Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

www.tsekouratoi.gr

www.tsekouratoi.gr


VIDEO: Γάτα που τρελαίνεται να τραβάει το καζανάκι!

Posted: 16 Apr 2012 03:55 PM PDT




BINTEO: Γάτα που τρελαίνεται να τραβάει το καζανάκι!

Μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό το βίντεο. Όπως μας ενημερώνει ο...







χρήστης που το ανέβασε, ένα ζευγάρι παρατηρούσε ότι τον τελευταίο καιρό είχαν αυξηθεί πολύ οι λογαριασμοί του νερού.



Έκαναν τους απαραίτητους ελέγχουν για διαρροές κλπ, αλλά τίποτα. Μια μέρα, λοιπόν, όταν ο άνδρας αρρώστησε και έμεινε σπίτι με την γάτα τους, κατέγραψε το εξής:










24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδoυ μετά από μάχη 25 ετών με το AIDS

Posted: 16 Apr 2012 03:51 PM PDT

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδoυ μετά από μάχη 25 ετών με το AIDS

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 47 ετών
η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, προχθες το πρωί, ανήμερα το Πάσχα, μετά από...







 μάχη 25 ετών με το AIDS.

Η Μαίρη Παπαγιαννίδου γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1965. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της.

Από το 1989 δούλευε ως δημοσιογράφος στη εφημερίδα «Το Βήμα». Παράλληλα, ασχολούνταν με τις μεταφράσεις και την επιμέλεια βιβλίων.

Την είδηση έκανε γνωστή η συνάδελφός της Λώρη Κέζα, αποχαιρετώντας την, γράφοντας στο twitter: "Πέθανε σήμερα το πρωί η Μαίρη Παπαγιαννίδου, συνάδελφος στο αντικριστό γραφείο στο Βήμα. Adieu".

H Mαίρη έπασχε από AIDS, κάτι το οποίο έμαθε το 1995, όταν της έγινε και η σχετική διάγνωση. Πίστευε όμως και προσπαθούσε να αποδείξει με έρευνες που έκανε ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά.

Στο δικό της δικτυακό τόπο (hivwave.gr), έγραφε:

«Γεια σας,

Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. 'H, σε μια πιο κομψή εκφορά του λόγου, ο ιός ΗΙV - αν υπάρχει (ακόμα αναζητείται) - δεν μπορεί να προκαλεί το AIDS.»



mediagate.gr









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γιαγιά-Κομανέτσι

Posted: 16 Apr 2012 03:41 PM PDT


Το λέει η καρδιά της 86χρονης Johanna Quaas.
Πρόκειται για μια σούπερ γιαγιά, η οποία κάνοντας ρυθμική γυμναστική μπροστά από εκατοντάδες θεατές, καταχειροκροτείται από το κοινό. H Γερμανίδα αθλήτρια έλαβε μέρος σε ασκήσεις εκτός συναγωνισμού που έλαβαν χώρα στην περιοχή Κότμπους της Γερμανίας.


Το βίντεο στο youtube εχει ξεπεράσει τα 2 εκ προβολές. Απολαύστε την!




koutipandoras







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Που έβαζε η γιαγιά τη βελόνα όταν έπλεκε;

Posted: 16 Apr 2012 03:26 PM PDT



Θυμόσαστε τη γιαγιά σας όταν έπλεκε, τι έκανε με τη βελόνα πλεξίματος;


Την πέρναγε κάπου - κάπου μέσα από τα μαλλιά της.



Γιατί όμως;....



απλά και μόνο για να γλιστράει η βελόνα από το λάδι που έχουν τα μαλλιά μας...






Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως γίνεται εθιστική η νικοτίνη

Posted: 16 Apr 2012 03:16 PM PDT


Έναν άγνωστο μέχρι σήμερα βιολογικό μηχανισμό
στον εγκέφαλο ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές, ο οποίος διευκολύνει τον εθισμό στη νικοτίνη και μπορεί να εξηγήσει, σε ένα βαθμό τουλάχιστον, γιατί μερικοί δυσκολεύονται περισσότερο...



από άλλους να κόψουν το τσιγάρο. Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Συμπεριφορικής και Μοριακής Νευροεπιστήμης του Ινστιτούτου Ερευνών Scripps στη Φλόριδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Κένι, μελέτησαν ένα μηχανισμό, ο οποίος αφορά μια πρωτεΐνη-υποδοχέα ευαίσθητη στη νικοτίνη. Όταν αυτός είναι ελαττωματικός, κάνει τους καπνιστές να έχουν μια ανεξέλεγκτη επιθυμία για τσιγάρο.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο μηχανισμός καταστέλλει την ώθηση για κατανάλωση περισσότερης νικοτίνης, όταν το επίπεδό της στον οργανισμό περάσει ένα ορισμένο κρίσιμο επίπεδο. Όμως σε μερικά άτομα ο μηχανισμός δεν λειτουργεί σωστά, για γενετικούς λόγους, με συνέπεια να δημιουργείται ανεξέλεγκτος εθισμός από τη νικοτίνη.

Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα γονίδιο (CHRNA5), το οποίο ελέγχει μια πρωτεΐνη-υποδοχέα (alpha5), που ανταποκρίνεται στα μόρια της νικοτίνης στον εγκέφαλο. Όταν το γονίδιο λειτουργεί ομαλά, ο εγκέφαλος δέχεται το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει την κατανάλωση νικοτίνης, μόλις το επίπεδό της ξεπεράσει ένα όριο, δημιουργώντας ένα αίσθημα απέχθειας σε περίπτωση μεγάλων δόσεων λόγω του υπερβολικού καπνίσματος. Όταν όμως το συγκεκριμένο γονίδιο δυσλειτουργεί, τότε το «μήνυμα» δεν στέλνεται ποτέ και οι καπνιστές δεν έχουν αντικίνητρο (π.χ. άσχημη γεύση στο στόμα) για να σταματήσουν το τσιγάρο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με ελαττωματικό γονίδιο, με αποτέλεσμα να μην έχουν φυσικές άμυνες κατά τους εθισμού τους στη νικοτίνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού μπορεί να έχουν τέτοιες γενετικές μεταλλάξεις στο γονίδιο CHRNA5, έτσι ώστε ο οργανισμός τους να ενθαρρύνει αντί να αποθαρρύνει τον εθισμό στο τσιγάρο. «Τα άτομα με αυτή τη γενετική παραλλαγή είναι πιο ευάλωτα να αναπτύξουν εθισμό στη νικοτίνη» δήλωσε ο Κένι.

zougla.gr







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το "Τούνελ της Αγάπης"...στην Ουκρανία!!! (PHOTOS)

Posted: 16 Apr 2012 03:07 PM PDT


Δείτε εικόνες από το μαγευτικό μονοπάτι Tunnel of Love στην Ουκρανία!!!







tunnel-of-love-7
tunnel-of-love-6
tunnel-of-love-5
tunnel-of-love-4
tunnel-of-love-3






tunnel-of-love-1
tunnel-of-love-2
the planet



















ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ασυνήθιστα Θρησκευτικά Φαινόμενα και Θαύματα

Posted: 16 Apr 2012 02:55 PM PDT


Κάθε θρησκεία και γενικότερα κάθε θρησκευτικού
τύπου ιδεολογία έχει να επιδείξει μια μεγάλη ποικιλία από ανεξήγητα φαινόμενα που ενισχύουν το θρησκευτικό συναίσθημα και την γοητεία του υπερφυσικού. Συχνά είναι θαύματα, ή ακόμα και παρουσίες, όπως αυτές που αφορούν αγγέλους, θεϊκές και άγιες..
οντότητες, σημάδια από τον ουρανό ή καταστάσεις που καταστρατηγούν τη φυσική λειτουργία των πραγμάτων. Αν και κάποια από αυτά, όπως τα παραφυσικά φαινόμενα του πνευματιστικού κόσμου, δεν συγκαταλέγονται από τις διάφορες θρησκείες στις πράξεις που οφείλονται σε θεϊκή βούληση, συχνά δε καταλογίζεται δαιμονική ανάμειξη σε πολλά από αυτά, μια οπτική ελεύθερη από θρησκευτικού τύπου προκαταλήψεις εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει τα κοινά στοιχεία σε όλα αυτά τα ανεξήγητα, και στις περισσότερες των περιπτώσεων θρησκευτικής φύσεως, φαινόμενα.


Θα δούμε στη συνέχεια μια μικρή συλλογή από τέτοια, αρκετά ασυνήθιστα ανεξήγητα θρησκευτικά φαινόμενα, όπως έχουν καταγραφεί, ως επί το πλείστον, στην 'Εγκυκλοπαίδεια των Θρησκευτικών Φαινομένων' (The Encyclopedia of Religious Phenomena) του συγγραφέα J. Gordon Melton.

Ταυτόχρονη ύπαρξη σε δυο μέρη
Σε πολλούς αγίους αποδίδεται η δύναμη του να μπορούν να βρεθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη, κάποιες στιγμές στη ζωή τους. Τέτοιο είναι το παράδειγμα του Matin de Porres, που αναφέρθηκε τον 17ο αιώνα ότι τον είδαν σε περιοχές πολύ μακρινές μεταξύ τους, όπως το Μεξικό, η βόρειος Αφρική, η Κίνα και η Ιαπωνία, αν και ποτέ δεν εγκατέλειψε την πατρίδα του, το Περού. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι κατείχε τη δύναμη αυτή και συχνά μπορούσε να δώσει λεπτομερείς περιγραφές των τοποθεσιών που είχε επισκεφτεί με το άλλο του σώμα.

Το άγαλμα του Cartago, στην Κόστα Ρίκα
Ένα από τα λιγότερο γνωστά θαύματα που εμπλέκουν την Παρθένο Μαρία. Καθώς περπατούσε σε ένα μονοπάτι μια μέρα το 1635, η νεαρή Juanita Pereira βρήκε ένα μικρό άγαλμα μιας μητέρας που κρατούσε ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά της. Το πήρε μαζί της ως παιχνίδι. Την επόμενη μέρα, βρήκε στο ίδιο μέρος κάτι που της φάνηκε ότι ήταν ολόιδιο με το μικρό άγαλμά της. Το πήρε και πάλι μαζί της αλλά την παραξένεψε το γεγονός ότι το πρώτο άγαλμα είχε εξαφανιστεί. Αυτό έγινε ξανά όταν βρήκε για τρίτη φορά το μικρό αγαλματάκι στο ίδιο ακριβώς σημείο στο μονοπάτι. Το πήγε σε έναν τοπικό παπά, ο οποίος αμέσως αναγνώρισε ότι το άγαλμα παρίστανε την Μαντόνα με το Βρέφος. Το φύλαξε με ασφάλεια μέσα σε ένα θησαυροφυλάκιο, από το οποίο πολύ σύντομα εξαφανίστηκε. Φυσικά, το βρήκαν και πάλι στο σημείο που το είχε βρει η Juanita όλες τις άλλες φορές. Ο ιερέας θεώρησε το 'θαύμα' ως σημάδι για το ότι θα έπρεπε να χτιστεί ένας βωμός για την Παρθένο στο συγκεκριμένο σημείο. Το αγαλματίδιο μπορεί κανείς μέχρι και σήμερα να το δει στη Βασιλική του Nuestra Senora de los Angeles, η οποία αντικατέστησε τον αρχικό ιερό βωμό.

Οι αδελφοί Davenport
Η πνευματιστική κίνηση θεωρείται γενικώς ότι ξεκίνησε με τα χτυπήματα των πνευμάτων που παρουσίασαν οι διάσημες αδελφές Fox στο Hydesville της Νέας Υόρκης το 1848. Οι αδελφές Fox ήταν τρεις, η μεγαλύτερη ήταν η Leah, και στη σειρά μικρότερες ήταν η Margaret και η Kate. Οι δύο μικρές αδελφές είχαν πείσει τη μεγαλύτερη αδελφή τους καθώς και άλλους ανθρώπους ότι επικοινωνούσαν με πνεύματα τα οποία απαντούσαν με χτύπους, μέχρι που το 1888 η Margaret ομολόγησε ότι οι χτύποι των πνευμάτων ήταν απάτη και επέδειξε δημόσια τον τρόπο με τον οποίο τους προκαλούσε. Παρολαυτά, το κίνημα του Πνευματισμού συνεχίστηκε από τότε, σα να μην είχε συμβεί ποτέ η εξομολόγηση της Margaret.
O Ira και ο William Davenport στο Buffalo της Νέας Υόρκης υποστήριξαν ωστόσο, ότι τα δικά τους χτυπήματα πνευμάτων είχαν ξεκινήσει δύο χρόνια πριν από τις εμπειρίες των αδελφών Fox. Αν και χαρακτηρίζονται κοινώς ως θαυματοποιοί (ταχυδακτυλουργοί, magicians) οι αδελφοί Davenport έγιναν δύο από τα πιο ευρέως γνωστά Πνευματιστικά Διάμεσα των ημερών τους. Ξεκίνησαν την καριέρα τους από τα χρόνια της εφηβείας τους. Οι παραστάσεις τους περιλάμβαναν την υλοποίηση αιωρούμενων χεριών που έπαιρναν μουσικά όργανα και τα έπαιζαν. Το πιο διάσημο κόλπο τους ήταν η πλάνη με το κουτί. Οι δυο αδελφοί δένονταν μέσα σε ένα κουτί που περιείχε μουσικά όργανα. Όταν το κουτί έκλεινε τα όργανα άρχιζαν να παίζουν, αλλά όταν το κουτί άνοιγε οι αδελφοί εμφανίζονταν να είναι δεμένοι όπως και πριν. Έτσι, οι θεατές νόμιζαν ότι υπερφυσικές δυνάμεις έκαναν τα όργανα να παίζουν. Αν και ο συγγραφέας του Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle, πίστευε ότι τα θαύματά τους ήταν γνήσια, ο Harry Houdini υποψιάστηκε ότι ήταν απλά έξυπνοι ταχυδακτυλουργοί. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι ο Ira Davenport του είχε εξομολογηθεί τα κόλπα τους λίγο πριν πεθάνει.

Παραφυσική Οδοντιατρική
Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για ανθρώπους που έχουν θεραπευτεί μέσω θαυματουργών θεραπειών από τυφλότητα, καρκίνο και από βαριές οδύνες. Αλλά και ένα αλλοιωμένο δόντι; Ίσως, γιατί όχι. Ένα μολυσμένο δόντι είναι καταφανώς κάτι που προκαλεί πόνο και αγωνία. Ο γεννημένος στη Louisiana, Willard Fuller, έγινε διάσημος για τις υπερφυσικές οδοντιατρικές του ικανότητες από τη δεκαετία του 1940 μέχρι τη δεκαετία του 1970. Είχε ξεκινήσει σαν Βαπτιστής Ιερέας, αλλά αργότερα ξεκίνησε τη δική του Πεντηκοστιανή θεολογία και ίδρυσε την Εκκλησία Lively Stones. Κάποιοι άνθρωποι που είχαν ισχυριστεί πως θεραπεύτηκαν σε οδοντικές παθήσεις τους από τον Fuller, κατέθεσαν ότι εκ θαύματος βρήκαν χρυσά γεμίσματα μέσα στα δόντια τους, όπου δεν υπήρχε κάτι πριν. Στην ιστοσελίδα του παράδοξου αυτού 'οδοντιάτρου', μπορεί να διαβάσει κανείς ότι, «καθώς παρακολουθείτε, θα γίνετε μάρτυρες της μετατροπής αμαλγαμάτων (για γέμισμα δοντιών) σε χρυσό, ενώ στραβά δόντια ισιώνονται και ακόμα, αρκετά συχνά, μπορεί να εμφανιστεί να αναπτύσσεται νέο δόντι!»

Ο Άγιος Μανδύας του Trier
Η Σινδόνη του Τορίνο και το Πέπλο της Βερόνικα (γνωστό στην Ιταλία ως 'Volto Santo' ή holy face, ιερή όψη) είναι πολύ γνωστά θρησκευτικά κειμήλια που θεωρούνται ότι συνδέονται προσωπικά με τον Ιησού της Ναζαρέτ. Λιγότερο γνωστός είναι ο Άγιος Μανδύας του Trier. Για την ώρα φυλάσσεται σε έναν Καθολικό καθεδρικό ναό στο Trier της Γερμανίας αυτό το χωρίς ραφές, καθαρό καφέ ύφασμα, για το οποίο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ήταν ο μανδύας του Ιησού τον οποίο φορούσε κατά τη σύλληψή του, τον βασανισμό και τη σταύρωσή του. Ο μανδύας για τον οποίο στοιχημάτισαν οι Ρωμαίοι στρατιώτες για το ποιος θα τον πάρει, όπως έχει αναφερθεί στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη. Οι περισσότεροι θρησκευτικοί μελετητές κρατούν σκεπτικιστική στάση ως προς την αυθεντικότητα του ενδύματος και δεν έχει ελεγχθεί ποτέ με επιστημονική λεπτομέρεια, όπως έχει γίνει για παράδειγμα με τη Σινδόνη. Η πιο παλιά χρονολογία στην οποία εντοπίζεται είναι ο 12ος αιώνας, αλλά για κάποιους θεωρείται ότι χρονολογείται από τον 4ο αιώνα όταν το έφερε η Αυτοκράτειρα Ελένη (μητέρα του Κωνσταντίνου) μαζί με κάποια άλλα αμφισβητούμενα κειμήλια.

Πνευματιστική Επαφή με τον... Άρη
Πολλά από τα αναφερόμενα ως ασυνήθιστα φαινόμενα είναι αρκετά διασκεδαστικά. Ένα τέτοιο είναι η περίπτωση της Helene Smith. Υπήρξε άλλο ένα διακεκριμένο διάμεσο της Πνευματιστικής κίνησης που μεσουράνησε τον 19ο αιώνα. Η όμορφη ελβετίδα μέντιουμ ήταν τουλάχιστον εξωφρενική με τους ισχυρισμούς και τις αναγγελίες της. Ανακοίνωσε, για παράδειγμα, ότι ήταν η μετενσάρκωση της Μαρίας Αντουανέτας, και μπορούσε να επικοινωνήσει ως διάμεσο με την Simandini, την κόρη ενός Άραβα σεΐχη από τον 6ο αιώνα. Πιο διασκεδαστικός ωστόσο ήταν ο ισχυρισμός της ότι είχε ταξιδέψει με το αστρικό της σώμα στον Άρη. Περιέγραψε τον πλανήτη ότι ήταν εντυπωσιακά όμοιος με την Ευρώπη το 1890, αλλά με περίεργα 'Αριουργήματα', όπως οχήματα χωρίς άλογα και χωρίς ρόδες και πολίτες του Άρη που φορούσαν unisex ενδύματα. Σε μια έκστασή της, η Smith μπόρεσε ακόμα και να μιλήσει στην Αριανή διάλεκτο, κάτι που αργότερα προέκυψε ότι ήταν κυρίως γαλλικά.

Το 'ιερό' Τοστ
Αν τα παραπάνω υπερφυσικά φαινόμενα σας φαίνονται κάπως υπερβολικά, δεν έχετε παρά να συλλογιστείτε το διάσημο (δέκα ετών διατηρημένο) τοστ που δημοπρατήθηκε το 2004 στο eBay για μόλις 28.000 δολάρια. Το 'θαυματουργό' σάντουιτς είχε φτιάξει και ψήσει η Diane Duyser από τη Φλόριντα το φθινόπωρο του 1994 και καθώς ετοιμαζόταν να το δαγκώσει είδε επάνω στο ψωμί μια γυναίκα (την Παναγία;) να την κοιτάζει, κάτι που την κατατρόμαξε και φώναξε αμέσως τον άντρα της. Δήλωσε ότι το τοστ δε μούχλιασε ποτέ από τότε που το έφτιαξε πριν από 10 χρόνια. Της έφερε μάλιστα και τύχη, καθώς κέρδισε 70.000 δολάρια σε ένα καζίνο δίπλα στην περιοχή της στη Φλόριντα.


ESOTERICA.gr







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έλλη Στάη: Οι αλλαγές του στιλ της «σιδηράς κυρίας» των ειδήσεων

Posted: 16 Apr 2012 02:47 PM PDT


Από τα πρώτα της βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας
η Έλλη Στάη έχει αλλάξει αρκετά το στιλ της, τόσο στο ντύσιμο όσο και στα μαλλιά της.
Αυτό που πάντα «μαγνήτιζε» το φακό ήταν τα γαλαζοπράσινα μάτια της.


Ξεκίνησε να παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων στην Κρατική Τηλεόραση με συντηρητικό ντύσιμο και καστανά σκούρα μαλλιά.




Όταν το ξανθό χρώμα μπήκε στη ζωή της η δημοσιογράφος δεν επιχείρησε να το αλλάξει ξανά. «Παίζει» με το μήκος των μαλλιών της ενώ το ντύσιμό της είναι πάντα κομψό και σοβαρό.

Προτιμάει τα «αυστηρά» κοστούμια, που ομολογουμένως της ταιριάζουν πολύ αλλά και τα μίντι φορέματα. Αναμφισβήτητα είναι από τις πιο καλοντυμένες κυρίες της σόουμπιζ. Ας δούμε την Έλλη Στάη στο ξεκίνημά της να παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων αλλά και τις αλλαγές του στιλ της μέσα στο πέρασμα των χρόνων.



















gossip-tv







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διάσημοι που βγήκαν νικητές από μια σοβαρή ασθένεια

Posted: 16 Apr 2012 02:36 PM PDT



Οκτώ διάσημοι που ήρθαν αντιμέτωποι με μια σοβαρή ασθένεια ή πάθηση.


Και βγήκαν νικητές.

 Χρήματα, δόξα, μια επιτυχημένη καριέρα και μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Και ενώ έλεγαν πως η ζωή είναι ωραία έρχεται.....



 η στιγμή που τα πάντα γύρω τους κατέρρευσαν στο άκουσμα της ασθένειάς τους ή κάποιας πάθησης.

Δεν το έβαλαν όμως κάτω και ανταμείφθηκαν.

Με το δώρο της ζωής.


Kylie Minogue

Ήταν 17 Μαΐου 2005. 11 μέρες πριν σβήσει τα 36 κεράκια της τούρτας της όταν της ανακοινώθηκε πως πάσχει από καρκίνο στο στήθος. Ακολούθησε ένα χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Στο πλευρό της στάθηκε μέχρι τέλους ο πρώην σύντροφός της Olivier Martinez, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πιο έντιμο άνδρα που γνώρισε στη ζωή της. Το 2008 σε συνέντευξή της ανακοίνωσε πως νίκησε τον καρκίνο ενώ έδωσε κουράγιο σε πάρα πολλές γυναίκες που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση με την ποπ σταρ.


Sharon Stone



Το 2001 στη Sharon Stone διαγνώστηκε ανεύρυσμα στον εγκέφαλο το οποίο μπορούσε να προκαλέσει εγκεφαλικό. Έξι χρόνια μετά μιλώντας στην εκπομπή του Larry King η ηθοποιός αποκάλυψε πως πλέον μπορεί να περπατά και να μιλάει κανονικά. "Είναι τρομακτικό να έχεις κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό σου", είχε τονίσει.


Lance Armstrong



Σε ηλικία μόλις 25 ετών διαγνώστηκε να πάσχει από καρκίνο ο ποδηλάτης Lance Armstrong. Και μάλιστα στο τρίτο στάδιο, όταν είχε εξαπλωθεί από τα γεννητικά όργανα στους πνεύμονες, στην κοιλιά και στον εγκέφαλό του. Μετά από σοβαρά χειρουργεία για την αφαίρεση όγκων και χημειοθεραπείες ο Lance Armstrong το 1998, τρία χρόνια μετά τη διάγνωση, επέστρεψε νικητής στην ενεργό δράση. Ένα χρόνο πριν ίδρυσε τον οργανισμό Lance Armstrong Foundation για τους πάσχοντες από καρκίνο αλλά και για τις οικογένειές τους.


Christina Applegate



Σε ηλικία 36 ετών η Christina Applegate κλήθηκε να δώσει μια από τις μεγαλύτερες μάχες στη ζωή της. Μιλώντας στην εκπομπή της Oprah Winfrey αποκάλυψε πως όταν έμαθε πως πάσχει από καρκίνο στο στήθος δεν είπε τίποτα στους συνεργάτες της. Αν και εντοπίστηκε νωρίς η ίδια υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή ώστε να μην επανεμφανιστεί κάποιος όγκος. Πλέον, η ηθοποιός ασχολείται ενεργά με την ενημέρωση άλλων γυναικών για τον καρκίνο στο στήθος έχοντας ιδρύσει τον οργανισμό Right Action for Women.


Robert DeNiro



Το 2003 και στα 60 του χρόνια, έγινε γνωστό πως ο Robert DeNiro έπασχε από καρκίνο στον προστάτη. Ο ηθοποιός μάλιστα είχε "χάσει" τον πατέρα του από καρκίνο σε ηλικία 71 ετών. Ο ίδιος απέφυγε να δώσει επέκταση στο θέμα και να μιλήσει για την ασθένειά του. Η έγκαιρη διάγνωση και τα συνεχή τσεκ απ του έσωσαν τη ζωή αφού ο καρκίνος διαγνώστηκε σε αρχικό στάδιο με αποτέλεσμα να θεραπευτεί.


Cynthia Nixon



Στη Cynthia Nixon, ή αλλιώς η Miranda στη σειρά "Sex and the city",κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας βρέθηκε καρκίνος στο στήθος. Η ηθοποιός κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό τη μάχη της με την ασθένεια και το αποκάλυψε 2 χρόνια μετά (2008) στην εκπομπή Good Morning America όταν ήταν πλέον καλά.


Sheryl Crow



Στην ίδια θέση βρέθηκε και η Sheryl Crow η οποία την ίδια χρονιά με την Cynthia Nixon διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο στο στήθος. Αυτή η είδηση βρήκε την τραγουδίστρια σε μια πολύ κακή περίοδο αφού είχε χωρίσει πρόσφατα. Η Crow τα κατάφερε, είναι καλά και καμιά φορά κοιτά τα σημάδια που της άφησε η θεραπεία στην περιοχή του στήθους. Πρόσφατα η τραγουδίστρια τιμήθηκε με Courage Award για την νικητήρια μάχη που έδωσε κατά του καρκίνου.


Michael Douglas



Τον Αύγουστο του 2010 έγινε γνωστό πως και ο Michael Douglas πάσχει από την επάρατο νόσο στην περιοχή του λάρυγγα. Οι δύο μήνες που ακολούθησαν είχαν χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Πέντε μήνες μετά, ο ηθοποιός ανακοίνωσε πως νίκησε την νόσο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.



Είτε είσαι διάσημος είτε όχι, ο καρκίνος και άλλες σοβαρές ασθένειες δεν κάνουν εξαιρέσεις. Βιώνοντας ή ακούγοντας ιστορίες ανθρώπων που πέρασαν από μια τόσο δύσκολη δοκιμασία επανεξετάζεις το νόημα της ζωής. Το οποίο είναι απλό και ουσιαστικό. Να ζεις.

Καλή δύναμη στους πραγματικούς μαχητές και στις οικογένειές τους. Και σύντομα νικητές.

www.cosmo.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πότε μια πληγή είναι "ιερό στίγμα" ;

Posted: 16 Apr 2012 02:22 PM PDT


Πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς
για τα στίγματα. Είναι ιερά σημάδια; Ή μήπως το μυαλό προσπαθεί να πει κάτι στο σώμα; Και εάν ναι πόσο ισχυρό είναι τελικά το μυαλό;



Οι ερμηνείες του φαινομένου.

   Πολλές είναι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί για το φαινόμενο των στιγμάτων και για την εκ θαύματος ύπαρξη τους, αποδίδοντάς το άλλες φορές σε απάτες και άλλες σε ψυχαναγκαστικά φαινόμενα του μυαλού.

  Είναι ενδεικτικό το πόσο έχει αλλάξει η νοοτροπία για τα στίγματα μέσα στα χρόνια. Μέχρι το 1950, όλοι μιλούσαν για ένα θαύμα, ένα φαινόμενο που οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στην άμεση παρέμβαση του Θεού. Από το 1950 και μετά, τα στίγματα άρχισαν να θεωρούνται ένα φαινόμενο υστερίας, οι συνέπειες μίας διανοητικής ασθένειας.

  Σήμερα, τα στίγματα θεωρούνται ένα  ψυχοσωματικό φαινόμενο που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα το μυαλό δημιουργεί αυτές τις πληγές στο σώμα, ως αποτέλεσμα μίας μπερδεμένης εξωτερικής υποβολής. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ψυχοσωματικό λειτουργεί στον άνθρωπο. Ξέρουμε δηλαδή ότι όταν ντρέπεται κάποιος κοκκινίζει. Το αίμα ανεβαίνει απότομα στο κεφάλι και το πρόσωπο κοκκινίζει. Πρόκειται για μία καθαρά ψυχοσωματική αντίδραση του οργανισμού. Με άλλα λόγια το μυαλό προσπαθεί να πει κάτι στο σώμα και το σώμα απαντάει. Πώς; Εκδηλώνοντας ψυχοσωματικές πληγές άλλοτε ορατές και άλλοτε όχι.

Πότε μία πληγή θεωρείται "ιερό στίγμα";

  Σύμφωνα με τους νευροψυχολόγους, υπάρχουν 4  διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα για να προσδιορίσει κανείς τα στίγματα:

  1ο: Η ξαφνική εμφάνιση των πληγών. Οι πληγές κάνουν την εμφάνισή τους στο ανθρώπινο σώμα, συνήθως στην παλάμη ή στον καρπό, χωρίς να προηγηθεί κάποιο χτύπημα.

  2ο: Η ξαφνική εξαφάνιση των πληγών. Σε πολλούς στιγματικούς τα στίγματα εξαφανίζονταν χωρίς να αφήνουν ίχνος από σημάδι.

  3ο: Οι πληγές μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για πολλά χρόνια χωρίς να μολύνονται. Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πληγές που προκαλούνται από τα στίγματα διαφέρουν από τις κοινές πληγές ως προς το ότι ενώ παραμένουν εκτεθειμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα δε μολύνονται όπως συνήθως γίνεται με τις κοινές πληγές.

  4ο: Έχουν μία διαφορετική «συμπεριφορά» από τις φυσιολογικές πληγές. Τα στίγματα δεν ανταποκρίνονται σε ιατρικές θεραπείες. Γι αυτό και πολλοί τα αποκαλούν «ιερά σημάδια».

  Τα στίγματα αποτελούν ένα συναρπαστικό φαινόμενο. Οι πιο σκεπτικιστές θα πουν ότι : «Ναι, υπάρχουν φυσικά αίτια που εξηγούν αυτές τις πληγές». Μέχρι η επιστήμη να αποκαλύψει τα φυσικά αίτια, τα στίγματα θα παραμένουν ένα από τα πιο περίεργα και τρομαχτικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί  στα χρονικά των παραφυσικών φαινομένων.

pyles







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι θέλει κάθε ζώδιο να προσέχουμε πάνω του;

Posted: 16 Apr 2012 02:12 PM PDT


Είμαι Κριός:

 Προσέξτε την τόλμη μου, το .....



θάρρος, τις καινοτομίες, τη δύναμη, τον περιπετειώδη χαρακτήρα μου …





Είμαι Ταύρος: Προσέξτε τον αισθησιασμό μου, την όρεξη για ζωή, την επιμονή, την εφευρετικότητα, τη σταθερότητά μου …





Είμαι Δίδυμος: Προσέξτε την ευφυΐα μου, τον ορθολογισμό, την προσαρμοστικότητα, την ευελιξία, τα παιχνίδια του μυαλού που ξέρω να παίζω …



Είμαι Καρκίνος: Προσέξτε πόσο φροντίζω τους άλλους, το οικογενειακό μου πνεύμα, τη διακόσμηση του σπιτιού, το μενού που ετοιμάζω, τον ηγετικό μου ρόλο στην οικογένεια…



Είμαι Λέων: Προσέξτε τη δημιουργικότητά μου, τη γοητεία, την ένταση, την αυτοπεποίθηση, τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία, την προστατευτικότητά μου …





Είμαι Παρθένος: Προσέξτε την προθυμία μου να σας βοηθώ, το καθαρό μου μυαλό, τον ενδιαφέρον μου για την υγεία, την οργανωτικότητα, την αγάπη μου για βελτίωση και πρόοδο…





Είμαι Ζυγός: Προσέξτε πόσο συνεργάσιμος, ακριβοδίκαιος, γλυκός, υπεράνω και όμορφος είμαι …





Είμαι Σκορπιός: Προσέξτε πόσο διεισδυτικός είμαι, πόσο ικανός να ανακαλύπτω, να διαφωτίζω και να ερευνώ τα πάντα γύρω μου…





Είμαι Τοξότης: Προσέξτε το ανοικτό μου μυαλό, τις γνώσεις, τη γενναιοδωρία, την ανάγκη μου για ελευθερία, την αγάπη μου για τη φιλοσοφία και τα ταξίδια…





Είμαι Αιγόκερως: Δείτε πόσο προσεκτικά φροντίζω να πηγαίνουν όλα ρολόι, πόσο βαθύς, φιλόδοξος και αφοσιωμένος είμαι, πόσο μ΄ενδιαφέρει η κοινωνική και επαγγελματική μου αποκατάσταση, και πόσο μαύρο χιούμορ έχω…





Είμαι Υδροχόος: Προσέξτε τη διαφορετικότητά μου, την αγάπη μου στη μελέτη, τη φιλική μου διάθεση, τις επαφές μου με τον κόσμο, το πόσο στοχαστικό κι ελεύθερο πνεύμα είμαι …





Είμαι Ιχθύς: Προσέξτε πόσο πεφωτισμένος, αβέβαιος, δεκτικός και φιλεύσπλαχνος είμαι…

asteriskos








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέθανε από καρκίνο ο νεαρός τραγουδιστής Γιάννης Ρενιώτης

Posted: 16 Apr 2012 02:03 PM PDT

Ο Γιάννης Ρενιώτης, πρότυπο καλλιτέχνη,
αθλητή και ανθρώπου άφησε την υελέυταία του πνοή, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την πόλη του.



Αντιμετώπισε την επάρατη νόσο με χαμόγελο και την πολέμησε, με όπλο την αγάπη που του χάρισαν οι φίλοι κι η οικογένειά του, υπηρετώντας μέχρι την τελευταία στιγμή, αυτό που σήμαινε τα πάντα γι αυτόν, δηλαδή το τραγούδι.


Ο Γιάννης Ρενιώτης γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1970 και ήταν ένας ταλαντούχος τραγουδιστής, με μια ωραία, βελούδινη σχεδόν, φωνή. Η φήμη του γρήγορα ξεπέρασε την πόλη των Άνω Λιοσίων, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ενώ συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες.

Παράλληλα ο Γιάννης Ρανιώτης, ήταν ένα παιδί αγαπητό σε όλους, γεμάτο αισιοδοξία. Μεγάλη υπήρξε και η προσφορά του στο μπάσκετ, μέσα από τον ΔΑΣΑΛ, για την οποία άλλωστε βραβεύτηκε τα Χριστούγεννα, από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό δήμου Φυλής και τον πρόεδρό του Κώστα Σκαμαντζούρα. Μια βράβευση, την οποία ο ίδιος δεν περίμενε και ιδιαίτερα από τα χέρια του αγαπημένου του αθλητή Φραγκίσκου Αλβέρτη, γεγονός που τον συγκίνησε πάρα πολύ.

Ο Γιάννης Ρενιώτης υπήρξε παίκτης και προπονητής και υπηρέτησε τόσο το άθλημα, όσο και τις θέσεις τις οποίες κατείχε και με ήθος, ευσυνειδησία και σεμνότητα.


Το τελευταίο αντίο του είπαν φίλοι και συγγενείς το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα και ώρα 17:00, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Άνω Λιοσίων.


tlife
fimes




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fake Boobs Girl

Posted: 16 Apr 2012 01:52 PM PDT

Το Fake Boobs Girl είναι απλά ένα ακόμη παράδειγμα ότι δεν μπορείτε να πιστεύετε όλα όσα βλέπετε στο Ίντερνετ.









Εικόνα #2


Εικόνα #3


Εικόνα #4


Εικόνα #5


Εικόνα #6


Εικόνα #7


Εικόνα #8


Εικόνα #9


Εικόνα #10

http://www.giatousfilous.com




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στριπτιζέζ ντυμένες καλόγριες στα πάρτι «Bunga Bunga» του Μπερλουσκόνι

Posted: 16 Apr 2012 01:45 PM PDT

Από το πρωί της Δευτέρας «παρελαύνουν» στην Εισαγγελία του Μιλάνου σειρά από καλλονές
, οι οποίες καταθέτουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της δίκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ.

Μια από τις μάρτυρες κατέθεσε ότι σε ένα από τα πάρτυ του ισχυρού άντρα της Ιταλίας, στριπτιζέζ ντυμένες καλόγριες χόρεψαν για τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο Ιμάνε Φαντίλ δήλωσε ότι έλαβε 2.000 ευρώ από τον κ. Μπερλουσκόνι την πρώτη φορά που συμμετείχε σε ένα από τα αποκαλούμενα «Bunga Bunga» πάρτι, τα οποία διοργάνωνε ο Καβαλιέρε.

Σημειώνεται, ότι ο τέως Ιταλός πρωθυπουργός κατηγορείται ότι είχε σεξουαλική επαφή με ανήλικη χορεύτρια νυχτερινού κέντρου.
directnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρόσεξε μην προκαλέσεις καμμιά έκρηξη!

Posted: 16 Apr 2012 01:35 PM PDT

Προσέξτε τις λεπτομέρειες στο… εκρηκτικό φωτιστικό L' Allumeuse της La Firme...






Το καναδέζικο design studio La Firme από
το Μόντρεαλ μάς κέρδισε μ' αυτό το υπέροχο φωτιστικό οροφής. Το L'
Allumeuse έχει για καπέλο το πάνω μισό μιας μποτίλιας γκαζιού και για
αναπτήρα ένα… σπίρτο. Ναι, μοιάζει σαν ν' ανακάλυψε κάποιος την φωτιά
από την αρχή. Γιατί να κρύψεις την μποτίλια όταν μπορείς να την κάνεις
ένα έργο τέχνης; Αν μη τι άλλο, είναι ένα από τα πιο όμορφα φωτιστικά
κουζίνας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.


Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.












coolspotting.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέντε λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε ενώ γυμναζόμαστε

Posted: 16 Apr 2012 01:26 PM PDT

Πέντε λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε ενώ γυμναζόμαστε





Δε θέλει κόπο,θέλει τρόπο...


Αυτά είναι τα 5 σημαντικότερα λάθη που κάνουμε συνήθως κατά τη διάρκεια της άσκησης:

1) Το να κάνουμε μεμονωμένες ασκήσεις: Η εκγύμναση
ενός μόνο σημείου του σώματος σίγουρα δεν θα μας φέρει τα επιθυμητά
αποτελέσματα.

2) Η γυμναστική με μηχανήματα: Το μ΄νο θετικό στη
στο συγκεκριμένο τρόπο είναι το γεγονός ότι ενώ γυμναζόμαστε καθόμαστε.
Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα μας αλλάζουν τη στάση του
σώματος δε βοηθά στη σωστή εξάσκηση.

3) Τα γνωστά «καθισματάκια» για να αποκτήσετε κοιλιακούς: Συνήθως έχει μηδενικά αποτελέσματα.

4) Οι επαναλαμβανόμενες ασκήσεις: Ανά τακτά χρονικά
διαστήματα θα πρέπει να αλλάζουμε το πρόγραμμά μας καθώς το σώμα μας
έχει την τάση να συνηθίζει τις ασκήσεις που επαναλαμβάνονται με συνέπεια
από ένα σημείο και μετά να μη βλέπουμε πλέον αλλαγές.

5) Οι πολλές ώρες γυμναστικής: Το σώμα αντί να γυμνάζεται, κουράζεται καθώε έιναι πιο σημαντική η ποιότητα πρά η ποσότητα.



queen.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θέλετε δουλειά στην Ευρώπη; Δείτε που υπάρχουν κενές θέσεις

Posted: 16 Apr 2012 01:14 PM PDT

Αν σκέφτεστε να ψάξετε το αύριο κάπου μακριά από την Ελλάδα, υπάρχει λύση…


Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του ευρωπαϊκού δελτίου επαγγελματικής κινητικότητας (European Job Mobility Bulletin) οι πέντε πρώτες κατηγορίες επαγγελμάτων που έχουν κενές θέσεις είναι:

1. Επαγγελματίες χρηματοοικονομικού τομέα και σύμβουλοι πωλήσεων: 11.800 κενές θέσεις στη Γερμανία, 2.800 στο Βέλγιο, 2.800 στη Γαλλία.

2. Πωλητές σε καταστήματα και υπάλληλοι επίδειξης προϊόντων: 6.200 κενές θέσεις στη Γερμανία, 1.800 στην Αυστρία, 1.300 στη Γαλλία.

3. Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ατομικής φροντίδας και σε συναφή επαγγέλματα: 21.600 κενές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, 12.500 στη Γερμανία, 1.200 στη Γαλλία.

4. Πωλητές σε περίπτερα και στην αγορά: 20.000 κενές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, 4.000 στο Βέλγιο, 800 στη Γερμανία.

5. Επαγγελματίες του σύγχρονου τομέα της υγείας: 7.600 κενές θέσεις στη Γερμανία, 2.900 στο Βέλγιο, 500 στη Γαλλία.

Οποιος θέλει ας το τολμήσει…



prionokordela.gr 





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνίγηκε από το κρέας ανήμερα Πάσχα

Posted: 16 Apr 2012 01:06 PM PDT

Ανείπωτη τραγωδία στο χωριό Αστρίτσι του... Ηρακλείου
. Ένας άνδρας, 54 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα του πασχαλιάτικου γλεντιού, καθώς πνίγηκε από ένα κομμάτι κρέας που του κάθισε στον λαιμό.



Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν σε μια από τις πολλές παρέες στο Αστρίτσι βρισκόταν και ο άτυχος άνδρας με φίλους και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Κάποια στιγμή κι ενώ όλοι ήταν ανυποψίαστοι πίνοντας και τρώγοντας, ο 54χρονος έδειξε ότι πνιγόταν και δεν μπορούσε να πάρει αέρα.



Προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά μάταια... Έχασε τις αισθήσεις του και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά... Τα αίτια του θανάτου του επιβεβαίωσε και η νεκροψία-νεκροτομή.



Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη σε όλη την περιοχή και η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στο Αστρίτσι.

24wro



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δέκα κίνδυνοι για την ανδρική γονιμότητα

Posted: 16 Apr 2012 12:59 PM PDT


Η λαχτάρα για την απόκτηση ενός παιδιού και ο κοινωνικός πολλές φορές πόνος της στειρότητας αποτελούσαν από τις αρχές της ανθρωπότητας, κομμάτι της ζωής.
Το πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι πολύ συχνό.

Μόνο στην Ευρώπη, η συχνότητα της υπογονιμότητας είναι περίπου 14% (σύμφωνα με τα στοιχεία του National Collaborating Centre for Women's and Children's Health). Υπολογίζεται πως στο 40-50% των υπογόνιμων ζευγαριών το πρόβλημα εντοπίζεται στον άνδρα αποκλειστικά ή και σε συνδυασμό με αναπαραγωγικά προβλήματα και της συντρόφου του, αν και μερικοί άνδρες ακόμα και σήμερα αμφισβητούν σθεναρά τη πιθανή συμμετοχή τους στο πρόβλημα της γονιμότητας.

Το κακό είναι ότι οι παθήσεις που προκαλούν υπογονιμότητα στον άνδρα δεν δίνουν κατά κανόνα συμπτώματα, κι έτσι αναγνωρίζονται μόνο μετά από άκαρπη προσπάθεια του ζευγαριού για τεκνοποίηση.

Τι λοιπόν επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος και άρα και την γονιμότητα ενός άνδρα;


1. Παχυσαρκία
Το αυξημένο σωματικό βάρος και η παχυσαρκία (δείκτης μάζας σώματος < 20kg/m2) επηρεάζουν αρνητικά τις παραμέτρους του σπέρματος. Πιθανοί λόγοι η επίδραση του λίπους σε μια σειρά από ορμόνες και πεπτίδια, όπως η διαταραχή της σχέσης ανδρογόνων/οιστρογόνων. Στις περιπτώσεις που υπάρχει αυξημένο σωματικό βάρος, έχει βρεθεί πως όταν τελικά ο δείκτης μάζας σώματος ξεπεράσει το 25-30 kg/m2 υπάρχουν σημαντικές αλλοιώσεις τόσο στην μορφολογία των σπερματοζωαρίων όσο και στο γενετικό υλικό (στο DNA) που μεταφέρουν.


2. Κάπνισμα και εξαρτησιογόνες ουσίες
Γνωρίζουμε πως ο καπνός αλλά και τα προϊόντα της καύσης του λευκού χαρτιού που τον περικλείει, έχουν βλαπτική επίδραση στην γονιμότητα ενός άνδρα. Έτσι υπάρχουν αρκετές μελέτες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά, που αποδεικνύουν πως το κάπνισμα και οι εισπνεόμενες ουσίες προκαλούν το λεγόμενο «οξειδωτικό stress» και βλάπτουν τη γονιμοποιητική ικανότητα του σπέρματος, ακόμη και αν οι παράμετροι του σπέρματος είναι φυσιολογικές. Στους καπνιστές 20 τσιγάρων ημερησίως και πάνω έχει βρεθεί ότι τα σπερματοζωάρια δεν μπορούν να «κολλήσουν» πάνω στο ωάριο, ακόμη και βλάβες στο DNA, δηλαδή το γενετικό υλικό. Οι επιπτώσεις είναι πολύ σημαντικότερες στους άνδρες που δεν έχουν φυσιολογικές παραμέτρους σπέρματος, αφού το κάπνισμα επιδεινώνει τον αριθμό, την κινητικότητα και τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων. Και μη ξεχνάμε ότι ο όρχις διαθέτει υποδοχείς νικοτίνης, αλλά και κανναβιδοειδών και επομένως αρνητική επίπτωση έχουν και η μαριχουάνα και η κάνναβης. Επίσης η κοκαΐνη επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητα, αφού μειώνει τη κινητικότητα και διαταράσσει τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η διακοπή του καπνίσματος και ουσιών αναστρέφει αυτή την κατάσταση.


3. Κινητό τηλέφωνο και άλλες ακτινοβολίες
Πολλά ακούμε αλλά λίγα γνωρίζουμε για το θέμα, αφού δυστυχώς υπάρχει μόνο μια επιστημονική μελέτη που δείχνει πως η πολύωρη χρήση του κινητού μπορεί να επηρεάσει σημαντικότατα την γονιμότητα των ανδρών. Βέβαια ήδη ήταν γνωστό, πως κάθε είδους έντονη και πολύωρη ακτινοβολία μπορεί να βλάψει την παραγωγή των σπερματοζωαρίων. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που για την ιατρική κοινότητα αποτελεί πάγια πλέον τακτική η κρυοσυντήρηση του σπέρματος των ανδρών με καρκίνο πριν την έναρξη της ακτινοθεραπείας / χημειοθεραπείας τους, αλλά και όσων έχουν πτώση της ποιότητας του σπέρματος και δεν είναι ακόμη σε προσπάθεια τεκνοποίησης.


4. Διατροφή
Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αναπαραγωγική υγεία ενός άνδρα. Αντιοξειδωτική δράση έχουν οι πλούσιες τροφές σε βιταμίνη Α (όπως το τυρί), σε βιταμίνη C (εσπεριδοειδή) και σε βιταμίνη Ε (ηλιόσποροι), καθώς επίσης τα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά (ψάρια) και ψευδάργυρο (στρείδια) και το φολικό οξύ (μπρόκολο). Τέλος φασόλια και αγκινάρες έχουν υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών.


5. Συμπληρώματα άγνωστης προέλευσης και αναβολικά
Τα συμπληρώματα πολλές φορές περιέχουν ουσίες βλαβερές και για τη γονιμότητα και πρέπει να λαμβάνονται μόνο μετά σύσταση γιατρού. Και φυσικά, όπως επανειλημμένα έχει τονισθεί, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της γονιμότητας είναι η χρήση αναβολικών από τους άνδρες! Τα αναβολικά και ιδιαίτερα η χορήγηση τεστοστερόνης διακόπτει την σπερματογένεση και προκαλεί τεράστιες ορμονικές μεταβολές. Τελευταίες μελέτες επίσης έχουν δείξει πως ο ζεστός καφές ή το τσάι που σερβίρονται σε πλαστικά ποτήρια προκαλούν την παραγωγή οιστρογόνων που με καθημερινή συχνή χρήση βλάπτουν την γονιμότητα.


6. Αύξηση της θερμοκρασίας των όρχεων
Αν αντιλαμβανόμασταν τα μηνύματα του σώματός μας, οι άνδρες θα φρόντιζαν ώστε οι όρχεις να μην εκτίθενται σε μεγάλες θερμοκρασίες. Ενώ οι ωοθήκες στις γυναίκες βρίσκονται προστατευμένες στο εσωτερικό του σώματός τους, οι όρχεις βρίσκονται έξω από το σώμα. Και αυτό όχι για αισθητικούς λόγους, αλλά λειτουργικούς. Η θερμοκρασία τους πρέπει να είναι χαμηλότερη από αυτήν του υπόλοιπου σώματος για να λειτουργούν! Έτσι, οτιδήποτε διαταράσσει αυτή την θερμοκρασιακή διαφορά μπορεί να βλάψει την ανδρική γονιμότητα (γι' αυτό και στα παιδιά που έχουν κρυψορχία, δηλαδή οι όρχεις παραμένουν μέσα στο σώμα πρέπει να παρέμβουμε νωρίς και να αποκαταστήσουμε τη θέση τους στο όσχεο). Η παχυσαρκία, η καθιστική εργασία, τα στενά εσώρουχα που είτε δεν αποτελούνται αποκλειστικά από βαμβάκι, είτε φέρνουν τους όρχεις σε στενή επαφή με το θερμότερο ανθρώπινο σώμα, τα στενά παντελόνια αλλά και η πολύωρη χρήση των laptops (η θερμοκρασία τους μπορεί να φθάσει τους 70ο C) που όταν τους έχει κανείς στα γόνατά του, εκπέμπουν την θερμότητα στους όρχεις. Μελέτες έχουν δείξει αύξηση της θερμοκρασίας των όρχεων από χρήση φορητών υπολογιστών στα γόνατα κατά 2-3ο C που είναι ικανή να περιορίσει τη σπερματογένεση. Όλα αυτά δίνουν μια καλή ιδέα από το πώς πολλές καθημερινές συνήθειες μπορεί να βλάψουν την ανδρική γονιμότητα. Φαρδιά εσώρουχα και παντελόνια, συχνά διαλλείματα στους εργαζόμενους σε καθιστική θέση είναι απλές συμβουλές γονιμότητας. Επίσης μία συχνή πάθηση, η κισροκήλη, που διαγιγνώσκεται στο 15-20% των ανδρών, θεωρείται ότι έχει αρνητική επίδραση στο σπέρμα και λόγω αύξησης της θερμοκρασίας στους όρχεις. Το 40% των ανδρών με κιρσοκήλη θα έχουν επηρεασμένες παραμέτρους σπέρματος. Η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης είναι χειρουργική. Σήμερα εφαρμόζεται η μικροχειρουργική θεραπεία που είναι και πιο αποτελεσματική με ελάχιστες επιπλοκές, και πρακτικά δεν έχει επίπτωση στον ασθενή αφού επανέρχεται την επόμενη ημέρα από το χειρουργείο στις ασχολίες του.


7. Λοιμώξεις
Στους κινδύνους που πιθανά μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα, όπως πλέον είναι γνωστό, υπεισέρχονται τόσο τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όσο και ύπαρξη διαφόρων μικροοργανισμών που δεν μπορούν φυσικά να ανιχνευθούν με μια απλή παρατήρηση στο μικροσκόπιο. Μικροοργανισμοί όπως N. gonorrhoeae, C. trachomatis, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealiticum, είναι μερικοί μόνο από αυτούς που, για το καλό της γονιμότητας, δεν θα ήταν καλό να ανιχνεύονται στο σπερματικό υγρό! Η ύπαρξή τους ή των φλεγμονών των γεννητικών οργάνων (π.χ. προστατίτιδα, επιδιδυμίτιδα) που είναι δυνατόν να προκαλέσουν, έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή στην ποιότητα του σπέρματος. Πολλές φορές οι λοιμώξεις αυτές γίνονται χρόνιες και δεν δίνουν συμπτώματα. Γι΄αυτό πρέπει κάθε άτυπη ενόχληση στην γενετική περιοχή να διερευνάται. Και δεν είναι μόνο αυτό: μια χρόνια λοίμωξη σε έναν άνδρα μπορεί να οδηγήσει στην απόφραξη των πόρων από όπου μεταφέρονται τα σπερματοζωάρια και συνεπώς μπορεί μεν να παράγονται φυσιολογικά αλλά ίσως δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην ουρήθρα (αποφρακτική αζωοσπερμία).


8. Τραυματισμοί γεννητικών οργάνων
Τραυματισμοί των όρχεων που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της ζωής, εάν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μπορεί να έχουν συνέπειες στη γονιμότητα μακροπρόθεσμα. Μπορεί όλοι να μιλούν για την σημασία της άσκησης στην διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης, ωστόσο η ανδρική γονιμότητα, και πιο συγκεκριμένα οι όρχεις μπορεί να «τραυματιστούν» κατά την διάρκεια αθλημάτων όπως οι πολεμικές τέχνες, αλλά και η ποδηλασία και η ιππασία, εφ' όσον οι όρχεις δεν προστατεύονται. Η χρήση σπασουάρ κατά την άσκηση, ενός ειδικού τύπου εσωρούχου που διατίθεται σε καταστήματα αθλητικών ειδών προστατεύει τους όρχεις.


9. Κιρσοκήλη
Η κιρσοκήλη είναι ένα πολύ συχνό αίτιο ανδρικής υπογονιμότητας. Και μάλιστα ύπουλο αφού δεν δίνει συμπτώματα. Πρόκειται για διάταση και ανεπάρκεια των φλεβών των όρχεων (αντίστοιχο με τους κιρσούς στα Κάτω άκρα), με αποτέλεσμα διαταραχή στη λειτουργία των όρχεων. Η κιρσοκήλη επιδρά αργά, και πολλοί άνδρες με κιρσοκήλη εάν τεκνοποιήσουν σε νέα ηλικία δεν θα έχουν πρόβλημα. Σε σπάνιες περιπτώσεις η κιρσοκήλη παρουσιάζεται και σε παιδιά με αποτέλεσμα την αδυναμία περαιτέρω ανάπτυξης των όρχεων. Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική (η πλέον αξιόπιστη μέθοδος είναι η μικροχειρουργική), τα δε αποτελέσματα εξαρτώνται από το πόσο επηρεασμένες είναι οι παράμετροι του σπέρματος πριν την εγχείρηση.


10. Ηλικία
Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα χρόνια δεν μετρούν στους άνδρες, παρά μόνο στις γυναίκες, αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. Οι παράμετροι του σπέρματος μειώνονται με τα χρόνια και μελέτες από τράπεζες σπέρματος έχουν δείξει ότι μετά τα 40 έτη η μείωση είναι αισθητή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ένας άνδρας στα 50 ή 60 δεν μπορεί να γονιμοποιήσει, αλλά σίγουρα θα είναι πιο δύσκολη η σύλληψη. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τη γενικότερη υγεία του και πόσο έχει εκτεθεί στα προαναφερθέντα που παίζουν αρνητικό ρόλο στη γονιμότητα. Εδώ κρύβεται και η απάντηση στην τυπική ερώτηση των ανδρών που έχουν τεκνοποιήσει στο παρελθόν, αλλά 5, 10 ή 15 χρόνια μετά την γέννηση του πρώτου τους παιδιού παρουσιάζουν πρόβλημα γονιμότητας.
Τα μυστικά αυτά δείχνουν και τους τρόπους πρόληψης που θα βοηθήσουν κάθε άνδρα να διατηρήσει τη γονιμότητά του σε καλύτερο επίπεδο. Πάντως πριν αρχίσει τις προσπάθειες για σύλληψη, καλό είναι κάθε άνδρας να κάνει μια εξέταση σπέρματος σε ένα κέντρο γονιμότητας ή ειδικό εργαστήριο, μαζί με καλλιέργεια σπέρματος για την διάγνωση τυχόν λοίμωξης και με τα αποτελέσματα να επισκεφθεί ειδικό Ουρολόγο/Ανδολόγο.


ygeianews.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oι χειρότεροι δολοφόνοι τα τελευταία 25 χρόνια

Posted: 16 Apr 2012 12:48 PM PDT


Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ
, που δικάζεται στις 16 Απριλίου για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία, είναι ένας από τους χειρότερους δράστες ανθρωποκτονιών τα τελευταία 25 χρόνια:



- 22 Ιουλίου 2011 - ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Φορώντας στολή αστυνομικού ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανοίγει πυρ εναντίον νεαρών μελών του Εργατικού Κόμματος σε κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια κοντά στο Οσλο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 69 άνθρωποι. Λιγο νωρίτερα, ο Μπράιβικ είχε ανατινάξει βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.


- 16 Απριλίου 2007 - ΗΠΑ: Ο Τσο Σέουνγκ-χούι, φοιτητής κορεατικής καταγωγής, σκοτώνει 32 συμφοιτητές και καθηγητές του πριν αυτοκτονήσει στο πανεπιστήμιο Virginia Tech στο Μπλακσμπεργκ της Βιρτζίνια. Στη συνέχεια επέπστρεψε στο δωμάτιο του και ταχυδρόμησε ένα φάκελο με οπτικοακουστικό υλικό προς το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Περίπου δύο ώρες μετά, κατευθύνθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας όπου πυροβόλησε 59 ανθρώπους, σκοτώνοντας τριάντα.
Λίγο πριν συλληφθεί από την αστυνομία αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι.




- 28 Απριλίου 1996 - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ο Μάρτιν Μπρίαντ 28 ετών ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθους στο τουριστικο θέρετρο Πορτ Αρθουρ της Τασμανίας, σκοτώνοντας 35 ανθρώπους. Αμέσως μετά παραμένει επί 18 ώρες σε ξενοδοχείο με τρεις ομήρους.

Το επόμενο πρωί, 18 ώρες αργότερα, ο Μπράιαντ έβαλε φωτιά στον ξενώνα και επιχείρησε να διαφύγει μέσα στη σύγχυση. Υποφέροντας από εγκαύματα στην πλάτη και τους γλουτούς του, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Royal Hobart.

Εκτίει σήμερα 35 ισόβια συν 1.035 χρόνια χωρίς δυνατότητα αναστολής στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Risdon στο Χόμπαρτ, στην Τασμανία.




- 19 Απριλίου 1995 - ΗΠΑ: Ο 26χρονος Τίμοθι Μακβέι έριξε μικρό φορτηγό με εκρηκτικά στο ομοσπονδιακό κτίριο Αλφρεντ Μάρεϊ της Οκλαχόμα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 168 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων 19 παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών και τον τραυματισμό πάνω από 680 ατόμων.
Μέσα σε 90 λεπτά από την έκρηξη, ένας αστυνομικός της Πολιτειακής Αστυνομίας Εθνικών Οδών της Οκλαχόμα, ο Τσάρλι Χάνγκερ, σταμάτησε τον Τίμοθι Μακβέι  για οδήγηση χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και τον συνέλαβε για παράνομη οπλοφορία.

Ο Μακβέι, που είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Κόλπου συνελήφθη λίγο αργότερα. Ο ίδιος δήλωσε πως "το έκανε για το καλό των Αμερικανών". Εκτελέστηκε στις 11 Ιουνίου 2001.


Στις 2 Ιουνίου, 1997, ο Μακβέι κρίθηκε ένοχος για έντεκα κατηγορίες για φόνο και συνωμοσία.
Η εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση που έγινε σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα των ΗΠΑ, στο Terre Haute, της Ιντιάνα, στις 11 Ιουνίου 2001 μεταδόθηκε μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, έτσι ώστε οι συγγενείς των θυμάτων να μπορέσουν να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες του θανάτου του. Η εκτέλεση του Μακβέι ήταν η πρώτη ομοσπονδιακή εκτέλεση για 38 χρόνια.


Η επίθεση αυτή είναι η αιματηρότερη σε αμερικανικό έδαφος πριν από αυτές τις 11ης Σεπτεμβρίου.



- 5 Δεκεμβρίου 1986 - ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Ο Κάμπο Ελίας Ντελγάδο, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, βετεράνος του Βιετνάμ, σκοτώνει με όπλο και μαχαίρι 29 ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από πυρα αστυνομικών.

Στις 4 Δεκεμβρίου 1986 ο Κολομβιανός Καθηγητής Campo Elias Delgado, βετεράνος του Βιετνάμ, σκότωσε τη μητέρα του, μία μαθήτριά του και μετά κατέληξε σε γειτονικό εστιατόριο τρώγοντας Μακαρόνια alla Bolognese.

Οι δολοφονίες άρχισαν το βράδυ της 4 Δεκ. 1986, όταν Delgado ακολούθησε μία από τις φοιτήτριες του από το σχολείο στο διαμέρισμά της, και στη συνέχεια την σκότωσε μαζί και τη μητέρα της με ένα κυνηγητικό μαχαίρι. Στη συνέχεια επέστρεψε στο διαμέρισμά της μητέρας του και την εκτέλεσε με μία μόνο μαχαιριά στο πίσω μέρος του λαιμού. Ο Delgado τύλιξε το σώμα της με χαρτί και έβαλε φωτιά.
Έπειτα πήγε στο εστιατόριο Pozzetto  όπου μετά από περίπου μία ώρα μοναχικού δείπνου μέσα σε 10 λεπτά σκότωσε τη σερβιτόρα και άλλους 21 σε αυτό το εστιατόριο.

Μετά από την σφαγή και σε συμπλοκή με την αστυνομία, ο Delgado σκοτώθηκε από τα πυρά.



Himaira





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ποιών πολιτικών τα παιδιά σπουδάζουν στο εξωτερικό

Posted: 16 Apr 2012 12:39 PM PDT


Υπόσχονται να σώσουν την Ελλάδα, αλλά τα δικά τους παιδιά τα στέλνουν για σπουδές εκτός της χώρας.


Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Β. Μπόνιου της εφημερίδας «το χωνί» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πολλοί πολιτικοί επιλέγουν πανεπιστήμια τους εξωτερικού.


Μερικά παραδείγματα:

Πέτρος Ευθυμίου

Διατέλεσε υπουργός Παιδείας για μια τετραετία (2000 - 2004), ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει πανεπιστήμιο για την κόρη του, στράφηκε στο Λονδίνο. Η Σελήνη δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις στην Ελλάδα.


Γιώργος Παπανδρέου

Ο γιός του, Αντρέας, αποφοίτησε από το κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στις Η.Π.Α. και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Εκεί σπούδασε οικονομικά, έκανε ο μεταπτυχιακό στη Νορβηγία και συνέχισε στο Λονδίνο.

Αλλά και η κόρη του Γ. Παπανδέρου, Μαργαρίτα, από το 2008 βρίσκεται στο Λονδίνου και σπουδάζει Βιολογία.


Γιώργος Αλογοσκούφης

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέλεξε να στείλει τα παιδιά του σε Η.Π.Α. και Λονδίνο. Ο γιος του Σπύρος σπούδασε οικονομικά στο Yale, ενώ η κόρη του Αθηναΐδα σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο London School of Economics.


Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» έστειλε την κόρη της να σπουδάσει Επικοινωνία στη Σορβόνη, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στο Παρίσι.

Ο γιός της, Κώστας, ο οποίος είναι και δήμαρχος Καρπενησίου, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση στο Χάρβαρντ.


Άννα Διαμαντοπούλου

Όταν ήταν η ίδια στη θέση της υπουργού Παιδείας καθιερώθηκαν οι φωτοτυπίες και τα dvd αντί για βιβλία. Το ρεπορτάζ στο «χωνί» αναφέρει πως η ίδια φέρεται να ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να «τσεκάρει» κολέγια των Η.Π.Α., προκειμένου να διαλέξει σε ποιο θα φοιτήσει ο γιος της...

newsbomb




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άνοιξε το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφές

Posted: 16 Apr 2012 12:32 PM PDT

Η φύση έχει προνοήσει και για τα μαλλιά μας.
Μπορείς να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου, φυσικά και εύκολα με πολλούς τρόπους.

Πολλοί οι πολέμιοι των βαφών στις μέρες μας, και όπως δείχνουν αρκετές έρευνες χωρίς άδικο.
Τα χημικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούμε για να βάψουμε τα μαλλιά μας έχουν ουκ ολίγες παρενέργειες και ίσως εγκυμονούν κινδύνους που δεν θέλουμε να φανταστούμε.

Οι φυσικές βαφές που πωλούνται πλέον στα φαρμακεία κυρίως, είναι της μόδας στις μέρες μας για τους παραπάνω λόγους, όμως δεν παύουν να έχουν και αυτές ένα ποσοστό χημικών, το οποίο εάν δεν θέλουμε γρήγορες και μεγάλες αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών μας, μπορούμε να το αποφύγουμε.

Οι απόλυτα φυσικές λύσεις για το ξάνοιγμα του χρώματος των μαλλιών μας είναι πολλές και εύκολες:

- Λεμόνι. Ο χυμός λεμονιού με τα οξέα που περιέχει, μπορεί να ανοίξει δύο και τρεις τόνους το χρώμα των μαλλιών μας, ειδικά εάν συνδυαστεί με ήλιο. Ακόμη και το χειμώνα μπορεί να κάνει θαύματα αρκεί τα μαλλιά μας να μην είναι μαύρα και να μην βιαζόμαστε για άμεσο αποτέλεσμα. Κάθε φορά πριν το λούσιμο απλώστε φυσικό χυμό λεμονιού στα μαλλιά σας για μία περίπου ώρα. Σταδιακά, θα δείτε το χρώμα τους να ανοίγει. Ενδέχεται προτού τα ξανθύνει να βγάλει ένα ελαφρύ πυρόξανθο ή πορτοκαλί χρώμα. Συνεχίστε κανονικά για μερικά ακόμη λουσίματα και θα δείτε ότι θα φύγει φέρνοντας λαμπερές ξανθές αποχρώσεις.

- Ξύδι. Ένα φυσικό προϊόν που όχι μόνο ξανοίγει το χρώμα των μαλλιών αλλά δίνει και λάμψη και δύναμη στα μαλλιά. Μία μεγάλη κούπα (άσπρο κατά προτίμηση) ξύδι πριν το λούσιμο για μία ώρα ή για λίγο, πριν δηλαδή το τελευταίο ξέβγαλμα και σύντομα θα δείτε τις πρώτες ανοιχτές ανταύγειες στα μαλλιά σας. Και αυτό, σε συνδυασμό με ήλιο δίνει γρηγορότερα αποτελέσματα. Μην φοβάστε την μυρωδιά του ξυδιού. Με ένα καλό ξέβγαλμα δεν θα πάρει κανείς μυρωδιά!

- Κανέλα. Κάποιοι ορκίζονται στο όνομά της. Ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, δίνει όμορφες κόκκινες κυρίως ανταύγειες ενώ αφήνει ένα υπέροχο άρωμα. Αναμειγνύετε ίση ποσότητα κανέλας με μαλακτικό μαλλιών, λούζεστε και στη συνέχεια σε βρεγμένα μαλλιά απλώνετε το μείγμα. Τρίβετε καλά τα μαλλιά και τα βουρτσίζετε για να πάει παντού και το αφήνετε δύο – τρεις ώρες. Μπορείτε εναλλακτικά να το απλώσετε βράδυ και να λουστείτε το πρωί, καθώς η κανέλα όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα έχει. Επαναλάβετε ανάλογα το ξάνοιγμα που θέλετε στο χρώμα.

- Χαμομήλι. Είναι γνωστό από τις γιαγιάδες μας ότι το χαμομήλι βοηθά πολύ στο ξάνοιγμα των μαλλιών. Μόνο που και αυτό, ως φυσική μέθοδος, θέλει τον χρόνο του. Δοκιμάστε αμέσως μετά το λούσιμο και αφού ταμπονάρετε λιγάκι τα μαλλιά σας, να ρίχνετε κάθε φορά μια κούπα χαμομήλι σε όλο τους το μήκος. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και το χρώμα φαίνεται φυσικό, ενώ βοηθά πολύ και στην υγεία των μαλλιών.

- Οξυζενέ. Δεν είναι φυσικό προϊόν και δεν κάνει καλό στην τρίχα καθώς την αφυδατώνει και την αδυνατίζει, αλλά είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το ντεκαπάζ και τις βαφές εάν το χειριστείτε με προσοχή. Εννοώ το οξυζενέ για τραύματα που ουσιαστικά είναι διάλυμα οξυζενέ σε νερό και όχι μεγάλης συγκέντρωσης όπως τα οξυζενέ που χρησιμοποιούμε στις βαφές. Απλώστε μια καλή ποσότητα στα μαλλιά μέχρι να μουσκευτούν καλά, αφήστε το για είκοσι περίπου λεπτά και λουστείτε. Επαναλάβετε πριν από κάθε λούσιμο, ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε.

- Συνδυασμοί. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω ακούσει συχνά για κοκτέηλ των παραπάνω μεθόδων. Μπορείτε να αναμείξετε ένα μέρος ξυδιού, ένα μέρος λεμονιού, ένα μέρος χαμομήλι και έναν κρόκο αυγού. Απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά, αφήνετε για περίπου μισή ώρα και λούζεστε κανονικά. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, ξεβγάζετε με χαμομήλι.


sheblogs




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Αντζελίνα απατά τον Μπραντ Πιτ και το ομολογεί!

Posted: 16 Apr 2012 12:24 PM PDT


Σοκ και θυμός ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο Πιτ την ομολογία της Αντζελίνα
ότι τον έχει απατήσει με έναν από τους πρώην εραστές της. Και ότι συνεχίζει να το κάνει κάθε φορά που...
βρίσκονται στην ίδια πόλη. Εκείνος απείλησε να τερματίσει την σχέση τους. Και εκείνη του είπε να σκεφτεί τα παιδιά. Ότι δηλαδή θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε ζευγάρι αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα.

Όλα αυτά σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Αμερικάνικου γκόσιπ περιοδικού, το οποίο γενικά προσπαθεί να μην δημοσιεύει ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις για το ζεύγος Πιτ, μετά από σχετική αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων που αναγκάστηκε να τους πληρώσει.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το περιοδικό «Η Αντζελίνα έκανε αρκετό διαλογισμό τελευταία και αποφάσισε πως το πιο υγιές πράγμα που θα μπορούσε να κάνει είναι να αφήσει όλα τα μυστικά της ελεύθερα. Όταν όμως είπε το συγκεκριμένο στον Μπραντ, εκείνος της απάντησε ότι αν δεν ήταν στη μέση τα παιδιά, θα είχε φύγει εδώ και καιρό. Κάτι που εκείνη πάντα υποψιάζονταν. Αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει. Η συζήτηση κατέληξε με τον Μπραντ να φεύγει από το σπίτι και την Αντζελίνα να βάζει τα κλάματα».

Όσον αφορά την ταυτότητα του μυστικού εραστή της Τζολί, οι πιθανότητες είναι να είναι είτε ο Τζόνι Λι Μίλερ, είτε ο Μπίλυ Μπομπ Θόρτον. Αφού και με τους δυο διατηρεί καλές σχέσεις, παρόλο που κανείς τους δεν μένει στο Λος Άντζελες.


tro-ma-ktiko




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λεκές από κερί

Posted: 16 Apr 2012 12:17 PM PDT


Τα πολύ αγαπημένα σε όλους κεριά, που μας χαρίζουν ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτ
ι, γίνονται ένας μικρός  "μπελάς",  όταν πέσουν πάνω στα έπιπλα ή τα ρούχα μας.
Μας ρωτάτε πως θα απαλλαγούμε από τον λεκέ του κεριού.


Όπου κι αν πέσει το κερί, είτε σε έπιπλο είτε σε ρούχο, αφήστε το να στεγνώσει και να γίνει στέρεο εντελώς.

Αν το κερί πέσει σε ύφασμα – ρούχα ή χαλιά:
Βάλτε το στην κατάψυξη – αν χωράει, αλλιώς "παγώστε" το τοπικά με παγάκια για λίγο και αφαιρέστε το. Τα υπολείμματα τα βγάζετε σιδερώνοντας το ύφασμα ανάποδα πάνω σε καθαρό χαρτί κουζίνας ή σε χαρτοσακούλα από το μανάβη που θα απορροφήσει το κερί.  Στη συνέχεια τρίψτε απαλά με πανί ή σφουγγάρι βρεγμένο με βενζίνη ή λευκό οινόπνευμα και πλύνετε κανονικά.
Αν το κερί είναι χρωματιστό-αρωματικό μπορεί να αφήσει στάμπα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείτε πριν την πλύση ειδικό καθαριστικό για κερί.

Αν το κερί πέσει πάνω σε έπιπλο:
"Παγώστε" το κερί με ένα παγάκι και μετά καθαρίστε το προσεκτικά ξύνοντας με ένα μαχαίρι από την πλευρά που δεν κόβει για να μην χαράξει η επιφάνεια του επίπλου.
Μια άλλη λύση είναι να  "μαλακώσουμε"  το κερί για λίγο με το πιστολάκι για τα μαλλιά και μετά να το αφαιρέσουμε τελείως  με λίγο χαρτί κουζίνας.
* Κρατήστε το πιστολάκι σε απόσταση από το ρούχο, γιατί μερικά είδη υφασμάτων σκουραίνουν όταν θερμαίνονται πάρα πολύ.

Αν το κερί πέσει στο κηροπήγιο:
Βάζουμε το κηροπήγιο στην κατάψυξη για καμιά ωρίτσα περίπου και μετά θα δούμε οτι το κερί ξεκολλάει εύκολα και γρήγορα. Για να γλιτώσουμε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να αλείψουμε από πριν τα κηροπήγια μας με λίγη βαζελίνη ή μαλακτικό μαλλιών, έτσι ώστε το κερί να μην έρθει σε άμεση επαφή με το μέταλλο, άρα και να ξεκολλήσει πολύ εύκολα μετά.

Αν το κερί πέσει σε πλαστικό πάτωμα:
Για να καθαρίσουμε λεκέ από κερί στο πλαστικό πάτωμα -  βινύλιο και καουτσούκ επίσης, βάζουμε σε υγρό σφουγγάρι μαγειρική σόδα και καθαρίζουμε τον λεκέ.

soulme




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα 10 συγκλονιστικότερα ιατρικά λάθη στην ιστορία!

Posted: 16 Apr 2012 12:08 PM PDT


Οι συγκλονιστικές ιστορίες που θα διαβάσετε στη συνέχεια
καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι επάνω στο χειρουργικό τραπέζι ένα ιατρικό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο για την ίδια τη ζωή του ασθενή όσο και για τη μελλοντική ποιότητα ζωής που θα έχει.
Γιατί τα λάθη μπορεί να είναι ανθρώπινα -'οπως συνηθίζουμε να λέμε-, όμως για τους γιατρούς στοιχίζουν συνήθως μια ζωή! Στην ιστορία της ιατρικής επιστήμης έχουν καταγραφεί αμέτρητα περιστατικά αμέλειας ή αδιαφορίας των γιατρών, με κορυφαία τα 10 που ακολουθούν…


1. Η κλινική χρησιμοποίησε… λάθος σπέρμα!


Η κ. Nancy Andrews από τη Νέα Υόρκη προσπαθούσε χρόνια μαζί με το σύζυγό της να αποκτήσουν ένα παιδί. Μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες εξωσωματικής εν τέλει κατάφεραν να ακούσουν το πολυπόθητο νέο από το στόμα των γιατρών. Η εγκυμοσύνη της Nancy πήγε πολύ καλά και το ζευγάρι περίμενε με αγωνία να σφίξει στην αγκαλιά του το πρώτο του παιδί. Όταν, όμως, η γυναίκα έφερε στον κόσμο το μωρό, όλοι κατάλαβαν… το λάθος! Το νεογέννητο ήταν πιο σκούρο από όσο περίμεναν με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μια σειρά από εξετάσεις και τεστ DNA προκειμένου να αποκαλυφθεί εν τέλει ότι ο εμβρυολόγος στην κλινική είχε μπερδεψει τα σπερματοζωάρια, χρησιμοποιώντας κατά λάθος σπέρμα άλλου άντρα για να γονιμοποιήσει τα ωάρια της Nancy.


2. Η μεταμόσχευση καρδιάς είχε επιτυχία αλλά η ασθενής πέθανε!


Ήταν μόλις 17 ετών όταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την καρδιά της επιδεινώθηκε. Η Μεξικάνα Jesica Santillan ήρθε στις ΗΠΑ με την οικογένειά της προκειμένου να επισκεφθεί διάφορους γιατρούς και να λάβει θεραπεία. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, καθώς αυτός ήταν ο μόνος δρόμος προς τη σωτηρία. Η καρδιά βρέθηκε μετά από λίγο καιρό και έφτασε η πολυπόθητη ώρα της μεταμόσχευσης, η οποία μάλιστα πήγε πολύ καλά. Η Jesica, όμως πέθανε δύο εβδομάδες μετά γιατί οι γιατροί είχαν ξεχάσει να ελέγξουν τη συμβατότητα της καρδιάς του δότη με τη νεαρή κοπέλα!


3. Μία λάθος διάγνωση του στοίχισε έναν… όρχι!


Όλα ξεκίνησαν όταν ο 47χρονος βετεράνος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας κ. Benjamin Houghton ένιωθε πόνους στον αριστερό του όρχι, ενώ μια επίσκεψη στο νοσοκομείο West Los Angeles VA Medical Center έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάνθηκαν ότι ο όρχις έπρεπε να αφαιρεθεί επειδή υπήρχε καρκινικός όγκος. Και έτσι έγινε, μόνο που στις εξετάσεις που ακολούθησαν αποδείχτηκε ότι κανένας καρκίνος δεν υπήρχε. Το λάθος, όμως, είχε γίνει και ο Benjamin ακρωτηριάστηκε… κατά λάθος. Η συνέχεια βρήκε γιατρούς και ασθενή στα δικαστήρια, κάνοντας τον άτυχο άντρα πλουσιότερο κατά 200.000 δολάρια.


4. Ξύπνησε μετά το χειρουργείο με ένα μεταλλικό εργαλείο στην κοιλιά του!


Μπορεί να γλίτωσε από τον καρκίνο που είχε στην κοιλιακή χώρα αλλά η αμέλεια ενός γιατρού λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Ο κ. Donald Church χειρουργήθηκε τον Ιούνιο του 2000 στο Σιάτλ για αφαίρεση όγκου και βρέθηκε αμέσως μετά την επέμβαση να έχει έναν μεταλλικό συσπειρωτήρα στην κοιλιά του. Τι είχε συμβεί; Ο χειρουργός ξέχασε το εργαλείο στα σπλάχνα του Donald με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενή. Ευτυχώς το εργαλείο αφαιρέθηκε τάχιστα αλλά το νοσοκομείο αναγκάστηκε να καταβάλλει στον άτυχο άντρα αποζημίωση της τάξης των 97.000 δολαρίων.


5. Κατά λάθος στο χειρουργείο για επέμβαση ανοιχτής καρδιάς!


Μια 67χρονη γυναίκα έμελλε να περάσει τον πιο τρομακτικό εφιάλτη της ζωής της όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο προκειμένου να κάνει μια αγγειογραφία εγκεφάλου. Η εν λόγω εξέταση απαιτούσε την παραμονή της στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο. Από λάθος, όμως, αντί να μεταφερθεί σε δωμάτιο βρέθηκε στο χειρουργικό τραπέζι έτοιμη να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς! Για καλή της τύχη ο γιατρός που την παρακολουθούσε ανησύχησε για την αργοπορία της και έκανε τον κόσμο ανάστατο προκειμένου να την ανακαλύψει. Φανταστείτε την έκπληξή του όταν τη βρήκε στο τραπέζι του καρδιοχειρουργού!


6. Μια τρύπα στο κρανίο έγινε σε λάθος σημείο!


Μια 87χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία. Έπρεπε να μπει αμέσως στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Η λύση ήταν να τρυπήσει ο γιατρός την αριστερή πλευρά που αιμορραγούσε. Αντ' αυτού, όμως, ο νευροχειρουργός άνοιξε μία τρύπα στη δεξιά πλευρά του κρανίου! Μόλις κατάλαβε το λάθος του, ατάραχος έκλεισε τη λάθος τρύπα και ξεκίνησε να τρυπάει στη σωστή πλευρά. Ευτυχώς η γυναίκα, αν και με δύο τρύπες στο κρανίο, επέζησε έστω και λίγο παραπάνω ταλαιπωρημένη.


7. Του ακρωτηρίασαν λάθος… πόδι!


Ο ο 52χρονος Willie King έπρεπε να προβεί σε ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του, εξαιτίας κάποιας σοβαρής πάθησης που είχε δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Η επέμβαση ξεκίνησε και όλα πήγαιναν καλά μέχρι που η χειρουργική ομάδα κατάλαβε ότι αφαιρούσε το… λάθος πόδι! Το αποτέλεσμα ήταν ο Willie να χάσει και τα δυο του πόδια, ενώ το θέμα όπως ήταν φυσικό έφτασε στα δικαστήρια. Ο άτυχος άντρας πέτυχε να λάβει το ποσό των 900.000 δολαρίων ως αποζημίωση, όμως η ψυχική οδύνη δεν αποζημιώθηκε ποτέ!


8. Αφαίρεσαν κατά λάθος το υγιές νεφρό!


Οι εξετάσεις έδειξαν καρκίνο στον ένα του νεφρό και η αφαίρεση ήταν μονόδρομος για το νεαρό άντρα από τις ΗΠΑ. Μόνο που στις εξετάσεις που ακολούθησαν και στις βιοψίες που έγιναν στο πάσχον όργανο προκειμένου να προσδιοριστεί η θεραπεία ανακαλύφθηκε ότι ο εν λόγω νεφρός ήταν απολύτως υγιής. Ο χειρουργός απλώς(!) είχε αφαιρέσει το λάθος νεφρό!!!


9. Λάθος του αναισθησιολόγου…


Ο κ. Sherman Sizemore είχε συνεχόμενους πόνους στην κοιλιά όταν οι γιατροί αποφάσισαν να προβούν σε μια διερευνητική χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ανακαλύψουν την αιτία. Ο αναισθισιολόγος χορήγησε στον ασθενή φάρμακα για να μουδιάσει αλλά απέτυχε στη γενική αναισθησία. Αυτός είχε ως αποτέλεσμα ο άτυχος ασθενής να αισθάνεται τρομερό πόνο κατά την επέμβαση αλλά να μην μπορεί να κινηθεί ή να επικοινωνήσει με τους γιατρούς. Η εμπειρία ήταν τρομακτική και επηρέασε τόσο πολύ τον Sherman που δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο… αυτοκτόνησε!


10. Παρέκαμψαν τη λάθος αρτηρία!



Ο κωμικός ηθοποιός Dana Carvey υποβλήθηκε σε διπλό by pass στην καρδιά του με αίσια έκβαση. Οι ενοχλήσεις, όμως, επανεμφανίστηκαν μετά από λίγο διάστημα γεγονός που τον οδήγησε σε μια σειρά νέων εξετάσεων. Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό: Ο γιατρός που τον χειρούργησε είχε παρακάμψει τη λάθος αρτηρία! Έτσι ο άτυχος άντρας έπρεπε να χειρουργηθεί εκ νέου για να ανοιχτεί η σωστή αρτηρία. Το δικαστήριο εκδίκασε αποζημίωση 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον Dana.


perierga.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου