναι πάρα πολλές και πρέπει να τις αναγνωρίσεις και να τις αξιοποιήσεις κατάλληλα. Πολλά ζητήματα που ήταν στάσιμα, τώρα θα πάρουν μπροστά και θα ζήσεις στιγμές ικανοποίησης από τις εξελίξεις που έρχονται.

Για προσωπική πρόβλεψη, οι αστρολόγοι μας, σας δίνουν μια έγκυρη απάντηση με ένα τηλεφώνημα στο 14788 ή στείλτε τώρα ΝΕΦΕΛΗ στο 54757 για να έχετε μια άμεση πρόβλεψη για τα αισθηματικά σας με 1 sms το κινητό σας.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Σκορπιός χρειάζεται να γίνεις λίγο πιο διαλλακτικός στη σχέση σου, για να μην αφήσεις τις καταστάσεις να ξεφύγουν. Καλό θα είναι να αποφύγεις τις δυσάρεστες συζητήσεις σήμερα. Εσύ που είσαι μόνος σου και δεν έχεις κάποια σχέση, να ξέρεις πως η σημερινή μέρα ευνοεί πολύ τις συναντήσεις με άτομα από το παρελθόν σου αλλά και τις νέες γνωριμίες. Γενικά, το κλίμα είναι ερωτικό!!

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Τα επαγγελματικά σου χρειάζονται ψυχραιμία, φίλε Σκορπιέ, ειδικά σε κάποιες στιγμές έντασης, που θα προκύψουν μέσα στην ημέρα. Απόφυγε τις μεγάλες αλλαγές και τις νέες συμφωνίες. Τα οικονομικά σου απαιτούν μεγάλη προσοχή, γιατί τα έξοδά σου δείχνουν να αυξάνονται, ενώ τα έσοδά σου παραμένουν σταθερά.




Τοξότης
23/11-21/12

Αρκετές καταστάσεις που παρέμεναν στάσιμες σε βασικούς τομείς της ζωής σου, αγαπητέ Τοξότη, τώρα θα αρχίσουν να εξελίσσονται ραγδαία και καλό είναι να κάνεις ό,τι μπορείς, για να έρθουν τα πράγματα όπως ακριβώς θέλεις. Η σημερινή Δευτέρα σε βοηθά να πάρεις αποφάσεις, αλλά και να δεις την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι ένας δεσμευμένος Τοξότης, η μέρα θα είναι αρκετά έντονη και αν δεν διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, μπορεί να έρθεις σε ρήξη με τον σύντροφό σου. Μην πεις ή κάνεις πράγματα, που δεν θα μπορείς να πάρεις πίσω. Αν δεν είσαι σε σχέση, εκμεταλλεύσου τη σημερινή βραδιά για ξεκούραση ή χαλάρωση παρέα με καλούς φίλους.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Τα επαγγελματικά σου πάνε πολύ καλά, φίλε Τοξότη, και οι συνεργασίες σου έχουν τα αποτελέσματα που θέλεις. Απόφυγε τις κινήσεις που οφείλονται στον πανικό και όχι στην ώριμη σκέψη. Τα οικονομικά σου επίσης χρειάζονται προσοχή και όχι έξοδα, που θα σε αποσυντονίσουν.




Αιγόκερως
22/12-19/1

Η εσωτερική αναζήτηση είναι αυτή που θα χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα για το ζώδιό σου, φίλε Αιγόκερε, και αυτό λόγω της αρνητικής όψης που θα πραγματοποιήσει η Σελήνη με τον κυβερνήτη σου Κρόνο. Καλό είναι να αποφύγεις τη μελαγχολία και να πάρεις αποφάσεις ρεαλιστικές στους διάφορους τομείς της ζωής σου. Δείξε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι ένας δεσμευμένος Αιγόκερως, σήμερα θα πρέπει να αποδείξεις την αγάπη σου στο ταίρι σου και να πάρεις πρωτοβουλίες, που θα διώξουν τις αμφιβολίες του. Μην παραμελείς τη σχέση σου, γιατί δεν θα μπορείς να διορθώσεις κάποιες καταστάσεις αργότερα. Αν είσαι ακόμη σε αναζήτηση, προσπάθησε να χαλαρώσεις και μην αγχώνεσαι, γιατί σύντομα θα αλλάξουν οι καταστάσεις προς το καλύτερο.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου, αγαπητέ Αιγόκερε, οι συνεργασίες σου θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και θα μπορέσεις να ξεπεράσεις πολλές δυσκολίες. Είναι μια καλή μέρα για νέα ξεκινήματα, που θα σου αποδώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Στα οικονομικά σου πάλι, χρειάζεται να κάνεις πολύ προσεκτικές κινήσεις, για να φτάσεις στο σημείο που θέλεις. Μην προβείς σε βιαστικές συμφωνίες ή υπογραφές. Άφησε αυτές τις αποφάσεις για μια άλλη στιγμή.




Υδροχόος
20/1-19/2

Η σημερινή μέρα, φίλε Υδροχόε, μπορεί να σε βάλει σε μια κατάσταση, όπου η θεωρία θα έχει απόσταση από την πράξη. Μην αναβάλεις τις δουλειές που έχεις προγραμματίσει να κάνεις και μην χάνεσαι στις σκέψεις σου. Πρέπει να τακτοποιήσεις άμεσα τις υποχρεώσεις σου, για να προχωρήσεις παρακάτω.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Υδροχόε, τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, αφού η διάθεσή σου είναι ερωτική και αυτό αλλάζει όλο το κλίμα μέσα στη σχέση σου. Άφησε πίσω σου λοιπόν τα προβλήματα και πέρνα όσο καλύτερα και αγαπησιάρικά γίνεται με τον σύντροφό σου. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου, συναντήστε τα αγαπημένα σας άτομα και μην παρασυρθείτε απόψε σε γνωριμίες, που δεν είστε σίγουροι ότι σας γεμίζουν.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Υδροχόος, σήμερα κάνε ξεκαθαρίσματα ακόμα και στη δουλειά σου, όπου οι απαιτήσεις είναι πολλές και χρειάζεται λιγότερο άγχος και περισσότερη δράση. Τα οικονομικά σου χρειάζονται προσοχή και δραστικές κινήσεις περιορισμού των εξόδων, για να μπουν πάλι σε σειρά. Τον τελευταίο καιρό έχεις ξεφύγει.




Ιχθείς
20/2,20/3

Καλύτερα σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, να αφήσεις λίγο στην άκρη την ευαισθησία σου και να μη δίνεις τόση πολύ σημασία σε σχόλια που γίνονται πίσω από την πλάτη σου. Εξάλλου, υπάρχουν και άνθρωποι που σε εκτιμούν και σε θαυμάζουν. Επικεντρώσου στα θετικά και πάρε τις καταστάσεις στα χέριά σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς, ήρθε ο καιρός να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις για να προσεγγίσεις τον σύντροφό σου και να δεις με ηρεμία κάποια προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ σας. Οι πλανήτες σε ευνοούν να δώσεις τις κατάλληλες λύσεις. Εσύ που δεν μπορείς άλλο να ανεχτείς την μοναξιά σου, απόψε φρόντισε να περάσεις μια όμορφη βραδιά με αγαπημένους φίλους.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου, φίλε Ιχθύ, σήμερα χρειάζεται συγκέντρωση και οργάνωση, γιατί κάποιες δυσκολίες θα σε προβληματίσουν αρκετά. Τα οικονομικά σου πάνε καλύτερα και κάποιες ευκαιρίες να αυξήσεις τα έσοδά σου δεν θα λείψουν και θα σε αναζωογονήσουν.
Πηγή: myastro.gr


Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΦΟΒΕΡΟ VIDEO: Πόσο μακριά θα έφτανες για έναν φίλο;

Posted: 17 Mar 2013 03:23 PM PDT






Τα μεσάνυχτα χτυπάει το τηλέφωνο και ο φίλος σου με τρεμάμενη φωνή σου λέει..
.







ότι έχει μπλεξίματα. Παίζει πόκερ με κάτι επικίνδυνους τύπους και δυστυχώς τους χρωστάει χρήματα…



Τι θα έκανες;



Δείτε τι έκαναν όσοι βρέθηκαν σε αυτή τη θέση…







24wro






Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Ξέρετε πόσες ξένες λέξεις έχουν ρίζα ελληνική;

Posted: 17 Mar 2013 03:20 PM PDT


Ξέρετε πόσες ξένες λέξεις έχουν ρίζα ελληνική;




Ξέρατε πόσες ξένες λέξεις έχουν ρίζα ελληνική; Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη..
.






 βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών.



Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού.



Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».



Υπάρχουν χιλιάδες λέξεις με ελληνική ρίζα. Ας δούμε μερικές από αυτές



AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: "θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ".

AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!

BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα 'τραπέζια' (πάγκους) της αγοράς...

BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού.

BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού.

BRAVO = λατινικό, από το βραβείο.

BROTHER = λατινικά frater από το φράτωρ.

CARE = από το καρέζω.

COLONIE από το κολώνεια = αποικιακή πόλη.

DAY = Οι Κρητικοί έλεγαν την ημέρα 'δία'. Και: ευδιάθετος = είναι σε καλή μέρα.

DISASTER = από το δυσοίωνος + αστήρ

DOLLAR = από το τάλλαρον = καλάθι που χρησίμευε ως μονάδα μέτρησης στις ανταλλαγές. π.χ. «δώσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο είναι το τάλληρο, αλλά και το τελλάρo!

DOUBLE = από το διπλούς - διπλός.

EXIST = λατινικά ex+sisto από το έξ+ίστημι= εξέχω, προέχω.

EXIT = από το έξιτε = εξέλθετε

EYES = από το φάεα = μάτια.

FATHER = από το πάτερ (πατήρ).

FLOWER = λατινικά flos από το φλόος.

FRAPPER = από το φραγκικό hrappan που προέρχεται από το (F)ραπίζω = κτυπώ (F= δίγαμμα).

GLAMO UR = λατινικό gramo ur από το γραμμάριο. Οι μάγοι παρασκεύαζαν τις συνταγές τους με συστατικά μετρημένα σε γραμμάρια και επειδή η όλη διαδικασία ήταν γοητευτική και με κύρος, το gramo ur -glamou r , πήρε την σημερινή έννοια.

HEART, CORE = από το κέαρ = καρδιά.

HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό 'ς' προφέρεται ως 'ρ'. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης).

I = από το εγώ ή ίω, όπως είναι στην βοιωτική διάλεκτο.

ILLUSION = από το λίζει = παίζει.

ΙS = από το είς.

KARAT = εκ του κεράτιον, (μικρό κέρας για τη στάθμιση βάρους).

KISS ME = εκ του κύσον με = φίλησέ με ( ...;είπε ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη).

LORD = εκ του λάρς. Οι Πελασγικές Ακροπόλεις ονομάζονταν Λάρισσες και ο διοικητής τους λάρς ή λαέρτης. Όπως: Λαέρτης - πατέρας του Οδυσσέα).

LOVE = λατινικό: love από το 'λάFω'. Το δίγαμμα (F) γίνεται 'αυ' και 'λάF ω ' σημαίνει "θέλω πολύ".

MARMELADE = λατινικά melimelum από το μελίμηλον = κυδώνι.

MATRIX = από το μήτρα.

MATURITY = λατινικά: maturus από το μαδαρός= υγρός.

MAXIMUM = λατινικά: maximum από το μέγιστος.

MAYONNAISE = από την πόλη Mayon, που πήρε το όνομά της από το Μάχων = ελληνικό όνομα και αδελφός του Αννίβα.

ME = από το με.

MEDICINE = λατινικά :medeor από το μέδομαι, μήδομαι = σκέπτομαι, πράττω επιδέξια. Και μέδω = φροντίζω, μεδέων = προστάτης.

MENACE = από το μήνις.

MENTOR = από το μέντωρ.

MINE = από το Μινώαι (= λιμάνια του Μίνωα, όπου γινόταν εμπόριο μεταλλευμάτων. «Κρητών λιμένες, Μίνωαι καλούμεναι». (Διοδ.Σικελ.Ε'84,2).

MINOR = λατινικά: minor από το μινύς = μικρός. Στα επίσημα γεύματα είχαν το μινύθες γραμμάτιον, ένα μικρό κείμενο στο οποίο αναγραφόταν τι περιελάμβανε το γεύμα. Παράγωγο το ...; menu!

MODEL = από το μήδος= σχέδιο (η ίδια ρίζα με τη μόδα (= moda ).

MOKE = από το μώκος = αυτός που χλευάζει.

MONEY = λατινικό: moneta από το μονία = μόνη επωνυμία της Θεάς Ήρας: Ηραμονία. Στο προαύλιο του ναού της Θεάς στη Ρώμη ήταν το νομισματοκοπείο και τα νομίσματα έφεραν την παράστασή της, (monetae).

MOTHER = από το μάτηρ, μήτηρ.

MOVE = από το ομηρικό αμείβου = κουνήσου!

MOW = από το αμάω = θερίζω.

NIGHT = από το νύχτα.

NO = λατινικό: non, ne εκ του εκ του νη: αρνητικό μόριο ("νέ τρώει, νέ πίνει"), ή ( νηπενθής = απενθής, νηνεμία = έλλειψη ανέμου.

PAUSE = από το παύση.

RESISTANCE = από το ρά + ίστημι.

RESTAURANT = από το ρά + ίσταμαι = έφαγα και στηλώθηκα.

RESTORATION = λατινικά restauro από το ρά+ίστημι, όπου το ρά δείχνει συνάρτηση, ακολουθία, π.χ. ρά-θυμος, και ίστημι = στήνομαι.

SERPENT = λατινικά serpo από το έρπω (ερπετό). H δασεία (') προφέρεται ως σ = σερπετό.

SEX = από το έξις. Η λέξη δασύνεται και η δασεία μετατρέπεται σε σίγμα και = s + έξις.

SIMPLE = από το απλούς (η λέξη δασύνεται).

SPACE = από το σπίζω = εκτείνω διαρκώς.

SPONSOR από το σπένδω = προσφέρω ( σπονδή).

TRANSFER από το τρύω (διαπερνώ) + φέρω. Transatlantic = διαπερνώ τον Ατλαντικό.

TURBO = από το τύρβη = κυκλική ταραχώδης κίνηση.

YES = από το γέ = βεβαίως.

WATER = από το Ύδωρ (νερό), με το δ να μετατρέπεται σε τ.



«Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών» της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου



madata.gr




Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Ουπς! Αυτό πρέπει να πόνεσε!

Posted: 17 Mar 2013 03:10 PM PDT








Μια αρκούδα ήθελε να κάνει μια..
.






τούμπα! Υπολόγισε λάθος όμως και το αποτέλεσμα μάλλον δεν θα της άρεσε και πολύ









perierga.gr - Τα ζώα κάνουν απίθανα πράγματα!


24wro






Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τι παθαίνει ένας ελέφαντας στην Ζιμπάμπουε μόλις πεθάνει...

Posted: 17 Mar 2013 03:03 PM PDT






Ο ελέφαντας αυτός έχει μόλις 2 ώρες που πέθανε..
.

Δε θα πιστεύετε αυτό που θα συμβεί μετά!




























































24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Ο Μίκι Μάους θα φορέσει… φουστανέλα

Posted: 17 Mar 2013 02:59 PM PDT






Με τίτλο Όπα θα διοργανωθεί ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα...


από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνια στις 25-27 Μαΐου. Όπως ανακοίνωσε χθες στην ιστοσελίδα του το ίδιο το θεματικό πάρκο θα διαμορφώσει τους χώρους του που θα τιμούν την ελληνική μουσική, χορό, τέχνες, φαγητό, ιστορία και αθλήματα ενώ ο Μίκυ Μάους και η Μίνι θα ντυθούν με την παραδοσιακή ελληνική φουστανέλα!



Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα οι επισκέπτες του πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δοκιμασίες με τον… Ηρακλή αλλά και να χορέψουν ελληνικούς χορούς όπως τον καλαματιανό. Η γιορτή φέρει τον χαρακτηριστικό ελληνικό τίτλο «ΟPA!».





real.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΔΕΙΤΕ: Στο τσακ τις πιάσανε

Posted: 17 Mar 2013 02:55 PM PDT







Αυτές οι λήψεις δύσκολα επαναλαμβάνονται.
..



































newsbeast.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τη γυναίκα που βλέπει τα πάντα ανάποδα!

Posted: 17 Mar 2013 02:47 PM PDT






Η Bojana Danilovic είναι μια 28χρονη γυναίκα από τη Σερβία που πάσχει από μια παράξενη κατάσταση...


που έχει αφήσει γιατρούς και επιστήμονες άναυδους! Βλέπει και κάνει τα πάντα ανάποδα. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, οι οποίοι εξέτασαν την κοπέλα αναφέρουν ότι πάσχει από μια σπάνια πάθηση του εγκεφάλου που ονομάζεται «φαινόμενο χωρικού προσανατολισμού». Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι τα μάτια της βλέπουν τα πράγματα με το σωστό τρόπο, αλλά για κάποιο λόγο ο εγκέφαλός της να αλλάζει θέση!





Η Bojana είναι μοναδική περίπτωση στον κόσμο. Τα πάντα στη ζωή της ήταν… προς τα πίσω, ακόμα και τα πρώτα της βήματα τα έκανε από την ανάποδη. Η μητέρα της μάλιστα χρειάστηκε να την διδάξει πώς θα περπατήσει όπως τα άλλα παιδιά και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να τα καταφέρει. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας πολύ ασυνήθιστης ζωής. Τα παράξενα συνεχίστηκαν για την Bojana όταν άρχισε να γράφει. Ξεκινούσε από την κάτω δεξιά γωνία και τελείωνς στην επάνω αριστερή. Μάταια όλοιπροσπαθούσαν να της μάθουν… τον ίσιο δρόμο. Όταν τελείωσε το σχολείο βρήκε δουλειά στη Δημοτική Αρχή, όπου οι συνάδελφοί της έμειναν εμβρόντητοι όταν γύρισε ανάποδα οθόνη καιπληκτρολόγιο υπολογιστή να να… βλέπει καλύτερα!







Στο σπίτι βλέπει ανάποδα τηλεόραση, χρησιμοποιεί ανάποδα το κινητό τηλέφωνο, ενώ το ίδιο κάνει όταν θέλει να διαβάσει εφημερίδα, περιοδικό ή κάποιο βιβλίο. Η κατάστασή της προσέλκυσε την προσοχή των Αμερικανών επιστημόνων πριν από μερικά χρόνια, οι οποίοι την υπέβαλαν σε εξετάσεις χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα. Εκείνη πάντως έχει μάθει να ζει τη ζωή της… ανάποδα αν και έχει βαρεθεί να ακούσει συνέχεια τη φράση «Κυρία,κρατάτε ανάποδα την εφημερίδα!»…














24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

TEST: Τα περίεργα των αριθμών

Posted: 17 Mar 2013 02:42 PM PDT






Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να βρεις την ηλικία κάποιου..
.

το μήνα που γεννήθηκε καθώς και την ημέρα που γεννήθηκε...







1) Γράψε κάπου τον αριθμό του μήνα που γεννήθηκες.

2) Πολλαπλασίασέ το με το 100.

3) Πρόσθεσε τη μέρα του μήνα που γεννήθηκες.

4) Πολλαπλασίασέ το με το 2.

5) Πρόσθεσε 9

6) Πολλαπλασίασέ το με το 5

7) Πρόσθεσε 8

8) Πολλαπλασίασε με το 10

9) Αφαίρεσε 419

10) Πρόσθεσε την ηλικία σου

11) Αφαίρεσε 111





Οι 2 αριθμοί δεξιά φανερώνουν την ηλικία σου,οι μεσαίοι αριθμοί φανερώνουν την ημέρα του μήνα που γεννήθηκες και οι πρώτοι 2 αριθμοί αριστερά φανερώνουν το μήνα που γεννήθηκες.



24wro
Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Φωτογραφίες τότε και τώρα που προκαλούν θλίψη

Posted: 17 Mar 2013 02:35 PM PDT



Μια συλλογή φωτογραφιών που έχει σαν στόχο να μας κάνει να σκεφτούμε και ίσως να δούμε διαφορετικά κάποια πράγματα…























































































24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΔΕΙΤΕ: Ενεργό ηφαίστειο μέσα σε λίμνη!

Posted: 17 Mar 2013 02:30 PM PDT






Το βουνό Rinjani βρίσκεται στο νησί Lombok της Ινδονησίας και αποτελεί ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της χώρας, καθώς συνδυάζει
...




επιτυχημένα μια πλούσια βλάστηση στις κορυφές, αλλά και τη λίμνη Segara Anak που τοποθετείται περίπου 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί must προορισμό για ψάρεμα, με το βάθος της να ξεπερνά τα 200 μέτρα. Και όχι μόνο!


Στο κέντρο της δεσπόζει το δεύτερο ψηλότερο ηφαίστειο της Ινδονησίας, το περίφημο Rinjani Mount, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες, ειδικά όταν βρίσκεται σε… έξαρση.

Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα από τα ωραιότερα Εθνικά Πάρκα της Ινδονησίας, προσφέροντας πλήθος φυσιολατρικών δυνατοτήτων στους επισκέπτες, οι οποίοι, μάλιστα, μπορούν να φτάσουν πολύ κοντά στον κρατήρα, επιλέγοντας συγκεκριμένες διαδρομές με εξειδικευμένους οδηγούς, είτε με ποδήλατο είτε με τα πόδια. Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Ινδονησίας, αλλά και το ωραιότερο και πλέον πολυδιαφημισμένο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας διαθέτει επίσης πολλές ιαματικές πηγές για όσους αγαπούν τα φυσικά… spa.















24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO: Σκύλος ροχαλίζει σαν τον Ντόναλντ Ντάκ

Posted: 17 Mar 2013 02:24 PM PDT







Μέσα σε 2 μόλις μέρες το βίντεο έχουν δει πάνω από 800.000 άνθρωποι.
..





Ο χαριτωμένος σκυλάκος Becks κοιμάται και ροχαλίζει. Αυτό που κάνουν πολλά σκυλιά δηλαδή. Η διαφορά είναι στο πώς ροχαλίζει αυτός ο σκύλος.
Σαν τον Ντόναλντ Ντάκ! Κι όμως! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!









24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Πασίγνωστοι ηθοποιοί που απέρριψαν ακόμα θρυλικότερους ρόλους!

Posted: 17 Mar 2013 02:19 PM PDT

Πώς μεγάλες ταινίες θα ήταν… αλλιώς.
..




Όταν ο ηθοποιός οσμίζεται τις ευκαιρίες καριέρας, κάνει κινηματογραφική πορεία ζηλευτή.

Όταν από την άλλη απορρίπτει μυθικά σενάρια που δεν του φαίνονται και πολύ σόι ή χαρακτηριστικούς ρόλους που δεν τον συγκινούν, τότε τα πράγματα μπορούν να πάρουν την κάτω βόλτα!

Και είναι να απορείς ποιος θέλει κρέμασμα, ο ηθοποιός ή ο ατζέντης του;

Ευτυχώς για τους ηθοποιούς της λίστας μας, έκαναν μεγάλη καριέρα παρά το γεγονός ότι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις παραγωγές που τους προτάθηκαν, οι οποίες έμελλε να γίνουν ορόσημα στην κινηματογραφική ιστορία.

Αν χτύπησαν το κεφάλι τους στον τοίχο, είναι κάτι που θα παραμείνει στο σκοτάδι.

Σε κάνει πάντως να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν ο ρόλος αν είχε τελικά ενσαρκωθεί από την πρώτη επιλογή των παραγωγών…

Ηθοποιός: Κιάνου Ριβς
Ταινία/Ρόλος: Κρις Τέιλορ στο «Πλατούν»



Ο Όλιβερ Στόουν ήθελε τον Κιάνου για τον ρόλο που πήρε τελικά ο Τσάρλι Σιν στη θρυλική πολεμική ταινία για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Κιάνου θα κάνει τελικά καριέρα μέσα από άλλους ρόλους, δίνοντας στον Τσάρλι Σιν την ευκαιρία να γίνει… ο Τσάρλι Σιν!

Ηθοποιός: Σιλβέστερ Σταλόνε
Ταινία/Ρόλος: Άξελ Φόλεϊ στον «Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς»



Ποιος θα περίμενε ότι ο ρόλος που ενσάρκωσε ιδανικά ο Έντι Μέρφι είχε προταθεί αρχικά στον Σταλόνε; Και πόσο διαφορετικό θα ήταν το αποτέλεσμα με τον «μάτσο» Σταλόνε να θυσιάζει το χιούμορ του Μέρφι για χάρη των μούσκουλων…

Ηθοποιός: Μελ Γκίμπσον
Ταινία/Ρόλος: Εξολοθρευτής στον… «Εξολοθρευτή»



Είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς κάποιον άλλο στον χαρακτηριστικότερο ρόλο της καριέρας του Σβαρτσενέγγερ, οι παραγωγοί είχαν ωστόσο άλλα στο μυαλό τους. Λίγο έλειψε να υπογράψει ο Μελ Γκίμπσον και να καταστρέψει μια για πάντα την προσπάθεια της ασταμάτητης κυβερνο-φονικής μηχανής να εξολοθρεύσει τη Σάρα Κόνορ. Φαντάζεστε τον Γκίμπσον να λέει «Hasta la vista, baby»;

Ηθοποιός: Γουίλ Σμιθ
Ταινία/Ρόλος: Νίο στο «Μάτριξ»



Κι όμως, πριν ο Κιάνου Ριβς σφραγίζει τον ρόλο του σωτήρα της ανθρωπότητας στο εκπληκτικό «Μάτριξ», το Χόλιγουντ ζήτησε από οποιονδήποτε άλλο να ενσαρκώσει τον ρόλο, με την πρώτη επιλογή να ακούει στο όνομα Γουίλ Σμιθ. Και βέβαια, αντίθετα με άλλους ηθοποιούς που απέρριψαν θρυλικούς ρόλους, ο Γουίλ επέμεινε στην απόφασή του ότι έκανε τη σωστή επιλογή, θεωρώντας πως ο ρόλος δεν του ταίριαζε. Αυτός ξέρει καλύτερα…

Ηθοποιός: Τζούλια Ρόμπερτς
Ταινία/Ρόλος: Μέρι Κορλεόνε στον «Νονό ΙΙΙ»



Το σενάριο του τρίτου μέρους του «Νονού» απαιτούσε τον ρόλο της κόρης του Μάικλ Κορλεόνε, με τον σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα να θέλει την Τζούλια Ρόμπερτς. Κι όταν αυτή αρνήθηκε, ο σκηνοθέτης αποκαρδιωμένος έβαλε την κόρη του να παίξει, με τη Σοφία Κόπολα να μη δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του μπαμπά…

Ηθοποιός: Τομ Σέλεκ
Ταινία/Ρόλος: Ιντιάνα Τζόουνς στο «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού»



Λίγο έλειψε να δεχτεί ο Τομ Σέλεκ και να κλέψει τον θρυλικό ρόλο του Χάρισον Φορντ. Το ξανασκέφτηκε βέβαια, καθώς δεν ήθελε να υπονομεύσει την καριέρα του, και αρνήθηκε τον Ιντιάνα για χάρη του χαρακτήρα Τόμας Μάγκνουμ και το χαρακτηριστικό του μουστάκι στην αποτυχημένη εμπορικά ταινία «Magnum P.I.»! Αν έχεις όραμα στη ζωή…

Ηθοποιός: Σον Κόνερι
Ταινία/Ρόλος: Γκάνταλφ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και Μορφέας στο «Μάτριξ»



Όχι ότι είχε ανάγκη ο Κόνερι τα «ρολάκια» αυτά, θα έδιναν ωστόσο το κάτι παραπάνω στην καριέρα του. Αρνήθηκε τον Γκάνταλφ λόγω των απαιτητικών 18μηνων γυρισμάτων(!), όσο για τον Μορφέα, δεν αποδέχτηκε τον ρόλο γιατί διαβάζοντας το σενάριο δεν μπορούσε να καταλάβει για τι στο καλό μιλούσε η ταινία!

Ηθοποιός: Τζέιμς Κάαν
Ταινία/Ρόλος: Κλαρκ Κεντ στο «Σούπερμαν»



Μα φαντάζεστε τον Τζέιμς Κάαν στον θρυλικό ρόλο του Κρίστοβερ Ριβ; Προφανώς μπόρεσαν οι παραγωγοί που του τον πρότειναν, αν και δεν είναι γνωστό γιατί τον απέρριψε…

Ηθοποιός: Αλ Πατσίνο
Ταινία/Ρόλος: Χαν Σόλο στον «Πόλεμο των Άστρων»



Πρέπει να ευχαριστούμε τον Πατσίνο που απέρριψε τον ρόλο του Χάρισον Φορντ στο μοναδικό «Star Wars» γιατί ειλικρινά δεν μπορούμε να διανοηθούμε άλλον πρωταγωνιστή στη θέση του! Ο Πατσίνο, που είχε περάσει μπόλικα χρονάκια ως Μάικλ Κορλεόνε («Νονός») στα μάτια του κοινού, είχε τους ενδοιασμούς του λοιπόν για το κατά πόσο θα «περνούσε» ως Χαν Σόλο, γι' αυτό και είπε τελικά το μεγάλο «όχι»…

24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΔΕΙΤΕ: Εκπληκτικές αστραπές πάνω από ηφαίστειο!

Posted: 17 Mar 2013 02:13 PM PDT






Ο φωτογράφος Martin Rietze ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας εικόνες από τα ωραιότερα φλογερά θεάματα της Γης – τα ηφαίστεια...


Πρόσφατα, πήγε στην Ιαπωνία για να φωτογραφίσει το ηφαίστειο Sakurajima στη νότια Kyushu. Κατά τη διάρκεια των λήψεων συνέλαβε μερικές απίστευτες καταιγίδες που ως γνωστόν συνοδεύουν τις ηφαιστειακές εκρήξεις. Αν και η παραγωγή ηφαιστεικών αστραπών είναι δύσκολα κατανοητές ακόμα και μέσα στην επιστημονική κοινότητα, οι περισσότεροι υποθέτουν πως οι φυσσαλίδες μάγματος και η ηφαιστειακή τέφρα που εκτοξεύονται κατά την έκρηξη ενός ηφαιστείου είναι τα ίδια ηλεκτρικά φορτισμένα με αποτέλεσμα να δημιουργούν με την κίνησή τους τις αστραπές πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου.












«Το θέαμα υπήρξε εντυπωσιακό και εάν κάποιον διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό με μάσκες και ειδική ενδυμασία αλλά και τις προηγμένες φωτογραφικές μηχανές, τότε… μαγεία», λέει ο Martin για την εμπειρία του και συμπληρώνει: «Από μικρό παιδί που είδα μια έκρηξη της Αίτνας στην Σικελία… ερωτεύτηκα τα ηφαίστεια και ακολουθώ αυτή την επικίνδυνη καριέρα μέχρι σήμερα, ανελιπώς βρίσκομαι στα βήματα των φλογερών… δράκων της Γης»!
24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Κι όμως...δεν ειναι αυτο που νομίζετε...!

Posted: 17 Mar 2013 02:07 PM PDT


dinatosinfo11





Το μοντέλο το οποίο πρωταγωνιστεί σε φωτογράφιση γνωστής εταιρείας ρούχων δεν είναι σε καμία περίπτωση συνηθισμένο...


Τι κι αν γεννήθηκε αγόρι, η φύση την προίκισε με όλα τα χαρακτηριστικά που συντέλεσαν στο να γίνει μια πανέμορφη γυναίκα!

Ο λόγος για το τρανσέxουαλ μοντέλο Lea T,το οποίο φωτογραφήθηκε για λογαριασμό γνωστής εταιρείας ρούχων.

Η Lea T, γεννήθηκε αγόρι και ονομαζόταν Leandro Cerezo ενώ ο μπαμπάς της ήταν ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας, o Toninho Cerezo.











24wro
Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Τα ωραιότερα δωμάτια στον κόσμο

Posted: 17 Mar 2013 01:59 PM PDT










Δύσκολο να τα επισκεφθείτε, εύκολο να τα ονειρευτείτε


Οι περισσότεροι κοινοί θνητοί μάλλον δεν θα μπορέσουν καν να επισκεφθούν
ποτέ τέτοια μέρη. Αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να τα θαυμάζει και να
ονειρεύεται! Ποτέ δεν ξέρεις!



Οι συντάκτες του Buzz Feed συγκέντρωσαν τις καλύτερες φωτογραφίες από
διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο και επέλεξαν
εκείνα που λαχταρούσαν περισσότερο.



Με θέα στο βουνό ή τη θάλασσα, σε στυλ αρχοντικό ή μινιμαλ, αυτά τα
δωμάτια κόβουν την ανάσα με την ομορφιά ή την ιδιαίτερότητά τους.



Ζέρματ, Ελβετία








Λονδίνο







Ζέρματ, Ελβετία







Σάντα Λουτσία, Καραϊβική







Ολλανδία







Μπόρα-Μπόρα







Λαπωνία, Φινλανδία







Σάντα Λουτσία, Καραϊβική







Μαλδίβες







Γαλλικές Άλπεις







Η βασιλική σουίτα του κρουαζιερόπλοιου Oasis of the Seas







Ζέρματ Έλβετία







Μοντάνα, ΗΠΑ,




newsbeast.gr










Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Το εντυπωσιακό ντόμινο του μπάρμαν με...υποβρύχια!! (video)

Posted: 17 Mar 2013 01:50 PM PDT







Εκατό «υποβρύχια» στήνονται στο μπαρ για να δημιουργήσουν
ένα εντυπωσιακό ντόμινο. Ο μπάρμαν
ρίχνει το πρώτο σφηνάκι και τα υπόλοιπα είναι θέμα… χρόνου και σωστής τοποθέτησης των ποτηριών. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκατό ιαπωνικά υποβρύχια, με μπίρα και σάκε, είναι έτoιμα για κατανάλωση.






Πηγή:perierga.gr


Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Η πιο παχυντική μακαρονάδα του κόσμου!

Posted: 17 Mar 2013 01:43 PM PDT



Μία μακαρονάδα από το Cheesecake Factory μπορεί να σου χαρίσει σε λίγα λεπτά πάνω από...


3.000 θερμίδες!



Το Κέντρο για την Επιστήμη Προς το Δημόσιο Όφελος, μία ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα διατροφής, συγκέντρωσε τα πιο ανθυγιεινά πιάτα αμερικανικών αλυσίδων εστιατορίων.



Το Cheesecake Factory φημίζεται για τις μεγάλες, παχυντικές, χορταστικές μερίδες του και τη μεγάλη ποικιλία του από cheesecake.



Το πιάτο ονομάζεται Cheesecake Factory's Bistro Shrimp Pasta, περιλαμβάνει βούτυρο, κρέμα γάλακτος και τηγανητές γαρίδες με βούτυρο. Έχει 3.120 θερμίδες, 89 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 90 μιλιγκράμ αλάτι.



Στο site του "Men's Health" η συγκεκριμένη μακαρονάδα είναι το χειρότερο φαγητό του 2012.



to-mati.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO-ΣΟΚ: Tο παιδάκι που οι μύες του γίνονται κόκαλα!

Posted: 17 Mar 2013 01:36 PM PDT



Ένα τρίχρονο παιδάκι πολεμάει μια σπάνια γενετική ασθένεια...


Την ετεροτροπική οστεοπλασία. Με απλά λόγια οι μαλακοί του ιστοί, μετατρέπονται σε κόκαλα, κάτι που σημαίνει ότι σιγά σιγά χάνει την φυσιολογική ευκαμψία που έχει κάθε άνθρωπος. Η σπάνια αυτή ασθένεια εμφανίζεται συνήθως την πρώτη ή την δεύτερη δεκαετία ζωής του ανθρώπου, ο οποίος υποφέρει στην κυριολεξία. Παρουσιάζονται ινώδη εξογκώματα στον λαιμό, στην πλάτη, στους ώμους, τα οποία σιγά σιγά και με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε κόκαλα.





pistepseto.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Ο Μίκυ και Μίνι θα φορέσουν φουστανέλα! Τιμά την Ελλάδα η Ντίσνεϊλαντ

Posted: 17 Mar 2013 01:29 PM PDT








Με τίτλο «Όπα» θα διοργανωθεί ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα
από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνια στις 25-27 Μαΐου.


Όπως ανακοίνωσε χθες στην ιστοσελίδα του το ίδιο το θεματικό πάρκο θα διαμορφώσει τους χώρους του που θα τιμούν την ελληνική μουσική, τον χορό, τις τέχνες, το φαγητό, την ιστορία και τα αθλήματα ενώ ο Μίκυ Μάους και η Μίνι θα ντυθούν με την παραδοσιακή ελληνική φουστανέλα!

Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα οι επισκέπτες του πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δοκιμασίες με τον Ηρακλή αλλά και να χορέψουν ελληνικούς χορούς όπως τον καλαματιανό.

Η γιορτή φέρει τον χαρακτηριστικό ελληνικό τίτλο «ΟPA!». Ανάμεσα στους επίσημους Έλληνες προσκεκλημένους θα είναι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η παραγωγός κρασιών Χριστίνα Μπουτάρη. Η ηλεκτρονική διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από τις 25 Μαρτίου.














Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Δείτε πως είναι στην πραγματικότητα η «Φρύνη» των «Κλεμμένων ονείρων»!!!

Posted: 17 Mar 2013 01:19 PM PDT





Η «Φρύνη» της σειράς «Κλεμμένα όνειρα» μια..



παχουλή κοπέλα, που φοράει μεγάλα γυαλιά μυωπίας και φαρδιά ρούχα.



Η κατά κόσμο Νίκη Γρανά στην πραγματικότητα είναι πολύ όμορφη και έχει χάσει πολλά κιλά.



Καμία σχέση με την φοιτήτρια που κάθε απόγευμα βλέπουμε μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.



Πρόσφατα η ηθοποιός βγήκε να διασκεδάσει και ο φωτογραφικός φακός του
gossip-tv.gr την απαθανάτισε. Φορούσε ένα πολύ στενό μίνι φόρεμα που
αναδείκνυε την σιλουέτα της.



Δείτε πώς έχει αλλάξει!


















Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Πέντε ανατριχιαστικά μυστήρια...

Posted: 17 Mar 2013 01:13 PM PDT







Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ...




ιστορίες πάντα γοητεύουν είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.

Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, ελληνικότατους αστικούς μύθους υπάρχουν και άκρως μυστηριώδεις… υπεραστικοί μύθοι, ιστορίες από μακρινές χώρες και προφορικές αφηγήσεις πραγματικών(;) γεγονότων που έχουν εξίσου δυνατές επιπτώσεις στα νεύρα των πιο ευαίσθητων.

Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.

Το ολλανδικό πλοίο-φάντασμα

Είναι Φεβρουάριος του 1948 και πολλά καράβια που πλέουν στα ανοιχτά της Ινδονησίας λαμβάνουν επείγοντα σήματα κινδύνου από την ολλανδική φρεγάτα SS Ourang Medan. Το ανατριχιαστικό μήνυμα αναφέρει: «Όλοι οι αξιωματικοί και ο καπετάνιος είναι νεκροί πάνω στο κατάστρωμα και την γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό». Στην συνέχεια, λαμβάνονται ακατάληπτα σήματα μορς και τελικά μία λέξη: «Πεθαίνω».

Όταν η ομάδα διάσωσης πλησιάζει το πλοίο λίγες ώρες αργότερα, το σκηνικό που αντικρίζει είναι το εξής: Όλο το πλήρωμα κείτεται νεκρό, με τα μάτια ανοιχτά και τα πρόσωπα στραμμένα προς τον ήλιο, ενώ τα χέρια τους ήταν παρατεταμένα και τα πρόσωπά τους ανέδιδαν τρόμο. Ακόμη και ο σκύλος του πλοίου βρίσκεται νεκρός, ενώ καθώς η ομάδα διάσωσης πλησιάζει στον υπερθερμασμένο καυστήρα, νιώθει ένα ρίγος. Ξαφνικά, εμφανίζεται καπνός, και η ομάδα μόλις που προλαβαίνει να αποβιβαστεί πριν το Ourang Medan εκραγεί και βυθιστεί. Εξήντα τρία χρόνια μετά, το μυστήριο της φρίκης στην φρεγάτα παραμένει άλυτο.

Η γυναίκα-ζόμπι της Αϊτής



Η Felicia Felix-Mentor πέθανε το 1907, μετά από το χτύπημα μιας ξαφνικής αρρώστιας, τα χαρακτηριστικά της οποίας συμπίπτουν με τις ενδείξεις των παραδόσεων της Αϊτής που σχετίζονται με την μετατροπή σε… ζόμπι. Περίπου 30 χρόνια μετά, μία γυναίκα εμφανίστηκε να περιφέρεται στους δρόμους της περιοχής –κάποιοι ανέφεραν πως ήταν γυμνή, ενώ άλλες πηγές υποστήριξαν πως την είδαν με κουρελιασμένα ρούχα- και κατευθύνθηκε προς ένα αγρόκτημα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της ανήκε στον πατέρα της.

Οι ιδιοκτήτες της φάρμας αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την μακαρίτισσα Felicia Felix, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο σύζυγος της «εκλιπούσης». Λόγω της ασθενικής όψης της, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό νοσοκομείο. Ο γιατρός που την εξέτασε φέρεται να είπε γι' αυτήν: «Τα περιστασιακά ξεσπάσματα γέλιου της στερούνταν νοήματος, ενώ πολύ συχνά μιλούσε για τον εαυτό της είτε στο πρώτο είτε στο τρίτο πρόσωπο, χωρίς να συνειδητοποιεί την διαφορά. Δεν είχε αίσθηση του χρόνου και ήταν μάλλον αδιάφορη για τους γύρω της».

Τα ίχνη του διαβόλου



Στην επαρχιακή πόλη Devon της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ο χειμώνας του 1855 ήταν αρκετά βαρύς και το χιόνι είχε καλύψει όλη την εξοχή αλλά και τα σπίτια. Την νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά από ακόμη μία μίνι χιονόπτωση, εμφανίστηκαν στην άσπρη επιφάνεια ίχνη που έμοιαζαν με ζώου. Τα χνάρια, που είχαν βάθος περίπου 6 εκατοστά και απείχαν το ένα από το άλλο 20 εκατοστά, συνέχιζαν την απολύτως ευθεία πορεία τους επί 160 χιλιόμετρα(!) και περνούσαν πάνω από όποιο εμπόδιο συναντούσαν στον διάβα τους, αφήνοντας ίχνη και εκεί. Χνάρια βρέθηκαν πάνω σε στέγες σπιτιών, πάνω σε παγωμένα ποτάμια, σε στοίβες από άχυρα, ακόμη και σε πολύ λεπτούς αγωγούς. Μάλιστα, υπήρξαν πολλές μαρτυρίες ότι μία «διαβολική φιγούρα» έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή του Devon εκείνες τις ημέρες. Πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2009, ανάλογα ίχνη επανεμφανίστηκαν στην ίδια περιοχή, τα οποία μπορείτε να δείτε στην πιο πάνω φωτογραφία.

Η εξαφάνιση του δρομέα

O James Worson, κάτοικος της αγγλικής πόλης Leamington, περηφανευόταν πολύ για την ταχύτητα με την οποία μπορούσε να τρέξει. Οι φίλοι του λοιπόν τον προκάλεσαν να τρέξει μια μεγάλη απόσταση μεταξύ του Leamington και του Coventry που περνούσε μέσα από ένα δάσος. Ο Worson δέχτηκε και ξεκίνησε για να διανύσει αυτή την διαδρομή σε χρόνο ρεκόρ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1873. Πίσω του, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν δύο φίλοι του, ο Hammerson Burns και ο Barham Wise με μια άμαξα και μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας.

Και ενώ τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής κυλούσαν κανονικά, σύμφωνα με τους δύο παρατηρητές και ο Worson δεν έφυγε ποτέ από τα μάτια τους, ξαφνικά είδαν τον φίλο τους να σκοντάφτει και το σώμα του να παίρνει κλίση προς τα μπροστά, έτοιμο να πέσει. Αντί να ακολουθήσει όμως η πτώση του στο έδαφος, το μόνο που ακούστηκε ήταν κατά τα λεγόμενα των δύο φίλων η πιο ανατριχιαστική κραυγή που έχουν ακούσει ποτέ, η οποία μάλιστα διήρκεσε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Και πριν ο Worson πέσει στο έδαφος… εξαφανίστηκε. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγινε ο δρομέας, ενώ η φωτογραφική μηχανή των «ακολούθων» του αποτύπωσε τα ίχνη των ποδιών του, που ξαφνικά σταμάτησαν στο σημείο της εξαφάνισης. Τα λαγωνικά της βρετανικής αστυνομίας, για κάποιο λόγο, δεν πλησίασαν καν το σημείο της (σχεδόν) πτώσης του.

Το φάντασμα της φωτογραφίας



Η ανατριχιαστική φωτογραφία που βλέπετε δίπλα τραβήχτηκε το 1919 και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις το 1975 από έναν εκ των εικονιζόμενων. Η φωτογραφία απεικονίζει μία ομάδα της RAF που υπηρέτησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αν αναρωτιέστε πού βρίσκεται το ανατριχιαστικό, παρατηρήστε την φιγούρα που αχνοφαίνεται πίσω από το πρόσωπο στον κύκλο. Πρόκειται για τον Freddy Jackson, μηχανικό της βρετανικής αεροπορίας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες είχε βρει τον θάνατο λόγω ατυχήματος στις προπέλες ενός αεροσκάφους δύο μέρες πριν τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία. Μάλιστα, η κηδεία του είχε τελεστεί την ημέρα της λήψης. Ακόμη κι αν είμαστε πολύ δύσπιστοι, η «αχνή» φιγούρα του, μισοκρυμμένη πίσω από τον αξιωματικό αρκεί για να μας… σηκωθεί η τρίχα.



aniwthoi.net



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

GEORGIA AQUARIUM: Το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο

Posted: 17 Mar 2013 01:09 PM PDT






Βρίσκεται στην Ατλάντα των ΗΠΑ και αποτελεί μία "γυάλα" τεραστίων διαστάσεων!



Με χωρητικότητα 23,85 εκατομμύρια λίτρα γλυκού και θαλασσινού νερού, αλλά και με μια τεράστια ποικιλία θαλάσσιων ζώων το "Georgia Aquarium" είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο κι ένα από τα δημοφιλέστερα στον πλανήτη.

Περισσότερα από 120.000 ψάρια, θαλάσσια πλάσματα, ακόμα και καρχαρίες, με πάνω από 500 είδη, "κατοικούν" στις εγκαταστάσεις του.

Ξεχωρίζει το έκθεμα "The Ocean Voyager", που παρουσιάζει τη ζωή των φαλαινοκαρχαριών μέσα από ένα μεγάλο τούνελ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την υποθαλάσσια ζωή από όλες τις δυνατές γωνίες!













radar.gr




Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Τα πιο συχνά ψέματα των αντρών για να ρίξουν μια γυναίκα!

Posted: 17 Mar 2013 01:01 PM PDT




Ότι οι άντρες θα έκαναν τα πάντα προκειμένου να τους βρει η νύχτα να κάνουν sex,
είναι λίγο πολύ γνωστό. Και αν όχι όλοι, η συντριπτική τους πλειοψηφία!
Ας δούμε λοιπόν τα πιο συχνά ψέματα που λένε οι άντρες προκειμένου να ρίξουν μια γυναίκα στο κρεβάτι...
Έλα να δούμε ταινία: Αν το αντικείμενο του πόθου σου ξεστομίσει αυτή την κουβέντα, τότε προτίμησε να κάνεις αποτρίχωση παρά να βάλεις τα γυαλιά μυωπίας σου στην τσάντα σου. Διότι από την ταινία, θα δείτε τους τίτλους έναρξης άντε και την πρώτη σκηνή! Από τη στιγμή που τα φώτα θα χαμηλώσουν και οι δυο σας θα έρθετε πιο κοντά, το αγόρι μας είναι ακατόρθωτο να συγκρατήσει την... έξαψή του!

Δεν κάνω ποτέ σεξ στο πρώτο ραντεβού: Με αυτή την ατάκα πραγματικά θα μπορούσε να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Είναι προφανές, εκτός αν είναι πολύ ερωτευμένος μαζί σας, ότι το λέει πολύ απλά για να χαλαρώσετε και να είστε πιο ανοιχτή στο φλερτ και τα καλοπιάσματά του. Ένα βλέμμα, ένα χάδι στα μαλλιά, ένα κοπλιμέντο για τα εκφραστικά σας μάτια και κυρίως η εξομολόγηση για το πόσο πολύ του αρέσετε και ότι θεωρεί το σεξ σχετικά ασήμαντο μπροστά στην επικοινωνία των ανθρώπων, και τσουπ, το φρούριο σιγά σιγά πέφτει!

Έλα από το σπίτι να σου δείξω το σκυλάκι μου: Συναγερμός! Όταν ακούσετε κάτι τέτοιο, ένα είναι το σίγουρο, έχει ήδη προμηθευτεί προφυλακτικά! Οι άντρες, έχουν την πεποίθηση ότι αν δείξουν φιλόζωοι αυτομάτως γίνονται ακαταμάχητοι στις γυναίκες. Και γιατί να μην το πιστεύουν, αφού ισχύει! Μόλις κάποια ακούσει για τον Rex ή τη Λούσυ, μελώνει στη στιγμή, αφήνει στην άκρη ενδοιασμούς και καχυποψίες και δίνεται ολοκληρωτικά στην ευαίσθητη αυτή ύπαρξη! Μην εντυπωσιαστείτε αν σκυλί δεν υπάρχει πουθενά. Θα το πήγε η μαμά του στον κτηνίατρο! Παρόλα αυτά αφού φτάσατε μέχρι εκεί, είναι ντροπή να μην σας κεράσει ένα ποτό την ώρα που σας δείχνει το φωτογραφικό άλμπουμ του συμπαθούς τετράποδου! Η συνέχεια είναι γνωστή...
Eίμαι σχεσάκιας: Το παραμύθι θα σας το σκάσει από την αρχή, εσείς θα τον κοιτάξετε με το πιο γλυκό και ερωτευμένο βλέμμα και εν συνεχεία θα έρθει και το αποτελείωμα: «Μπορεί να είμαι των σχέσεων, αλλά είσαι τόσο συγκλονιστικά όμορφη και σέξι που δεν μπορώ να κρατηθώ». 

Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Ποιος ράπερ γέμισε την πίστα στριπτιτζάδικου με χιλιάδες δολάρια;;;

Posted: 17 Mar 2013 12:50 PM PDT



Έχεις λεφτά και δεν ξέρεις πως να το επιδείξεις...



Υπάρχει λύση!!



Λίγο «καγκούρικη» βέβαια αλλα δεν παύει να είναι λύση! Ο λόγος για τον ράπερ Drake ο οποίος πήγε σε στριπτιζάδικο και πέταξε σας μαρουλόφυλλα μια κούτα με δολάρια...



































trelokouneli.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου