Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

www.tsekouratoi.gr

www.tsekouratoi.gr


Απέλυσαν δασκάλα γιατί πρωταγωνίστησε σε πορνό

Posted: 20 Apr 2012 03:03 PM PDT

Δασκάλα απολύθηκε γιατί ήταν πρωταγωνίστρια σε πορνό video!
Το πρωί την έβλεπαν να διδάσκει φυσική και το απόγευμα να συμμετέχει σε ταινία
πορνό...







Η δασκάλα σχολείου της Καλιφόρνια απολύθηκε την Τετάρτη το βράδυ μετά την αποκάλυψη ότι πρωταγωνιστούσε video πορνογραφικού περιεχομένου.Το συμβούλιο του σχολείου αποφάσισε την απομάκρυνση της δασκάλας αφού όπως υποστήριξαν η παραμονή της θα προκαλούσε προβλήματα και αναστάστωση στους μαθητές.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες το video γυρίστηκε το 2009, πριν γίνει δασκάλα στο συγκεκριμένο σχολείο. Αρχικά υποστηρίχθηκε ότι η δασκάλα ήταν πορνοστάραλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε αφού δε βρέθηκαν άλλα video στο διαδίκτυο.



Πολλά από τα παιδιά μάλιστα προσπάθησαν να βρουν το video στο διαδίκτυο πράγμα που έκανε γονείς και καθηγητές να αντιδράσουν προσπαθώντας να βρουν μια λύση.



mediagate.gr








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πιο εκνευριστικά πράγματα στον κόσμο

Posted: 20 Apr 2012 02:50 PM PDT



Μικρά, καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν σε όλους και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά!




























Θα πρόσθετα πολύ άνετα και τους εκνευριστικούς γείτονες που με ξυπνάνε με το σπαστικό περπάτημα τους τα χαράματα αλλά δεν έχω φώτο τους ακόμα :P

absolut-woman




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακούνε φωνές ή βλέπουν φαντάσματα όσοι πίνουν πολύ καφέ!

Posted: 20 Apr 2012 02:35 PM PDT

Να δουν φαντάσματα ή να ακούν συχνά ανύπαρκτες φωνές είναι γεγονότα που μπορεί να αντιμετωπίσουν όσοι καταναλώνουν καθημερινά μεγάλες ποσότητες καφέ…!





Σύμφωνα με έρευνα της επιστημονικής ομάδας του
πανεπιστημίου Durham, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Personality and Individual Differences», οι άνθρωποι που πίνουν πολλούς καφέδες τη μέρα μπορεί να δουν φαντάσματα ή να ακούν φωνές. Βέβαια, όταν λέμε πολλούς καφέδες δεν εννοούμε 1-2 καφέδες την ημέρα αλλά π.χ. περισσότερο από επτά κούπες στιγμιαίου καφέ καθημερινά.
Αυτά τα άτομα είναι πιο επιρρεπείς στο να παρουσιάσουν ψευδαισθήσεις σε σύγκριση με κάποιον που πίνει μια κούπα. Συγκεκριμένα, οι ακαδημαϊκοί επισημαίνουν ότι οι ψευδαισθήσεις δεν είναι σαφής ένδειξη ψυχικής ασθένειας και πως το 3% των ανθρώπων ακούν συχνά φωνές. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής 200 φοιτητές ρωτήθηκαν για την κατανάλωση καφέ που κάνουν.

Ο φοιτητής ψυχολογίας Simon Jones, ο οποίος ηγείται της έρευνας δήλωσε πως: "Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην έρευνα που κάνουμε για να διαπιστώσουμε τους ευρύτερους παράγοντες που συνδέονται με τις ψευδαισθήσεις. Ακόμη και αν η καφεΐνη ευθύνεται για αλλοίωση της αίσθησης της πραγματικότητας, αυτό συμβαίνει σε μικρό ποσοστό."

Ο ίδιος φοιτητής σε μελέτη που είχε κάνει στο παρελθόν είχε πει πως ένα παιδικό τραύμα είναι ικανό να προκαλέσει στο μέλλον αλλοίωση της αίσθησης της πραγματικότητας και πως όταν ο άνθρωπος είναι πιεσμένος, ο οργανισμός του εκκρίνει την ουσία κορτιζόλη, η οποία πολλαπλασιάζεται εάν συνδυαστεί με κατανάλωση καφέ ή γενικότερα καφεΐνης, η οποία μπορεί να βρεθεί και σε άλλα ροφήματα όπως τσάι, σοκολάτα και ενεργειακά ποτά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ψευδαισθήσεις. Άξιο αναφοράς είναι πως η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει και την εγκυμοσύνη καθώς μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή το μωρό να γεννηθεί με χαμηλό βάρος.

Τέλος, η έρευνα αυτή δεν αποτελεί την μόνη εργασία που κάνουν οι επιστήμονες αυτήν την εποχή προκειμένου να ανακαλύψουν τις ουσίες που ίσως να συμβάλλουν στην δημιουργία ψευδαισθήσεων, όπως η ζάχαρη και το λίπος.

thestival




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αυτοκτόνησε μπροστά στην κάμερα του Skype

Posted: 20 Apr 2012 02:26 PM PDT

Έντρομη μία γυναίκα από τη Βρετανία κάλεσε
τις Αρχές δηλώνοντας πως ο φίλος της, ο οποίος βρισκόταν στο Νέο Δελχί της Ινδίας για επαγγελματικό ταξίδι, αυτοκτόνησε την ώρα που μιλούσε μαζί στο Skype.


Για την ακρίβεια η Julie Zalinski, είπε ότι ο 53χρονος Adrian Rowland έσπασε μπροστά στα μάτια της ένα ποτήρι και έκοψε τις φλέβες του και τραυμάτισε το λαιμό του. «Κρατούσε το χέρι του ματωμένο μπροστά στην οθόνη. Δε νομίζω ότι είχε συναίσθηση ότι αιμορραγούσε. Ήταν σε κακή κατάσταση, ίδρωνε έντονα και τα μάτια του κοιτούσαν ευθεία μπροστά ενώ μονολογούσε «θα με πιάσουν, θα με πιάσουν».


Μετά τον τραυματισμό του, η Zalinski, μη ξέροντας πως να αντιδράσει κάλεσε τις βρετανικές Αρχές με την ελπίδα ότι θα επικοινωνήσουν με τις Αρχές στην Ινδία. Δυστυχώς η αστυνομία στο Νέο Δελχί δεν πρόλαβε να φτάσει έγκαιρα στο ξενοδοχείο και ο Adrian Rowland πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

amaniakos




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κότα γέννησε κοτόπουλο χωρίς αβγό!

Posted: 20 Apr 2012 02:16 PM PDT

Μια κότα στη Σρι Λάνκα γέννησε ένα υγιές κοτόπουλο χωρίς αβγό...



Σύμφωνα
με το BBC, το κοτόπουλο γεννήθηκε υγιές και πλήρως σχηματισμένο, όμως η
κότα ψόφησε από τα εσωτερικά τραύματα κατά τη γέννα. Σύμφωνα με τους
κτηνιάτρους, το γονιμοποιημένο ωάριο μέσα σε 21 ημέρες αναπτύχθηκε σε
ένα κανονικό, κοτόπουλο.



Η είδηση για τη «ζωοτόκο κότα» προκάλεσε έδωσε την αφορμή στα τοπικά ΜΜΕ
να κάνουν χιουμοριστικά σχόλια πάνω στο θέμα του φιλοσοφικού παραδόξου
για την κότα και το αβγό. "Η κότα εμφανίστηκε πριν από το αυγό" αναφέρει
χαρακτηριστικά σε σχετικό άρθρο μια τοπική εφημερίδα.



Ο κρατικός κτηνίατρος στην περιοχή δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο.



sourta.blogspot.com





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς

Posted: 20 Apr 2012 02:06 PM PDT

Απεβίωσε ο η ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς...





Τον ηθοποιό βρήκαν το
πρωί της Παρασκευής νεκρό οι δικοί του άνθρωποι στο σπίτι του στο
Λυγουριό όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια. Κατόπιν, μεταφέρθηκε στην
Κόρινθο για νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του
ηθοποιού.

Η κηδεία του Τάκη Βουλαλά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λουγουριό.

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε
στην Αθήνα. Ηθοποιός του θεάτρου κυρίως, ενώ έχει υπηρετήσει και από το
πόστο του βοηθού σκηνοθέτη. Από τις αρχές της δεκαετίας του '60, έχει
λάβει μέρος σε 124 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.

Φιλμογραφία

Ο Τάκης Βουλαλάς είχε λάβει μέρος στις εξής κινηματογραφικές ταινίες:

Αθώος ή ένοχος; (1989)
Ελπίδα (1985)
Άννα Κρίστι (1982)
Το Αίμα των Αγαλμάτων (1981)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Παυλος Μελας (1974)
Το φαράγγι της Σαμαριάς (1971)

Τηλεόραση

Ο Τάκης Βουλαλάς είχε συμμετάσχει στις παρακάτω τηλεοπτικές σειρές:

Άγνωστος 1988 ΕΤ2
Έκτη εντολή 1989 ΕΤ2
Αθώος ή ένοχος 1989 ΕΤ1
Αλέξανδρος Δελμούζος 1987 ΕΤ2
Απόρρητος φάκελος 27 1972 ΥΕΝΕΔ
Γεώργιος Βιζυηνός-Η σιωπή των αγγέλων 2000 ΕΤ1Δίκη 1991 ΕΤ2
Ελισάβετ Μαρτινέγκου 1987 ΕΤ2
Επικίνδυνα βήματα 1973 ΥΕΝΕΔ
Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη 1985 ΕΡΤ
Η οργή των θεών 1994 ΣΚΑΙ
Η παρέα 1982 ΕΡΤ2
Θρίλερ λοιπόν 1988 ΕΤ-2
Μια γυναίκα από το παρελθόν 1992 ΑΝΤ1
Φόνος χωρίς ταυτότητα 1990 MEGA

24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεκαπεντάχρονη έκανε σεξ με αγνώστους που «συναντούσε» στο διαδίκτυο

Posted: 20 Apr 2012 01:58 PM PDT

Δεκαπεντάχρονη έκανε σεξ με αγνώστους που «συναντούσε» στο διαδίκτυο
Ανασφαλής και επιζητώντας την προσοχή των αγοριών, η Becky ήταν μόλις 15 χρονών όταν άρχισε να συναντά ξένους που είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου με σκοπό το σεξ.

Η ιστορία της όχι μόνο δεν είναι σπάνια αλλά η πορεία της και η σεξουαλική διαπαιδαγώγησή της μέσω του ίντερνετ συναντάται όλο και συχνότερα σε κορίτσια της ηλικίας της.


Μόνη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με έναν άνδρα που είχε συναντήσει για πρώτη φορά μισή ώρα νωρίτερα, ήξερε πως είναι αργά για να κάνει πίσω. Για έξι μήνες η 15χρονη συζητούσε online με τον «Stuart» τον οποίο είχε γνωρίσει σε μία ιστοσελίδα γνωριμιών.


Στο πλαίσιο του διαδικτυακού του φλερτ ο «Stuart», που είχε δηλώσει 24 ετών, της έκανε κομπλιμέντα και της ζητούσε να του στείλει προκλητικές φωτογραφίες. Επιζητώντας απελπισμένα την αποδοχή του εκείνη υπάκουε.


Όταν πλήρωσε το εισιτήριο του τραίνου για να ταξιδέψει η Becky 200 μίλια και να τον συναντήσει, ήταν προφανές πως περίμενε πως θα έκαναν σεξ. Και παρότι εκείνη δεν ήθελε, πήγε.


«Μιλούσαμε για κάποιους μήνες και στέλναμε σεξουαλικά μηνύματα. Παρότι έμοιαζε χαζό, το πραγματικό σεξ φαινόταν ως το επόμενο βήμα», αφηγείται η Becky. «Αλλά όταν τον είδα η πρώτη μου σκέψη ήταν 'θεέ μου, δεν μοιάζει καθόλου με τη φωτογραφία του!' Δεν ήταν όμορφος κι έδειχνε μεγαλύτερος από 40 χρονών. Όμως πήγαμε κατευθείαν στο ξενοδοχείο και κάναμε σεξ. Ένιωθα νευρική αλλά τελείωσε γρήγορα. Μετά πλήρωσε για το δωμάτιο, χαιρετηθήκαμε στο σταθμό και δεν ξαναειδωθήκαμε ποτέ. Έκλαιγα στο τραίνο της επιστροφής γιατί ένιωθα αηδία για τον εαυτό μου. Η μαμά μου νόμιζε πως ήμουν στο σπίτι μιας φίλης μου όσο έλειπα».


Ενδεχομένως έπειτα από μία τέτοια εμπειρία να περίμενε κανείς η Becky να μείνει μακριά από τις ιστοσελίδες γνωριμιών, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Της άρεσαν οι όμορφες κουβέντες και τα κομπλιμέντα που άκουγε όταν έκανε διαδικτυακές σεξουαλικές «χάρες» και όλο αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας 5ετους πρακτικής, να κάνει σεξ με αγνώστους που συναντούσε μέσω ίντερνετ.


Το ενδιαφέρον είναι πως δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο περιθωρίου στη ζωή της Becky. Προέρχεται από ένα καλό σπίτι, ήταν καλή μαθήτρια. Αυτά την ημέρα. Τη νύχτα έμπαινε σε επτά διαφορετικά σάιτ γνωριμιών, ανταλάσσοντας σεξουαλικά μηνύματα και κάνοντας στριπ τιζ ή κυβερνο-σεξ. Όπως πολλοί γονείς, η οικογένειά της δεν είχε ιδέα πώς περνά το χρόνο της online.


Παρά τους προφανείς κινδύνους η Becky συνάντησε από τα 15 της έως τα 20 της χρόνια σαράντα άνδρες, ξένους, από εφήβους μέχρι παντρεμένους σαραντάρηδες, με τους οποίους έκανε σεξ.


«Πηγαίναμε σε φτηνά ξενοδοχεία ή κάπου με το αυτοκίνητο και κάναμε σεξ εκεί. Οι άνδρες είχαν πάντα το πάνω χέρι, προφανώς είχαν δει πολύ πορνό και μου ζητούσαν να κάνω πράγματα που είχαν δει σε ταινίες. Το σεξ ήταν άθλιο, ποτέ δεν με ρωτούσαν αν μου άρεσε και ποτέ δεν τους ξαναέβλεπα. Ένιωθα ταπεινωμένη αλλά την ίδια ώρα ήμουν εθισμένη στον ενθουσιασμό και την προσοχή που λάμβανα», λέει.


Η Becky επέλεξε να μιλήσει πλέον ανοιχτά γι' αυτό που συνέβαινε γιατί ανακάλυψε κάτι πολύ απροσδόκητο: όταν μίλησε στους φίλους της για τα λάθη που είχε κάνει, ανακάλυψε πως δεν ήταν η μόνη που είχε καταλήξει στο κρεβάτι με αγνώστους που είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου!


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Plymouth διαπίστωσαν πως μία ολόκληρη γενιά κοριτσιών και νεαρών γυναικών που η γνώση και η στάση τους απέναντι στο σεξ διαμεσολαβείται- και διαστρεβλώνεται- από τις νέες τεχνολογίες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ένας στους δέκα νέους ηλικίας 16-24 έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να κανονίσει σεξ της μιας βραδιάς. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες (!) είχαν προβεί σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε webcam ενώ το 40% της ηλικιακής ομάδας 11-18 δήλωσε πως γνωρίζει φίλους που επιδίδονται στο «sexting»- την αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων και φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων
tsantiri.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3D Τατουάζ

Posted: 20 Apr 2012 01:50 PM PDT


Μοιάζει τόσο αληθινό! 







pistepseto
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η θέση σου στο λεωφορείο δείχνει... το χαρακτήρα σου!

Posted: 20 Apr 2012 01:42 PM PDT

Η θέση σου στο λεωφορείο δείχνει... το χαρακτήρα σου!



Σύμφωνα με δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο καθηγητής Τομ Φόσετ...




του βρετανικού πανεπιστημίου Σάλφορντ, διατύπωσε μια αρκετά πρωτότυπη και περίεργη θεωρία στην οποία αναφέρει πως αναλόγως με το χαρακτήρα κάποιου, υπάρχει και καθορισμένη θέση που διαλέγει να καθίσει στο λεωφορείο. Για τις ανάγκες της μελέτης αυτής ο καθηγητής αναγκάστηκε να περάσει ατέλειωτες ώρες μέσα σε λεωφορεία παρατηρώντας τους επιβάτες σε μακρινές διαδρομές με το λεωφορείο μεταξύ Μπόλτον και Μάντσεστερ.



Σύμφωνα με αυτήν, μπροστά κάθονται όσοι είναι ανοικτοί σε νέες ιδέες και οι κοινωνικοί άνθρωποι που αρέσκονται σε γνωριμίες, στη μέση κάθονται οι ανεξάρτητοι τύποι, συνήθως νεαρής ή μέσης ηλικίας, οι οποίοι είναι πιθανότερο να διαβάζουν κάτι ή να ακούνε μουσική, πίσω κάθονται οι επαναστατικοί χαρακτήρες, οι οποίοι δεν θέλουν να παραβιάζεται ο προσωπικός τους χώρος, ενώ αυτοί που δεν έχουν συγκεκριμένοι θέση και κάθονται όπου βρουν είναι αυτοί που αισθάνονται ότι μπορούν να ταιριάξουν παντού.





pistepseto
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Φύτεψε τον άνδρα της στον κήπο!

Posted: 20 Apr 2012 01:32 PM PDT

Φωτογραφία για Φύτεψε τον άνδρα της στον κήπο!

Φύτεψε λουλούδια πάνω από το χώμα που τον σκέπαζε!!...



Σκηνές από αμερικανικό θρίλερ εκτυλίχθηκαν στη Φλόριντα, όταν μία γυναίκα πυροβόλησε τον 77χρονο άνδρα της στο κεφάλι και αμέσως μετά τον φόνο δε δίστασε να κρύψει τα ίχνη της, θάβοντας τον στον κήπο.



Οι Αρχές ανακάλυψαν το πτώμα του Benny Scott θαμμένο περίπου ένα μέτρο κάτω από τη γη. Μάλιστα η γυναίκα του Barbara Scott, είχε φυτέψει λουλούδια πάνω από το χώμα που τον σκέπαζε.



Η κόρη του Scott, από προηγούμενό του γάμο, κάλεσε την αστυνομία, όταν η Barbara, έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το που βρισκόταν ο άνδρας της. Μετά από τις έρευνες των ντετέκτιβ, αποκαλύφθηκε η ανθρωποκτονία.
a-pistefto.blogspot.com






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΦΩΤΟ: Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας

Posted: 20 Apr 2012 01:25 PM PDT

ΦΩΤΟ: Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας
Ένα φυσικό φαινόμενο 
που τραβάει τα βλέμματα εξαιτίας της ομορφιάς του
κάνει την εμφάνισή του στους Καταρράκτες της Βικτωρίας που βρίσκονται στην Αφρική, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε.


Perierga.gr - Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας


Οι καταρράκτες δημιουργούνται από τα νερά του ποταμού Ζαμβέζη και αποτελούν κάποιους από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου.



Δεν πρόκειται για ουράνιο τόξο αλλά για ένα πιο σπάνιο φαινόμενο το οποίο χρησιμοποιεί το φως της Σελήνης και γι αυτό το λόγο ονομάζεται από πολλούς «Moonbow». Οι ακτίνες φωτός που αντανακλώνται από την επιφάνεια της Σελήνης, όταν διαπερνούν τα μόρια νερού που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, διαθλώνται με αποτέλεσμα να διακρίνονται στον «καταρράκτη του Διαβόλου» τα βασικά χρώματα του φωτός: το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το γαλάζιο, το μπλε και το μοβ. Βασική προϋπόθεση για το φαινόμενο αυτό είναι η Πανσέληνος.



Perierga.gr - Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας



Οι μαγευτικές φωτογραφίες ανήκουν στο φωτογράφο Charlie Hamilton James, ο οποίος δήλωσε: «Οι φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα τόξα στον καταρράκτη του Διαβόλου πιθανόν να είναι οι πρώτες που έχουν τραβηχτεί».



Perierga.gr - Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας



Perierga.gr - Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας



Perierga.gr - Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας



Perierga.gr - Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας



24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διάσημες γυναίκες με… μούσι

Posted: 20 Apr 2012 01:15 PM PDT


Με λίγη βοήθεια από το Photoshop… όλα γίνονται.



Διάσημες γυναίκες με... μούσι (12)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (1)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (2)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (3)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (5)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (6)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (7)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (8)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (9)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (10)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (11)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (14)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (15)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (16)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (17)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (18)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (19)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (20)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (21)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (22)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (23)
Διάσημες γυναίκες με... μούσι (13)
ΠΗΓΗ: otherside.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ετοιμαστείτε να δείτε τον «Τιτανικό»… on board!!!

Posted: 20 Apr 2012 01:05 PM PDT


Οι θεατές φοράνε βικτοριανά κοστούμια και επιβιβάζονται σε βάρκες, ενώ το περιβάλλον συνδυάζει πυκνή ομίχλη, πάγους και αρκετό κρύο! Κι όλα αυτά για τον εορτασμό της επετείου του συγκλονιστικότερου ναυαγίου της ιστορίας!



Την ιδέα αυτή είχε μια εταιρεία κινηματογραφικών προβολών στο Λονδίνο, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον «Τιτανικό», δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν την ταινία του Κάμερον… on board!
perierga.gr - Ετοιμαστείτε να δείτε τον
Μια ειδική προβολή διοργανώθηκε μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό: Βάρκες επιπλέουν σε μια πισίνα, ενώ μια τεράστια οθόνη τοποθετήθηκε στη μία άκρη. Οι «προσκεκλημένοι» ντύθηκαν με τα ανάλογα ρούχα και πήραν τη θέση τους στις σωσίβιες λέμβους, ενώ τεχνητά παγόβουνα επιπλέουν ολόγυρα…
perierga.gr - Ετοιμαστείτε να δείτε τον
«Η πιο ρεαλιστική παρακολούθηση ταινίας που έγινε ποτέ μέσα σε ένα περιβάλλον πραγματικά… τρομακτικό, όπου δεν ήταν λίγες οι φορές που θέλαμε να ουρλιάξουμε», λένε οι τυχεροί θεατές. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι εάν οι βάρκες βυθίστηκαν μετά το τέλος της ταινίας!
perierga.gr - Ετοιμαστείτε να δείτε τον
ΠΗΓΗ: perierga.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ : Το μυστικό ενός δέντρου που ξεπερνά τη φαντασία..

Posted: 20 Apr 2012 12:57 PM PDT


Ξεπερνάει τη φαντασία...








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σοκάρει ο Μακελάρης της Νορβηγίας: Ήθελα να αποκεφαλίσω online την πρωθυπουργό

Posted: 20 Apr 2012 12:49 PM PDT

Σοκάρει ο Μακελάρης της Νοργηγίας: Ήθελα να αποκεφαλίσω online την πρωθυπουργό
Οι αποκαλύψεις του ίδιου του μακελάρη της Νορβηγίας εξακολουθούν να αφήνουν άφωνη την κοινή γνώμη.


Ο Άντερς Μπερινγκ Μπρέιβικ αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της δίκη του, ακόμη ένα μέρος του φονικού του σχεδίου. Ένα μέρος που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει.


Ήθελε να σκοτώσει και τους 600 ανθρώπους, μέλη κυρίως της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, που βρίσκονταν στην Ουτόγια. Και κυρίως ήθελε να απαγάγει την πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, με την οποία έχει… «κόλλημα»!


Το σχέδιό του γινόταν ακόμη πιο «σκοτεινό». Όχι μόνο ήθελε να την απαγάγει, αλλά ήθελε σε ζωντανή σύνθεση στο διαδίκτυο να την αποκεφαλίσει!


Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, για καλή της τύχη, η Μπρούντλαντ είχε φύγει από την Ουτόγια λίγα λεπτά πριν φτάσει ο Μπρέιβικ.
tsantiri.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φονική επίθεση καρχαρία σε σέρφερ στη Νότια Αφρική

Posted: 20 Apr 2012 12:42 PM PDT

Φονική επίθεση καρχαρία σε σέρφερ στη Νότια Αφρική
Επίθεση από καρχαρία δέχθηκε σέρφερ, 20 ετών με αποτέλεσμα να του κόψει το πόδι και να εκπνεύσει λίγο αργότερα μέσα στο νερό.




Συγγενείς και σωστικά συνεργεία ανέσυραν τον νεαρό άνδρα νεκρό από τη θάλασσα.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο των σωστικών συνεργείων ο καρχαρίας είχε μήκος με περίπου 5 μέτρα και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν άλλοι έξι καρχαρίες κοντά στην περιοχή, στο Φέιλς Μπεϊ.


Το θύμα είχε πάει για σέρφιγκ με τον αδελφό του και φίλους του.


Οι αρχές μελετούν να τοποθετήσουν δίχτυ στο νερό για να αποτρέψουν τους καρχαρίες από το δημοφιλές θέρετρο, την παραλία Φις Χοκ.


Ήδη, αναφέρει το skai.gr, έχουν παρατηρηθεί τρεις επιθέσεις καρχαριών, δύο εκ των οποίων ήταν θανατηφόρες.



24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διακοπές μέσα σε ένα κουτί… μπίρας! [φωτο]

Posted: 20 Apr 2012 12:32 PM PDT

Διακοπές μέσα σε ένα κουτί… μπίρας! [φωτο]

«Η ιδέα μάς ήρθε από το Μουσικό Φεστιβάλ  Smukfest που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Skanderborg, όπου η μπίρα ρέει άφθονη και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαμονή του κόσμου…

perierga.gr - Διακοπές μέσα σε ένα κουτί... μπίρας!
…Τα καταλύμματα είναι λίγα και έτσι σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε αυτό το πρωτότυπο κάμπινγκ, απόλυτα εναρμονισμένο στη φιλοσοφία του Φεστιβάλ, με τη συνδρομή της μπίρας Royal Unibrew», λένε οι ιδιοκτήτες.
perierga.gr - Διακοπές μέσα σε ένα κουτί... μπίρας!
Το δημοφιλές πλέον «Can Sleep» βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος με οξιές, δίπλα στη λίμνη της πόλης, και αποτελείται από μεγάλα «δοχεία» μπίρας εν είδει… σκηνών, τα οποία φτάνουν τα 11,5 μέτρα σε ύψος, ενώ η διάμετρός τους είναι περίπου 7,2 μέτρα.
perierga.gr - Διακοπές μέσα σε ένα κουτί... μπίρας!
Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο επίπεδα, όπου στο πρώτο οι ένοικοι απολαμβάνουν ένα μικρό καθιστικό με ένα μίνι μπαρ, το οποίο ανανεώνεται διαρκώς σε προμήθειες, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι και ένα άνοιγμα στην οροφή, που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τα βράδια τον έναστρο ουρανό.
perierga.gr - Διακοπές μέσα σε ένα κουτί... μπίρας!
Το εν λόγω κάμπινγκ γεμίζει με κόσμο όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά τον Αύγουστο, που πραγματοποιείται και το Φεστιβάλ, επικρατεί το… αδιαχώρητο! Αν, λοιπόν, θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία… μπίρας δεν έχετε παρά να κλείσετε θέση!
perierga.gr - Διακοπές μέσα σε ένα κουτί... μπίρας!
perierga.gr - Διακοπές μέσα σε ένα κουτί... μπίρας!
perierga.gr - Διακοπές μέσα σε ένα κουτί... μπίρας!
ΠΗΓΗ: perierga.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ένας πολύ ντροπαλός σκίουρος…

Posted: 20 Apr 2012 12:18 PM PDT

Ένας πολύ ντροπαλός σκίουρος…
Ο σκίουρος της φωτογραφίας δεν ήθελε ούτε να δει, ούτε να ακούσει για κάμερες και φωτογραφίες!




Στεκόταν λοιπόν ανέμελος σε ένα κούτσουρο, σε ένα κήπο στο Delaware, στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ώσπου το φλας ενός φωτογράφου, του χάλασε την ησυχία και τον τάραξε.


Ο σκίουρος ωστόσο ήταν στον κήπο του 45χρονου Mark Hardymon, του άντρα που απαθανάτισε αυτή την ξεκαρδιστική πόζα.


Ο κ. Hardymon αγαπά πολύ τη φωτογραφία και προσπαθεί να…φέρει πουλιά και άλλα άγρια ζώα στον κήπο του, σκορπίζοντας σπόρους, ή το αγαπημένο τους φαγητό.


Κάπως έτσι έκανε στη συνέχεια και το μικρό σκίουρο να νιώσει πιο άνετα, προσφέροντάς του νόστιμες λιχουδιές.


ΠΗΓΗ: mediasoup.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BINTEO: Το πιο αστείο περπάτημα σκύλου!

Posted: 20 Apr 2012 12:06 PM PDT

BINTEO: Το πιο αστείο περπάτημα σκύλου!
Και τι δεν κάνουν αυτοί οι ιδιοκτήτες για να ανεβάσουν πετυχημένα βίντεο με τα κατοικίδιά τους στο διαδίκτυο.




Το παρακάτω βίντεο εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες στα «ανερχόμενα» του YouTube και δείχνει έναν σκυλάκο που δυσκολεύεται να περπατήσει με τα ειδικά παπουτσάκια που του φόρεσαν!

ΠΗΓΗ: mediagate.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έκρυψε 9 σακουλάκια κοκαϊνης στα γεννητικά της όργανα!

Posted: 20 Apr 2012 11:58 AM PDT

Έκρυψε 9 σακουλάκια κοκαϊνης στα γεννητικά της όργανα!

Σοκ έπαθαν οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών όταν αντιλήφθηκαν πού είχε κρύψει μια γυναίκα τα σακουλάκια με την κοκαΐνη.



Για την ακρίβεια η 37χρονη Ελληνίδα είχε κρύψει στα γεννητικά της όργανα 9 σακουλάκια κοκαϊνης.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου η γυναίκα μαζί με έναν 47 χρονο άνδρα επέστρεφαν από το Άμστερνταμ.

ΠΗΓΗ: radar.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έπεσε σε κώμα και ξύπνησε… ομοφυλόφιλη!

Posted: 20 Apr 2012 11:46 AM PDT

Έπεσε σε κώμα και ξύπνησε… ομοφυλόφιλη!
Είχε κοιμηθεί με τουλάχιστον είκοσι άνδρες και κάποτε είχε αρραβωνιαστεί κιόλας.
Μετά την πυρκαγιά που της άλλαξε τη ζωή όμως, η Vikki Salmon άλλαξε εντελώς τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, γύρισε την πλάτη της στους άνδρες και βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της 25χρονης Julie.



Όταν στο διαμέρισμά της ξέσπασε φωτιά, η 36χρονη Vikki, μητέρα δύο παιδιών, εισέπνευσε πολύ καπνό και έπεσε σε κώμα από το οποίο έδωσε μάχη για να συνέλθει. Όταν ωστόσο επανήλθε, η έλξη της για τους άνδρες είχε αντικατασταθεί από τρυφερά συναισθήματα για τις γυναίκες.


Όταν ξανασυνάντησε την παλιά της φίλη Julie Smith, που επίσης έτρεφε συναισθήματα για άτομα του ίδιου φύλου, ένιωσε έλξη. Οι δυο γυναίκες είναι πλέον μαζί και ζουν μαζί στο Stockport της Βρετανίας. «Δεν είχα ποτέ ενδιαφέρον ερωτικό για άτομα του ίδιου φύλου», λέει η Vikki, «και ξαφνικά είμαι μία κανονική λεσβία».


Πρέπει να οφείλεται στο ατύχημα, είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ. Θα θέλαμε να παντρευτούμε αλλά θέλουμε να δώσουμε χρόνο. Είμαστε φίλες στο παρελθόν και τώρα είμαστε ερωμένες».


Οι φίλοι και οι οικογένειες των δύο γυναικών εξεπλάγησαν από την ξαφνική αλλαγή και την κοινή τους ζωή, την οποία δεν έχουν όλοι αποδεχθεί.


«Ο μπαμπάς μου πιστεύει πως είναι μόνο μία φάση που περνάω αλλά εγώ δεν θέλω ξανά αγόρι για την υπόλοιπη ζωή μου», λέει η Vikki. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το αποδέχονται αλλά είμαστε μαζί εδώ και επτά μήνες».


Όταν ξύπνησε από το κώμα η Vikki δεν θυμόταν τίποτα για τη φωτιά που κατέστρεψε το σπίτι της και όλα τα υπάρχοντά της. Οι γιατροί της είπαν πως η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση από το διαμέρισμά της αλλά εκείνη δεν θυμάται να σηκώνει το τηλέφωνο. Μετά τη φωτιά είχε εγκαύματα στους πνεύμονες από την εισπνοή καπνού και εφιάλτες.


Όταν βγήκε από το νοσοκομείο έμενε στο σπίτι ενός πρώην συντρόφου της και η Julie άρχισε να την επισκέπτεται. «Ένιωθα πως είχα συναισθήματα για εκείνη γιατί ανυπομονούσα να τη δω. Περίπου δύο μήνες μετά, είμαστε σε ένα μπάρμπεκιου και αρχίσαμε να φιλιόμαστε. Όλοι έλεγαν πως ήταν επειδή είμαστε μεθυσμένες αλλά είχα ειλικρινή συναισθήματα για εκείνη», αφηγείται.


«Έφυγε το πρωί κι εγώ άρχισα να της στέλνω μηνύματα για το πώς νιώθω. Καταπίεζα τα συναισθήματά μου γιατί ανησυχούσα πως θα την έχανα από φίλη και πως ήταν λάθος, αλλά δεν μπορούσα να συγκρατηθώ».
tsantiri.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7χρονο κοριτσάκι που γεννήθηκε χωρίς χέρια κέρδισε διαγωνισμό καλλιγραφίας [φωτο]

Posted: 20 Apr 2012 11:38 AM PDT

7χρονο κοριτσάκι που γεννήθηκε χωρίς χέρια κέρδισε διαγωνισμό καλλιγραφίας [φωτο]
Ένα 7χρονο κοριτσάκι έδωσε σε πολλούς ένα μάθημα ζωής, αποδεικνύοντας πόσο δυνατή είναι η δύναμη της θέληση.
Η Άννι Κλαρκ από το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ κατάφερε και κέρδισε το βραβείο καλλιγραφίας «Nicholas Maxim Special Award for Excellent Penmanship», παρά το ότι γεννήθηκε χωρίς χέρια!



Η επιτυχία της ήταν έκπληξη κατά τη διοργάνωση του διαγωνισμού, την περασμένη Τετάρτη, στο σχολείο της Wilson Christian Academy στο Πίτσμπουργκ. Η ταλαντούχα μαθήτρια όχι μόνο κέρδισε το τρόπαιο, αλλά και 800 ευρώ που προσέφερε η εκδοτική εταιρεία σχολικών βιβλίων Zaner-Bloser, χορηγός του διαγωνισμού.


Αφού έλαβε το βραβείο της, η Άννι έκανε επίδειξη των ικανοτήτων της, σφίγγοντας ένα μολύβι ανάμεσα στα μπράτσα της ώστε να τελειοποιήσει τη γραφή της και τα κεφαλαία γράμματα που θα έγραφε.


Οι δάσκαλοί της μιλούν για ένα ευφυές κοριτσάκι που δεν το βάζει κάτω, ακολουθεί τους ρυθμούς των αρτιμελών συμμαθητών και, μερικές φορές, τους βοηθάει και τους εξηγεί τα όσα δεν έχουν καταλάβει από τις παραδόσεις, αναφέρεται σε άρθρο του ABC News Blogs.



tsantiri.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ένας στους εφτά μαθητές Λυκείου έχει κάνει χρήση ναρκωτικών!

Posted: 20 Apr 2012 11:27 AM PDT

Ένας στους εφτά μαθητές Λυκείου έχει κάνει χρήση ναρκωτικών!
Στη Θεσσαλονίκη το 4,7% των μαθητών 13-14 ετών έχουν κάνει χρήση κάνναβης ή/και έκστασης! Ενας στους εφτά μαθητές Λυκείου κάνουν χρήση ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης.

Σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα μαθητές τη θεωρούν «ακίνδυνη». Πλέον οι μαθητές δεν αρκούνται στη δοκιμή ναρκωτικών, αλλά επαναλαμβάνουν τη χρήση.






Σήμερα, η «αθώα» κάνναβη προπαγανδίζεται περισσότερο από ποτέ, ενώ επιχειρείται μέσω του νομοσχεδίου «Κώδικας Ναρκωτικών» να νομιμοποιηθεί η χρήση όλων των ναρκωτικών, ακόμη και η καλλιέργειά της κάνναβης. «Δαιμονοποιήθηκαν πτυχές του νομοσχεδίου»(!), ισχυρίστηκε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλλιώρη, αναφερόμενη προφανώς στην έντονη και κλιμακωτή αντίδραση απέναντι στο μαζικό έγκλημα που ετοιμάζεται και ενάντια στην παράδοση της πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης στους ιδιώτες.


Ενα είναι σίγουρο: Αν ο λαός δεν ορθώσει το ανάστημά του για να μπλοκάρει αυτό το έγκλημα, αν δε δώσει ηχηρό χαστούκι τα επόμενα ποσοστά αύξησης της χρήσης που θα δουν το φως της δημοσιότητας θα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Και πίσω από τα ποσοστά, τους αριθμούς είναι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές των παιδιών μας…


Η έρευνα του 2011 διεξήχθη από το ΕΠΙΨΥ και έλαβαν μέρος 37.000 μαθητές εφηβικής ηλικίας (13 – 19 ετών) από όλη την Ελλάδα. Μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία που προκύπτουν είναι:


Πενταπλασιάστηκε η χρήση κάνναβης στους μαθητές (1984 – 2011)


Σχεδόν πενταπλάσια είναι τα ποσοστά χρήσης κάνναβης στους μαθητές 15 – 19 ετών του 2011 σε σχέση με το 1984, σύμφωνα με την καταγραφή των διαχρονικών τάσεων. (Δεν υπάρχουν συγκριτικά διαχρονικά στοιχεία για τους μαθητές 13 – 14 ετών). Συγκεκριμένα:


Το 1984 το 3,8% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας μαθητών έκανε χρήση κάνναβης, χωρίς σημαντικές μεταβολές μέχρι το 1998. Το 1998 γίνεται έκρηξη της χρήσης κάνναβης που φτάνει στο 12,6%, παρουσιάζεται σχετική μείωση ως το 2007 (9,5%) και τα τελευταία 4 χρόνια εκτινάσσεται στο 13,4%. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όπου η πρόσβαση είναι νόμιμη στην κάνναβη τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα. Περίπου ίδια είναι η εικόνα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών από το 1984 μέχρι το 2011 όπου τριπλασιάζεται το ποσοστό χρήσης.


Το 1984 το 21,2% των μαθητών θεωρούσε τη δοκιμή κάνναβης 1-2 φορές «μάλλον ακίνδυνη», το 1998 το ποσοστό μετατρέπεται σε 34,1%, το 2003 πέφτει το 24% και το 2011 ανεβαίνει στο 31,6%.


«Η σημαντική αύξηση στη χρήση που παρατηρήθηκε το 1998 και η οποία συνοδεύτηκε από υψηλά ποσοστά μαθητών που θεωρούσαν εύκολη την πρόσβαση στην κάνναβη και μάλλον ακίνδυνη τη χρήση της φαίνεται να σχετίζεται με το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο γίνονταν πολλές συζητήσεις σχετικά με την κάνναβη ότι είναι «καλή και ακίνδυνη», ένα «αθώο» χόρτο», παραδέχτηκε έστω και καθυστερημένα η Αν. Κοκκέβη, επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας στην Ελλάδα.


Ένας στους εφτά μαθητές Λυκείου έχει κάνει χρήση ναρκωτικών


Το 2011, περίπου ένας στους 7 μαθητές 15 – 19 ετών (15,2%) έχει κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας έστω και μια φορά στη ζωή του, ενώ η πλειονότητα αυτών (9,8%) έχει επαναλάβει τη χρήση τουλάχιστον 3 φορές. Στους νεότερους μαθητές 13 – 14 ετών, χρήση παράνομων ουσιών έχει κάνει το 2,3% των μαθητών. Η συνηθέστερη ουσία χρήσης είναι η κάνναβη, η οποία αναφέρεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών 15-19 ετών (13,3%) καθώς και στις ηλικίες 13-14 ετών (1,7%). Πρόσφατη χρήση κάνναβης (δηλαδή έστω και μια φορά τον τελευταίο χρόνο) αναφέρεται από το 10,4% των μαθητών 15-19 ετών καιτωρινή χρήση κάνναβης (δηλαδή τον τελευταίο μήνα) από το 6,3%.
Εξίσου ανησυχία αποτελεί το στοιχείο ότι με την ηλικία (από τα 15 στα 19 έτη) αυξάνεται όχι μόνο η χρήση αλλά κυρίως η επανάληψη αυτής (>3 φορές). Το ίδιο ισχύει και για την πρόσφατη και την τωρινή χρήση.
Το 14,1% στους μαθητές 15 – 19 ετών και το 5,8% των μαθητών 13-14 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μια φορά χρήση εισπνεόμενων ουσιών (κόλες, βενζίνη κλπ). Ακολουθούν τα ηρεμιστικά ή υπνωτικά χάπια (9,3% και 2,8% αντίστοιχα) και με ποσοστά κάτω του 5% η χρήση αναβολικών ή ταυτόχρονη χρήση αλκοόλ και φαρμάκων.
Υψηλά ποσοστά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Το υψηλότερο ποσοστό χρήσης ναρκωτικών εμφανίζεται στους μαθητές 15-19 ετών στην Αθήνα (19,2%) και στη Θεσσαλονίκη (19%), σε σύγκριση με τις λοιπές περιοχές (12%). Σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό έχουν επαναλάβει τη χρήση (>3 φορές) οι μαθητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (12,7% και 12,2% αντίστοιχα) συγκριτικά με τις Λοιπές περιοχές (7,5%).
Σχεδόν διπλάσια είναι τα ποσοστά πρόσφατης και τωρινής χρήσης (13,9% Αθήνα, 13,7% Θεσσαλονίκη, 7,5% λοιπές περιοχές). Ερωτηματικά προκαλεί επίσης ότι στους μαθητές 13-14 ετών η Θεσσαλονίκη (4,7%) εμφανίζει υπερδιπλάσια ποσοστά χρήσης ναρκωτικών (κάνναβη ή/και έκστασης) συγκριτικά με την Αττική (1,8%) και Λοιπές περιοχές (2,1%).
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΦΩΤΟ: Χωρίζει ο άνδρας που γέννησε τα παιδιά του

Posted: 20 Apr 2012 11:08 AM PDT

ΦΩΤΟ: Χωρίζει ο άνδρας που γέννησε τα παιδιά του
Έπειτα από εννέα χρόνια γάμου ο Thomas Beatie, ο άνδρας που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο όταν γέννησε τα παιδιά του, ανακοίνωσε πως χωρίζει με τη σύζυγό του Nancy.




Ο 38χρονος αποκάλυψε στην εκπομπή του CBS «The Doctors» πως υπεβλήθη και στην τελική επέμβαση αλλαγής φύλου. «Η Nancy δεν έχει δει ακόμα τον καινούριο εαυτό μου», είπε και πρόσθεσε: «Όπως όλοι οι γάμοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας και περνάμε δύσκολα αυτή την περίοδο. Αυτή τη στιγμή είμαστε χωρισμένοι».


Ο Beatie γεννήθηκε Tracy Lagondino, γυναίκα δηλαδή, το 1974, αλλά όπως λέει πάντα ένιωθε πως ήθελε να είναι άνδρας. Στα είκοσι του άρχισε να παίρνει τεστοστερόνη για να αποκτήσει τριχοφυΐα στο πρόσωπο και πιο βαριά φωνή και έκανε επέμβαση στα γεννητικά του όργανα.


Το 2002 έκανε μαστεκτομή και νομικά έγινε άνδρας, επέλεξε ωστόσο να κρατήσει και τα γυναικεία γεννητικά όργανα ώστε να μπορεί να κάνει παιδιά καθώς η γυναίκα του είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή.


«Ήθελα μια μέρα να κάνω ένα παιδί. Δεν ήξερα πως, ήταν απλά ένα όνειρο», είχε πει στην εκπομπή της Όπρα.


Το ζευγάρι χρησιμοποίησε σπέρμα από ανώνυμο δότη και ο Beatie έκανε εξωσωματική γονιμοποίηση. Έπειτα από μία εξωμήτριο κύηση που τον έστειλε στο χειρουργείο, το 2007 έμεινε έγκυος στην κόρη του Susan. Έκανε σε σύντομο διάστημα και τα επόμενα δύο παιδιά του καθώς δεν μπορούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην λαμβάνει τεστοστερόνη.


Είχε μόνο οκτώ κύκλους περιόδου το χρόνο, αντί για 12, και μόνο οι μισοί μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύλληψη καθώς είχε αφαιρέσει τη μία του σάλπιγγα μετά την πρώτη ατυχή κύηση.


«Μπορώ να μείνω έγκυος μόνο τέσσερις ημέρες το χρόνο… Κάναμε τα παιδιά μας με μικρή χρονική διαφορά γιατί δεν είχαμε την πολυτέλεια να περιμένουμε χρόνια ανάμεσα σε κάθε παιδί», είχε δηλώσει.


Δείτε τις φωτογραφίες…





tsantiri.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η κίτρινη φυλή της Νέας Υόρκης

Posted: 20 Apr 2012 10:58 AM PDT

Η «κίτρινη φυλή» της Νέας Υόρκης

Ήταν πριν από λίγες ημέρες όταν στη φετινή διεθνή έκθεση αυτοκινήτων που...


πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε το ταξί του μέλλοντος.



Οι επιβάτες των νέων ταξί που θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του 2013 θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τη θέρμανση του αυτοκινήτου, θα μπορούν επίσης μέσω οθονών αφής να διαβάζουν πληροφορίες για την πόλη ενώ μέσω ειδικών υποδοχών θα φορτίζουν και τα κινητά τους τηλέφωνα.



Βέβαια όλα αυτά δεν προκαλούν και ιδιαίτερη εντύπωση αν λάβει κανείς υπόψη του ότι μιλάμε για μια από τις πιο σύγχρονες μεγαλουπόλεις του κόσμου με τους πιο γρήγορους ρυθμούς ζωής.



Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ανέκαθεν τα ταξί της Νέας Υόρκης ήταν μπροστά από την εποχή τους. Ας δούμε λοιπόν την εξέλιξη τους από την εποχή που οι πρώτοι επισκέπτες ή και μόνιμοι κάτοικοι περιπλανήθηκαν στο Μανχάταν καθισμένοι σε ένα ταξί.











Το ηλεκτρικό ταξί κυκλοφόρησε στους δρόμους της Νέας Υόρκης γύρω στο 1900.Η εταιρεία «Electric Carriage and Wagon» που ήταν η πρώτη που κατασκεύασε ταξί έδωσε αρχικά στην κυκλοφορία δώδεκα τέτοια πανομοιότυπα μοντέλα τον Ιούλιο του 1897, μια περίοδο όπου στη μεγαλούπολη κυκλοφορούσαν ακόμα άμαξες.







Από το 1920 κι έπειτα η ζήτηση για αυτοκίνητα ενισχύθηκε και οι βιομηχανίες άρχισαν να αντιλαμβάνονται τη δυναμική της αγοράς ταξί. Τότε ήταν που αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι General Motors και Ford, άρχισαν να κατασκευάζουν «στόλους» από ταξί. Το ταξί που βλέπετε χρονολογείται στο 1929.



Με την ονομασία «Sunshine», τα ευρωπαϊκού στυλ ταξί κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 1936. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία νέων ταξί που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία.







Το ταξί «Checker», όπως ήταν η ονομασία του ταξί, κυκλοφόρησε ανάμεσα στο 1956 και 1982 κι έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της αστικής ζωής στα μέσα του 20ου αιώνα.







Το νέο αυτό μοντέλο ταξί της Chevrolet πρωτοκυκλοφόρησε στην πόλη της Νέας Υόρκης τον Μάϊο του 1950.







Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε τα ταξί να κυκλοφορούν στους δρόμους του Μανχάταν κοντά στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης, το 1972. Το κίτρινο χρώμα των ταξί έγινε το σήμα κατατεθέν τους και καθιερώθηκε επίσημα και από το νόμο το 1967. Όλα τα ταξί θα έπρεπε να έχουν το ίδιο χρώμα ώστε να «αποκλειστούν» οι μη επαγγελματίες και να γίνουν τα ταξί πιο αναγνωρίσιμα.







Η φωτογραφία αυτή του ηλεκτρικού υβριδικού ταξί τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2011. Ήταν το 2007 όταν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρότεινε ένα πενταετές σχέδιο για τη μετατροπή των ταξί σε υβριδικά οχήματα που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, το σχέδιο αποσύρθηκε καθώς οι οδηγοί και ιδιοκτήτες διαμαρτυρήθηκαν ότι το κόστος συντήρησης τους ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Σήμερα, η Νέα Υόρκη έχει γύρω στα 4.300 υβριδικά ταξί, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 33% των 13.237 ταξί που υπάρχουν στην αγορά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «στόλο» από υβριδικά ταξί σε πόλη της Βόρειας Αμερικής.







Τα αποκαλυπτήρια του Nissan NV200 έγιναν στις αρχές Απριλίου του 2012. Ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι το όχημα αυτό θα αποτελέσει σταδιακά το μοναδικό ταξί της πόλης για την επόμενη δεκαετία. Το χαρακτηριστικό αυτό ταξί του 21ου αιώνα θα έχει μεταξύ άλλων κόρνα χαμηλής έντασης και καθίσματα που θα εξουδετερώνουν τα μικρόβια για μεγαλύτερη αίσθηση φρεσκάδας στο εσωτερικό του οχήματος. Οι ιδιοκτήτες των ταξί θα πρέπει να αγοράσουν το νέο αυτοκίνητο στην τιμή των 29.000 δολαρίων με αφετηρία το τέλος του 2013.




24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου