Σάββατο 21 Απριλίου 2012

www.tsekouratoi.gr

www.tsekouratoi.gr


Κινδυνεύει να την αποκεφαλίσουν επειδή είναι μάγισσα

Posted: 21 Apr 2012 03:13 PM PDT




Στη Σαουδική Αραβία η θανατική ποινή στις μάγισσες είναι συνηθισμένη υπόθεση
Συνελήφθη μία γυναίκα από τη Σρι Λάνκα στη Σαουδική Αραβία, με την κατηγορία ότι έκανε μαγικά σε ένα δεκατετράχρονο κορίτσι. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail η γυναίκα απειλείται με αποκεφαλισμό, με την εσχατή δηλασή των ποινών.


Ο πατέρας του κοριτσιού ισχυρίζεται ότι η κόρη του άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και αφύσικα, αφού πλησίασε την κατηγορούμενη στη διάρκεια οικογενειακής βόλτας στην αγορά του λιμανιού της πόλης Jeddah.

Ο άνδρας απευθύνθηκε στις αρχές, οι οποίες συνέλαβαν την γυναίκα. Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει γραπτός ποινικός κώδικας και οι δικαστικές αποφάσεις διαμορφώνονται κατά την κρίση των δικαστών που ερμηνεύουν τον ισλαμικό νόμο της σαρία. Η θανατική ποινή με αποκεφαλισμό είναι η συνηθισμένη πάντως ποινή που επιβάλλεται σε όποιον κρίνεται ένοχος για μαγεία.

Τον Δεκέμβριο του 2011 η Διεθνής Αμνηστία είχε καταδικάσει την πρακτική εκτελέσεων πολιτών με την κατηγορία της μαγείας. Από τις 76 θανατικές ποινές που εκτελέστηκαν εντός του 2011 οι δύο έγιναν για μαγεία.

newsbeast










ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας ήταν Έλληνες;

Posted: 21 Apr 2012 03:00 PM PDT


 Οι Ελληνες ήταν οι πρώτοι που κατοίκησαν
τη Νέα Ζηλανδία, πριν φτάσουν εκεί οι Πολυνήσιοι! Αυτό υποστηρίζουν τρεις επιστήμονες, στο βιβλίο τους με τίτλο «Ως την άκρη του κόσμου», στο οποίο δημοσιεύουν ντοκουμέντα που - σύμφωνα με τους ίδιους- το αποδεικνύουν.


  Αρχαίοι χάρτες που αναπαριστούν την ακτογραμμή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μία πέτρινη κατασκευή στην οποία απεικονίζεται ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βρέθηκε στην περιοχή Taupo, συγκεκριμένα πέτρινα μνημεία και λαξευμένοι βράχοι, αποδίδονται από τους Νόελ Χίλιαμι, Μάξγουελ Χιλ και Γκάρυ Κουκ στους Έλληνες που ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία, αιώνες πριν την άφιξη των Μαορί.




  Ξεχωριστή θέση στο βιβλίο κατέχει το εύρημα της φωτογραφίας με την ονομασία "το ρολόι του Ιησού", καθώς πρόκειται για έναν λαξευμένο βράχο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε φάρμα στο Northland και σύφωνα με τους συγγραφείς φέρει χαραγμένο πάνω του ένα αρχαιοελληνικό ημερολόγιο.

  Τους ισχυρισμούς των συγγραφέων πάντως απορρίπτει εντελώς ο καθηγητής Πολ Μουν, με το επιχείρημα ότι οι ειδικότητές των τριών ερευνητών δεν έχουν σχέση με την ιστορία, την αρχαιολογία, ή κάποια άλλη σχετική επιστήμη, συνεπώς είναι αναξιόπιστοι!


pyles







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μπανάνες με κοκαΐνη σε πολωνικά σούπερ μάρκετ

Posted: 21 Apr 2012 02:44 PM PDT


.. Όχι προς πώληση

Περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης σε κουτιά με μπανάνες από τον Ισημερινό ανακάλυψαν οι υπάλληλοι δύο σουπερ μάρκετ της γαλλικών συμφερόντων αλυσίδας Auchan στη νότια Πολωνία!



Η εκπρόσωπος της εμπορικής αλυσίδας δήλωσε ότι ούτε οι Αρχές, ούτε οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν με ποιον τρόπο βρέθηκαν οι παρτίδες ναρκωτικών ανάμεσα στα φρούτα...

Κατά τα λεγόμενά της εκπροσώπου, την προέλευση και τον αποστολέα της κοκαΐνης πρέπει να διαλευκάνουν οι αρχές, ωστόσο όπως φαίνεται μεταφέρθηκαν κατά λάθος στη χώρα μέσω Βελγίου.

Σημειώνεται ότι τελευταίο μήνα άγνωστοι από τον Ισημερινό έστειλαν για δεύτερη φορά στην Πολωνία παρτίδες κοκαΐνης, ενώ το Μάρτιο 30 κιλά ναρκωτικών βρέθηκαν σε μπανάνες σε άλλο κατάστημα στα δυτικά της χώρας στα σύνορα με τη Γερμανία.

skai







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έβαλε πάνω του 331.000 μέλισσες για ένα ρεκόρ

Posted: 21 Apr 2012 02:30 PM PDT

Απίστευτο: Καλύφθηκε με 331.000 μέλισσες για να σπάσει το ρεκόρ (pics)Ένα περίεργο παγκόσμιο ρεκόρθέλησε να σπάσει ένας αγρότης από την Κίνα και...


καλύφθηκε με 331.000 μέλισσες.



Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας άνδρας από την Ινδία ο οποίος το Μάρτιο του 2009 είχε καλυφθεί με 613.500 μέλισσες!



Πραγματικά δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που θέλει να σπάσει κάποιος ένα τέτοιο ρεκόρ αλλά οι φωτογραφίες είναι ενυπωσιακές και αρκετά τρομακτικές.



mediagate.gr











ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ανοιξιάτικη βροχή από πεφταστέρια απόψε

Posted: 21 Apr 2012 02:18 PM PDT


Μία νέα βροχή διαττόντων αστέρων, οι Λυρίδες, άρχισαν από τις 16 Απριλίου να εμφανίζονται...



αραιά στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η χώρα μας. Οι πτώσεις των μετεώρων, που παραδοσιακά ονομάζονται και «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν τη νύχτα του Σαββάτου και τα χαράματα της Κυριακής, ενώ τόσο το προηγούμενο, όσο και το επόμενο βράδυ, επίσης, θα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα.



Επειδή στις 21 Απριλίου υπάρχει «Νέα Σελήνη», δηλαδή το φεγγάρι δεν θα φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, οι παρατηρητές (στο μέτρο που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες θα διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού) θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλύτερα -από λίγο πριν τα μεσάνυχτα έως τα χαράματα- το αστρονομικό φαινόμενο, στο αποκορύφωμα του οποίου αναμένεται να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται δέκα έως 15 διάττοντες ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.



Οι Λυρίδες, όχι σπάνια, δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές που είναι ορατά στον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές απρόσμενα τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 την ώρα, κάτι που όμως δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί εκ των προτέρων.



Η συγκεκριμένη ανοιξιάτικη βροχή μετεώρων, που θα διαρκέσει περίπου ώς τις 25 Απριλίου, φαίνεται να προέρχεται από τον βόρειο αστερισμό της Λύρας, απ' όπου πήρε και το όνομά της και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.



Πραγματική πάντως πηγή προέλευσής της είναι ο κομήτης «Θάτσερ» που ανακαλύφθηκε το 1861 και η ουρά σκόνης και σωματιδίων που αυτός αφήνει πίσω του και η οποία συναντάται περιοδικά με την τροχιά του πλανήτη μας.



Μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου, υπάρχει κάθε χρόνο μια σχεδόν πλήρης έλλειψη διαττόντων αστέρων, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη. Οι Λυρίδες καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους και αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια με βάρος περίπου ενός γραμμαρίου, που αποτελούν τμήμα της ουράς ενός κομήτη, που πέρασε κοντά από τη Γη το 1861 και τον ανακάλυψε ο Αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης εκτιμάται ότι θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.



Τα απομεινάρια από την ουρά του, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του τον 19ο αιώνα, έχουν παραμείνει στο διάστημα και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων. Κατά καιρούς, αλλά όχι συχνά, δημιουργούνται θεαματικά αποτελέσματα, όπως το 1803 (με 500 μετέωρα την ώρα) και, πιο πρόσφατα, το 1982 (μέχρι 100 μετέωρα ανά ώρα). Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.




24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακούνε φωνές όσοι... πίνουν πολύ καφέ

Posted: 21 Apr 2012 02:06 PM PDT

«Ακούνε φωνές» όσοι... πίνουν πολύ καφέ
Σύμφωνα με έρευνα της επιστημονικής ομάδας του πανεπιστημίου Durham, τα αποτελέσματα...



της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Personality and Individual Differences», οι άνθρωποι που πίνουν πολλούς καφέδες τη μέρα μπορεί να δουν φαντάσματα ή να ακούν φωνές. Βέβαια όταν λέμε πολλούς καφέδες δεν εννοούμε 1-2 καφέδες την ημέρα αλλά π.χ. περισσότερο από επτά κούπες στιγμιαίου καφέ καθημερινά.



Αυτά λοιπόν τα άτομα είναι πιο επιρρεπείς στο να παρουσιάσουν ψευδαισθήσεις σε σύγκριση με κάποιον που πίνει μια κούπα. Συγκεκριμένα οι ακαδημαϊκοί επισημαίνουν ότι οι ψευδαισθήσεις δεν είναι σαφής ένδειξη ψυχικής ασθένειας και πως το 3% των ανθρώπων ακούν συχνά φωνές. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής 200 φοιτητές ρωτήθηκαν για την κατανάλωση καφέ που κάνουν.



Ο φοιτητής ψυχολογίας Simon Jones, ο οποίος ηγείται της έρευνας δήλωσε πως: "Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην έρευνα που κάνουμε για να διαπιστώσουμε τους ευρύτερους παράγοντες που συνδέονται με τις ψευδαισθήσεις. Ακόμη και αν η καφεΐνη ευθύνεται για αλλοίωση της αίσθησης της πραγματικότητας, αυτό συμβαίνει σε μικρό ποσοστό."



Ο ίδιος φοιτητής σε μελέτη που είχε κάνει στο παρελθόν είχε πει πως ένα παιδικό τραύμα είναι ικανό να προκαλέσει στο μέλλον αλλοίωση της αίσθησης της πραγματικότητας και πως όταν ο άνθρωπος είναι πιεσμένος, ο οργανισμός του εκκρίνει την ουσία κορτιζόλη, η οποία πολλαπλασιάζεται εάν συνδυαστεί με κατανάλωση καφέ ή γενικότερα καφεΐνης, η οποία μπορεί να βρεθεί και σε άλλα ροφήματα όπως τσάι, σοκολάτα και ενεργειακά ποτά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ψευδαισθήσεις. Άξιο αναφοράς είναι πως η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει και την εγκυμοσύνη καθώς μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή το μωρό να γεννηθεί με χαμηλό βάρος.



Τέλος, η έρευνα αυτή δεν αποτελεί την μόνη εργασία που κάνουν οι επιστήμονες αυτήν την εποχή προκειμένου να ανακαλύψουν τις ουσίες που ίσως να συμβάλλουν στην δημιουργία ψευδαισθήσεων, όπως η ζάχαρη και το λίπος.

24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ήρθε η πράσινη τουαλέτα...

Posted: 21 Apr 2012 01:56 PM PDT

Ήρθε η «πράσινη» τουαλέτα
Όλο και περισσότερα πράσινα προϊόντα βγαίνουν στην αγορά τα τελευταία χρόνια...


Ποιος να φανταζόταν όμως θα βγουν και... «πράσινες» τουαλέτες!



Κατασκευάστηκε λοιπόν η Envirolet ! Πρόκειται για μία σειρά πορσελάνινων τουαλετών που κάνει κομποστοποίηση αποβλήτων και ρίχνει νερό από το καζανάκι της αφήνοντας πολύ μικρό ενεργειακό αποτύπωμα.



Ξεπλένει τη λεκάνη χρησιμοποιώντας μόλις 0,2 λίτρα νερού. Οι αντλίες της λεκάνης χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας σύστημα για την κομποστοποίηση των αποβλήτων, η οποία υπόσχεται καμία απολύτως δυσοσμία!



Οι ιδιοκτήτες της λεκάνης χρειάζεται να αδειάζουν τον κάδο της μόλις μία με δύο φορές το χρόνο. Κοστίζει 6.000 δολάρια και η εταιρεία υπόσχεται να γίνει «η αγαπημένη θέση σας στο σπίτι».




24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Κυρίες μετά από μερικά ποτηράκια…

Posted: 21 Apr 2012 01:46 PM PDT

«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (21)
Κάθε χρόνο στο Aintree του Liverpool πλήθος γυναικών με λαμπερά φορέματα, τρελά καπέλα...


και ψηλά τακούνια καταφθάνουν έτοιμες για πάρτι στον ιππόδρομο για τον αγώνα John Smith's Grand National.



Μην αφήσετε τα ρούχα να σας ξεγελάσουν, ο στόχος τους είναι να γίνουν λιώμα και τα καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία…

«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (1)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (5)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (6)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (7)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (8)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (9)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (10)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (11)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (12)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (13)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (14)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (15)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (16)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (17)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (18)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (21)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (22)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (23)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (24)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (25)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (26)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (27)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (28)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (29)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (30)
«Κυρίες» μετά από μερικά ποτηράκια... (19)


24ωρο








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γάτες vs Διάσημα έργα τέχνης

Posted: 21 Apr 2012 01:34 PM PDT





Οι γάτες μιμούνται την τέχνη ή μήπως η τέχνη μιμείται τις γάτες; Δείτε τις 21 φωτογραφίες που ακολουθούν και αποφασίστε.
























mylady




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι πιο παράξενοι καρχαρίες

Posted: 21 Apr 2012 01:24 PM PDT



Οι πιο παράξενοι καρχαρίες που ζούν ή ζούσαν στις θάλασσες του πλανήτη μας..

Μυστήρια που είναι η φύση..
Δείτε τους ..























Himaira




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μπείτε μέσα στο σπίτι του Robert Pattinson και της Kristen Stewart στο Λονδίνο

Posted: 21 Apr 2012 01:15 PM PDT


Μετά από τέσσερις ταινίες Twilight και πολύ χρόνο χωριστά λόγω των παράλληλων projects
με τα οποία ήταν απασχολημένοι, η Kristen Stewart και ο Robert Pattinson κατάφεραν επιτέλους να βρουν λίγη ηρεμία στην ζωή τους και να πιάσουν ένα σπίτι μαζί, στην πατρίδα του ηθοποιού, την Αγγλία. Άλλωστε η ίδια η Stewart έχει δηλώσει σε συνέντευξή της πως αγαπά οτιδήποτε βρετανικό –συμπεριλαμβανομένων των Άγγλων, προφανώς.


Το διάσημο ζευγάρι, λοιπόν, νοίκιασε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στην περιοχή Notting Hill στο Βορειοδυτικό Λονδίνο, στο οποίο θα μένουν όσο καιρό βρίσκονται στην πρωτεύουσα. Και, βλέποντας τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, σίγουρα θα περνάνε καλά.

Το τεράστιο διαμέρισμα διαθέτει μια μεγάλη, ανοιχτή κουζίνα, ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, ξενώνα, μοντέρνα, άνετα έπιπλα και περιφερειακό κήπο, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η μινιμαλιστική εσωτερική σκάλα που οδηγεί σε μια εκπληκτική ταράτσα, η οποία προσφέρει μια μαγική θέα στην πόλη του Λονδίνου. Ολόκληρο το διαμέρισμα χαρακτηρίζεται από σύγχρονο σχεδιασμό και ουδέτερα χρώματα και αποπνέει μια αίσθηση ζεστασιάς και γαλήνης.









queen




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σε ένα μήνα οι πανελλαδικές

Posted: 21 Apr 2012 01:06 PM PDT


Μπορεί οι μαθητές να μην έχουν επιστρέψει ακόμα στα θρανία από τις διακοπές του Πάσχα
, ωστόσο έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για το καλοκαιρινό κλείσιμο των σχολείων. Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως όλοι θα ξεκινήσουν αμέσως διακοπές, καθώς έρχεται η μεγάλη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.


Πάντως όπως όλα δείχνουν το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να στείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες στην οποία θα αναφέρεται πως στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια, στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στα λύκεια τα μαθήματα θα λήξουν επίσης στις 17 Μαΐου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.

΄Όπως δημοσιεύει στο iefimerida.gr, από την άλλη πλευρά, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

tsantiri




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Posted: 21 Apr 2012 12:58 PM PDT


Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967
, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.



Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γεγονός των ημερών ήταν η συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (17 Απριλίου), που όμως διαλύθηκε από την Αστυνομία, προς μεγάλη απογοήτευση των αθηναίων ροκάδων, που θα έβλεπαν ένα συγκρότημα - θρύλο στην ακμή της δημιουργικότητάς του.

Στυλιανός Παττακός, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Νικ. Μακαρέζος

Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι τις επερχόμενες εκλογές θα κέρδιζε η Ένωση Κέντρου και θα επανερχόταν θριαμβευτικά στην εξουσία υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Πολλοί ήλπιζαν ότι θα ετίθετο ένα τέλος στη διετή πολιτική ανωμαλία, που έμεινε στην ελληνική ιστορία ως «Αποστασία» και σηματοδοτήθηκε με την παραίτηση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου (είχε λάβει το 52,2% στις εκλογές του 1964) στις 15 Ιουλίου 1965, μετά τη σύγκρουσή του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στα δεξιότερα του πολιτικού φάσματος, ένα τμήμα της ΕΡΕ ζητούσε ένα «λοχία» για να σώσει τη χώρα από τον αναρχοκομμουνισμό. Για τη μετεμφυλιακή Δεξιά της προδικτατορικής περιόδου, κομμουνιστές ήταν εν ευρεία εννοια και οι κεντρώοι και οπωσδήποτε ο απρόβλεπτος Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν το ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή και εκινείτο αριστερότερα από το κόμμα του, την Ένωση Κέντρου.

Οι στρατηγοί, το Παλάτι, κάποιοι πολιτικοί της Δεξιάς και οι Αμερικανοί καλόβλεπαν μία μικρής διάρκειας συνταγματική εκτροπή, που θα επανέφερε την πολιτική κατάσταση στη σωστή ρότα, δηλαδή στην εναλλαγή στην εξουσία της Δεξιάς και ενός μετριοπαθούς Κέντρου. «Η Χούντα των Στρατηγών» έμεινε στα σχέδια, καθώς τους πρόλαβαν με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οι μικροί αξιωματικοί, με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τέτοια περίπτωση δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα, καθώς η ΕΔΑ, που εκπροσωπούσε την κομμουνιστική Αριστερά (το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου), κινούνταν στο 11,80% των ψήφων στις εκλογές του 1964, σε σχέση με το 24,43% του 1958.

Τα τανκς της χούντας στους δρόμους της Αθήνας

Πρέπει, όμως, να συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμασταν 17 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου και στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, όσον αφορά τον διεθνή περίγυρο. Ο στρατός ήταν πανίσχυρος, με παράδοση επεμβάσεων τον 20ο αιώνα, οι Αμερικανοί θεωρούσαν φέουδό τους την Ελλάδα, το δεξιό παρακράτος ήταν ισχυρό (Δολοφονία Λαμπράκη) και το Παλάτι ήταν ένας αυτόνομος πόλος εξουσίας, «που δεν βασίλευε, αλλά κυβερνούσε». Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αυτά τα 17 χρόνια (Πλαστήρας, Παπάγος, Καραμανλής και Παπανδρέου), ασχολήθηκαν κυρίως με την ανοικοδόμηση της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη, παρά με το «βάθεμα και το πλάτεμα» των δημοκρατικών θεσμών και την εξάλειψη των μνημών του Εμφυλίου.

Το πραξικόπημα, «Επανάσταση» για τους θιασώτες του, εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου. Λίγες ώρες πριν, είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα μέλη του αποχώρησαν για τα σπίτια τους, χωρίς να έχουν ιδέα για το τι θα επακολουθούσε. Ανάμεσά τους και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Παπαληγούρας.

Η τριάδα των Παπαδόπουλου, Παττακού και Μακαρέζου, μπορεί να ήταν άσοι στη συνωμοσία, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τον βαθύ ύπνο των δημοκρατικών κυβερνήσεων και φρόντισαν να τοποθετήσουν στις πιο νευραλγικές θέσεις του στρατεύματος ανθρώπους μυημένους στα σχέδιά τους. Τους βοήθησε, επίσης, το γεγονός ότι μέσα στην Αθήνα υπήρχαν μεγάλες μάχιμες μονάδες, όπως το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, που βρισκόταν στη σημερινή Πολυτεχνειούπολη, με διοικητή τον ταξίαρχο Παττακό.

H ορκομωσια της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Κόλλια

Από εκεί βγήκαν τα πρώτα τανκς στις 2 τα ξημερώματα, για να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας (Βουλή, Υπουργεία, ΕΙΡ, ΟΤΕ, Ανάκτορα). Την ίδια ώρα, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς εξαπέλυε πιστές στο κίνημα δυνάμεις για να συλλάβουν το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι πραξικοπηματίες έβαλαν σε εφαρμογή το ΝΑΤΟικό σχέδιο «Προμηθεύς», για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Μεγάλη ήταν η συμβολή του διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Δημήτρη Ιωαννίδη, ο οποίος κινητοποίησε το τάγμα της σχολής και τη Στρατιωτική Αστυνομία (ΕΣΑ).

Μία από τις πρώτες ενέργειες των συνωμοτών ήταν να συλλάβουν τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Σπαντιδάκη και να τον αντικαταστήσουν με τον ομοιόβαθμό του Οδυσσέα Αγγελή, που ήταν μυημένος στο κίνημα. Ο νέος αρχηγός του Στρατού έδωσε εντολή σε όλους του μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς να εφαρμόσουν το σχέδιο «Προμηθεύς» κι έτσι να εξασφαλισθεί η υπακοή του στρατεύματος σε όλη τη χώρα.

Η μοναδική ενέργεια για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το πραξικόπημα έγινε από την πλευρά του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεωργίου Ράλλη, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο Ορέστη Βιδάλη για να κινητοποιήσει το Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόλαβε, αφού το σχέδιο «Προμηθεύς» είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα ο ταξίαρχος Βιδάλης να μην λάβει ποτέ το σήμα του Γεωργίου Ράλλη.

Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και στις 3:30 τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου το στρατιωτικό κίνημα είχε επικρατήσει και μάλιστα αναίμακτα. Νωρίς το πρωί, το ραδιόφωνο ΕΙΡ έπαιζε εμβατήρια και δημοτικά άσματα και οι αγουροξυπνημένοι Έλληνες άκουγαν τα πρώτα «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν» των δικτατόρων, που ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων. Με συντακτική πράξη κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεστάλησαν οι διατάξεις του Συντάγματος και ματαιώθηκαν οι εκλογές της 28ης Μαΐου 1967.

Αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις φαίνεται να ήταν και οι Αμερικανοί, που δεν περίμεναν την κίνηση του Παπαδόπουλου. Τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Φίλιπ Τάλμποτ ξύπνησε ο ανιψιός του πρωθυπουργού Κανελλόπουλου, Διονύσης Λιβανός, και του ανακοίνωσε την είδηση. Όταν μετά από λίγες μέρες ο Τάλμποτ είπε στο σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Τζακ Μέρι, ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτός του απάντησε κυνικά: «Μα, πως είναι δυνατόν να βιάσεις μία πόρνη;..»

Μόνο δύο πρωινές εφημερίδες πρόλαβαν να περιλάβουν στην ύλη τους την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Η «Καθημερινή» στην πρώτη της σελίδα είχε ένα μονόστηλο με τίτλο «Την 2αν πρωινήν εξερράγη στρατιωτικόν κίνημα. Συνελήφθησαν πολιτικοί άνδρες», ενώ η «Αυγή» πάνω από τον τίτλο της έγραφε: «Συνελήφθησαν από στρατιωτικούς οι Μ. Γλέζος, Λ. Κύρκος, Α. Παπανδρέου. Ασυνήθιστες κινήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων».

Στις 7 το πρωί, η ηγεσία των πραξικοπηματιών επισκέφθηκε στα Ανάκτορα του Τατοΐου τον Κωνσταντίνο και του ζήτησε να ορκίσει την κυβέρνησή τους. Η περιοχή ήταν περικυκλωμένη από τανκς για να μην υπάρξει περίπτωση δυναμικής αντίδρασης από τον άνακτα. Ο βασιλιάς, παρά την προτροπή του συλληφθέντα πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου να αντισταθεί, συμβιβάστηκε μαζί τους «για να μην χυθεί αίμα ελληνικό» και αργά το απόγευμα όρκισε την κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια. Επρόκειτο βέβαια για πρωθυπουργό - μαριονέτα, αφού τα νήματα κινούσε ο ισχυρός άνδρας του κινήματος, συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο συλληφθείς και αποπεμφθείς αρχηγός του ΓΕΣ Γρηγόριος Σπαντιδάκης, άνθρωπος του βασιλιά, όπως και ο Κόλλιας, προσχώρησε στους κινηματίες και ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια μέρα άρχισαν και οι συλλήψεις απλών πολιτών, ενώ είχαμε και τα πρώτα θύματα. Τα όργανα της Χούντας δολοφονούν στον Ιππόδρομο, που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το στέλεχος της ΕΔΑ Παναγιώτη Ελή, ενώ ένας στρατιώτης πυροβολεί τη νεαρή Αθηναία Μαρία Καλαυρά, γιατί δεν υπάκουσε στις διαταγές του. Δέκα ημέρες αργότερα, η Χούντα ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες ανέρχονταν σε 6509 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα αριστερών πεποιθήσεων.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, η μετατροπή της ποινής και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η Ελλάδα από την 21η Απριλίου 1967 μπήκε στο «γύψο», κατά την έκφραση του Παπαδόπουλου, για 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Η Δικτατορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 23 Ιουλίου 1974, μετά το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. Η κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες και τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες των αντιπάλων του καθεστώτος, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας, αλλά και η Κυπριακή τραγωδία, καταγράφουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


sansimera




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φτιάξε τραπεζάκι κήπου με παλέτες

Posted: 21 Apr 2012 12:51 PM PDT

Απλή, εύκολη και όμορφη κατασκευή με παλέτες.
Λογικά φτιάχνεται μέσα σε ένα μισάωρο αν συγκεντρώσεις τα υλικά που χρειάζονται

Γενικά τις παλετοκατασκευές τις λατρεύω.
Ανακυκλώνεις ένα υλικό που κατά κάποιο τρόπο θεωρείται άχρηστο σε κάτι χρήσιμο. Λέω θεωρείται γιατί άχρηστες δεν είναι με τίποτα οι ξύλινες παλέτες.

Είδα πριν λίγο μια πολύ όμορφη παλετοκατασκευή που είναι και πολύ εύκολη οπότε σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας. Με δυο παλέτες, 4 ροδάκια για να μπορεί να τσουλάει, λίγα γωνιακά στηρίγματα και καρφάκια ή βίδες μπορείτε να φτιάξετε ένα πανέμορφο τραπεζάκι για τον κήπο.

Για το χρώμα θα επέλεγα να σκουρήνω τις παλέτες με κάσια και μετά να περάσω κάποιο διαφανές προστατευτικό λάδι ξύλου αλλά φυσικά υπάρχουν και τα χρωματιστά προστατευτικά λάδια ξύλου σε πολλά χρώματα.






sheblogs




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πιο άσχημα αγάλματα στον κόσμο .

Posted: 21 Apr 2012 12:43 PM PDT














RC-CAFE



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο γύρος του κόσμου σε… 6 μέρες! [video]

Posted: 21 Apr 2012 12:33 PM PDT

Καιρός να βγάλουμε από το μυαλό μας το χρονοβόρο ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποτε ο Ιούλιος Βερν ξόδεψε...



80 μέρες. Πλέον ίσως χρειαστείτε μόλις 6 ημέρες για να φτάσετε από τη μία πλευρά του κόσμου μέχρι την άλλη. Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο αλλά αυτό υπόσχεται ένα νέο τρένο, το οποίο θα κινείται μέσα σε σωλήνες κενού αέρα. Το τρένο βρίσκεται υπό συζήτηση αλλά σίγουρα αν κατασκευασθεί τελικά θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις. Τα βαγόνια θα έχουν τη μορφή κάψουλας ενώ κατά τη διαδρομή δε θα υπάρχει τριβή.


efthimia.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι άνδρες κόβουν ευκολότερα το κάπνισμα

Posted: 21 Apr 2012 12:25 PM PDT

Εξηγείται και επιστημονικά το γεγονός ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη άνεση να κόψουν το τσιγάρο από ότι οι γυναίκες.
Και αυτό γιατί... ο γυναικείος εγκέφαλος, σύμφωνα με έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Γέιλ, αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στη νικοτίνη.

Οι ειδικοί πίστευαν έως σήμερα ότι η νικοτίνη προκαλεί εθισμό γιατί τα μόριά της φτάνουν έως τον εγκέφαλο, όπου συνδέονται με ειδικές πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια των κυττάρων τους, προκαλώντας έντονο αίσθημα ευχαρίστησης. Η αλληλουχία αυτή, σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα, αποτελεί τη μία μόνο πλευρά του νομίσματος και δη την ανδρική.

Ο εγκέφαλος των καπνιστών, όντως διαθέτει περισσότερους υποδοχείς νικοτίνης απ' ότι ο εγκέφαλος των μη καπνιστών. Στις γυναίκες, όμως, ισχύει κάτι απρόσμενο, ο εγκέφαλος των καπνιστριών διαθέτει περίπου τον ίδιο αριθμό υποδοχέων νικοτίνης με αυτόν των μη καπνιστριών. «Η διαφορά που εντοπίσαμε είναι πραγματικά μεγάλη», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κέλι Κόσγκροουβ, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο εθισμός των γυναικών στο τσιγάρο ίσως σχετίζεται περισσότερο με τη μυρωδιά του και τις συνήθειες που το συνοδεύουν, παρά μάλλον με τις επιδράσεις του στον εγκέφαλό τους, κατά την δρα Κόσγκροουβ.
life2day.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απλά, μία γιγάντια αράχνη τρώει ένα φίδι! [video]

Posted: 21 Apr 2012 12:16 PM PDT

Αν βλέπαμε τα δύο ζώα το ένα δίπλα στο άλλο και θα έπρεπε να ποντάρουμε σε κάποιον νικητή
, λίγοι ως ελάχιστοι θα επέλεγαν την αράχνη. Κι όμως στο βίντεο που θα δείτε μία δεντρογαλιά γίνεται το γεύμα αυτής...

της τεράστιας αράχνης. Αξιοσημείωτη είναι και η αντίδραση αυτού του άντρα που είχε την ψυχραιμία να καταγράψει αυτό το συμβάν στην κάμερα του.


coolaristo.blogspot.com






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γνώρισε τα αδέλφια του μετά από συνέντευξη - Ήταν υιοθετημένος και δεν το ήξερε

Posted: 21 Apr 2012 12:08 PM PDT

Μία συγκλονιστική ιστορία εξελίχτηκε τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.
Γνωστός νεαρός Πατρινός έμαθε ότι είναι υιοθετημένος γνωρίζοντας... τα αδέλφια του και μαθαίνοντας ότι η βιολογική του μητέρα πέθανε μόλις τον γέννησε.

Αφορμή μία συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο pelop.gr και η οποία στάθηκε αφορμή για να επικοινωνήσουν μαζί του τα αδέλφια του.

Μόλις του τηλεφώνησαν και του ανακοίνωσαν οτι είναι αδελφός τους, δεν πίστευε στα αφτιά του.
Μάλιστα μετά από λίγες ημέρες τον επισκέφτηκαν στο κατάστημα όπου δίνει παραστάσεις (είναι καλλιτέχνης) και κοιτάχτηκαν πρόσωπο με πρόσωπο.

Για εκείνον ήταν η πρώτη φορά. Για εκείνους όχι, μιας και τον γνώριζαν. Μόλις όμως διάβασαν την συνέντευξή του, αποφάσισαν οτι είχε έλθει πια η ώρα για να αποκαλυφθούν.

Ο 27χρονος πατρινός, μετά το πρώτο σοκ συζήτησε με τους θετούς του γονείς, οι οποίοι και του επιβεβαίωσαν οτι είναι υιοθετημένος, χωρίς φυσικά αυτό να διαταράξει την σχέση τους.
Ακολούθησε νέα συνάντηση των αδελφών και η σχέση τους πλέον έχει αρχίσει να αποκτά τα χαρακτηριστικά της οικογένειας.
pelop.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διπλή απόπειρα αυτοκτονίας από 19χρονη λόγω φτώχειας

Posted: 21 Apr 2012 11:58 AM PDT

Η οικονομική ανέχεια ήταν, όπως όλα δείχνουν, η αιτία που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της με δυο τρόπους (!) μια 19χρονη κοπέλα...
στην Κω! Ευτυχώς, ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη προσπάθειά της πέτυχαν και η νεαρή αλλοδαπή διέφυγε τον κίνδυνο.

Οι γείτονές της έπαθαν σοκ όταν ότι είδαν την 19χρονη Τσέχα να κάνει «βουτιά» στο κενό από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο της Κω. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πριν από την πτώση είχε αποπειραθεί να κόψει και τις φλέβες της!

Η νεαρή γυναίκα έχει τραυματιστεί μόνο στα πόδια και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σε ένα σημείωμα το οποίο άφησε, ανέφερε ότι οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση να αυτοκτονήσει ήταν οικονομικοί.


tromaktiko



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δέκα αφίσες της Disney με οπτικές ψευδαισθήσεις

Posted: 21 Apr 2012 11:51 AM PDT

Η διαφορετική ματιά της Χιονάτης, του Βασιλιά των Λιονταριών και άλλων 8 κινουμένων σχεδίων της Disney
από τον εξαίρετο Βρετανό γραφίστα και ζωγράφο Rowan Stocks-Moore αξίζει την προσοχή σου.

Φαντασία; Πολλή.

Οφθαλμαπάτες; Ακόμη περισσότερες!........





- Σχημάτισε βούλα- βούλα το ένα από τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας

- Το παιχνίδι με τα πρόσωπα της Χιονάτης και του αγαπημένου της, γύρω από το φαγωμένο μήλο

- Ο βυθός, η γοργόνα και το καράβι, πιο μυστήριοι από ποτέ

- Η Ωραία Κοιμωμένη, ένα με το σκοτάδι

- Ο Pinocchio το βάζει στα πόδια. Κάποιο ψέμα θα' πε πάλι...

- Η άλλη όψη του Πίτερ Παν

- Η πιο τρομακτική κραυγή του Βασιλιά των Λιονταριών

- Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων έπαιξε και... κέρδισε

- Ο Bambi το ελαφάκι μεγάλωσε

- Η Αριστόγατα σε σερβίρει

http://rowansm.tumblr.com/





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Δέσποινα Βανδή Άλλαξε!

Posted: 21 Apr 2012 11:42 AM PDT

Σε λίγες μέρες οι
θαυμαστές της θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα αποτελέσματα της
αλλαγής αυτής.


Θα κυκλοφορήσει το νέο album της Δέσποινας με 11
τραγούδια ανάμεσα τους και τα "Γυρίσματα" και "Μου 'χεις περάσει".

 Το
μόνο πράγμα που δεν αλλάζει είναι......



 η επιτυχημένη συνεργασία της με τον
Φοίβο.

Πριν λίγο ακούσαμε όλοι οι άνθρωποι της Spicy τα τραγούδια του δίσκου
μας!

Είμαι πολύ ευτυχισμένη που μετά από τόσα χρόνια ο Φοίβος
συνεχίζει να με συγκινεί με τα τραγούδια του!

Σε λίγες μέρες θα
καταλάβετε τι εννοώ!

Απλά ΥΠΕΡΟΧΑ τραγούδια!"

Αυτό έγραψε η Δέσποινα στο
twitter της ανεβάζοντας την αντίστοιχη φωτογραφία...

 freegossip





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα μυστικά που δένουν τα πολύ ερωτευμένα ζευγάρια

Posted: 21 Apr 2012 11:34 AM PDT

Τι είναι τελικά αυτό που ξεχωρίζει ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, ένα ζευγάρι που ο ένας έχει φτιαχτεί για τον άλλο
, ένα ζευγάρι που έχει προοπτικές για να αντέξει μέσα στο χρόνο;

Μην είναι οι πολλές δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης;

Μην είναι οι κομπασμοί και οι δηλώσεις ''εμείς δεν θα χωρίσουμε ποτέ'';



1. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια, δεν χωρίζουν για ψύλλου πήδημα!

Αν στην πρώτη δυσκολία λέτε αντίο, αν ξυπνάτε στραβά και λέτε δεν ρίχνουμε κι ένα χωρισμό σήμερα, η σχέση σας δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αγαπησιάρικη. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια δεν καταφεύγουν ποτέ σε τέτοιες μεθόδους εκφοβισμού ή απλά με τον τρόπο αυτό πιστεύετε πως θα αποφύγετε τη ρουτίνα στη σχέση, προσοχή: την ιστορία με τον βοσκό με τα πρόβατα και το λύκο!

Κάποια στιγμή ο χωρισμός δεν θα διαρκέσει μια μερούλα αλλά θα είναι οριστικός. Αν μάλιστα εσύ συνηθίζεις να τον χωρίζεις, μην ξεχνάς πως σύντομα θα βαρεθεί ακόμα κι αυτό το παθιάρικο σεξ της επανασύνδεσης.



2. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια κάνουν μαζί διακοπές/ ολιγοήμερες ή για περισσότερες μέρες.

Τον παρακαλάς να πάτε ένα ρημαδιασμένο τριήμερο στα χιόνια με κουπόνι από deal site και επιμένει πως δεν έχει χρόνο. Λες θα είναι πολυάσχολος ας κανονίσουμε καλοκαιρινές διακοπές. Έλα όμως που το καλοκαίρι θέλει να κάνει ''ζωάρα'' με τους κολλητούς από Μύκονο- Πάρο- Σκιάθο, που ούτε ο ρεπόρτερ Τσίλι να ήταν σε... ρεπορτάζ. Βέβαια, για εσάς τα δυο, χρόνια τώρα δεν υπάρχει ποτέ χρόνος για διακοπές. Άσε που δεν του βγαίνουν και τα χρήματα.

Τα αγαπημένα ζευγάρια πάντα έχουν χρόνο για διακοπές, ξεκούραση, έξοδο, ακόμα κι αν πνίγονται στη δουλειά, ακόμα κι αν δεν τους περισσεύουν λεφτά (το κάμπινγκ να είναι καλά). Και μην αναρωτιέσαι τι προσφέρουν τάχα οι έξοδοι και οι διακοπές: αναμνήσεις- κοινές, αγαπησιάρικες αναμνήσεις.



3. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια τα πάνε μια χαρά με τις δεσμεύσεις!

Κάθε άνθρωπος μπροστά σε μια αλλαγή στην ζωή του – είτε αυτό λέγεται '' κάνω σχέση, παντρεύομαι, συγκατοικώ, αρραβωνιάζομαι, κάνω παιδιά- παθαίνει ένα πρώτο σοκ. Ένας άνθρωπος που έχει βρει το άλλο του μισό (όπως είπε πρόσφατα και ο Νίνο) ξεπερνά το σοκ γρήγορα.

Αντίθετα, έχουμε δει πολλές φορές κορίτσια που δεν ξέρουν αν θέλουν να είναι σε σχέση γιατί τάχα θέλουν να δώσουν έμφαση στην καριέρα τους, αγόρια που παθαίνουν αλλεργία όταν τους μιλάς για συγκατοίκηση και γάμο (αλλά μπορεί να παντρευτούν στον ένα μήνα την επόμενη από εσένα), ζευγάρια που είναι μαζί γιατί βολεύονται έτσι μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Μην γελιέσαι. Ζούμε τη ζωή ετούτη μια φορά και καλό είναι το άτομο που το έχουμε δίπλα μας να το θέλουμε πολύ και να θέλουμε να κάνουμε τα πάντα μαζί του.



4. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια δεν ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες ακόμα και πάνω στο μεγαλύτερο καυγά.

Ακόμα και ο Ρομέος με την Ιουλιέτα, ένα καυγαδάκι θα το είχαν κάνει. Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην τσακώνεται, λιγότερο ή περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πάνω στον καυγά, θα επιτρέψετε να ειπωθούν πράγματα που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Όσο καλύτερη επικοινωνία έχετε ως ζευγάρι, τόσο πιο δύσκολα θα πείτε κουβέντες που δεν πρέπει, επάνω στον καυγά.



Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια:



-Λένε Σ' αγαπώ συχνά και το εννοούν



- Χαίρονται με την ευτυχία των γύρω τους.



- Δεν χρειάζεται να κάνουν μόστρα τον έρωτα τους.



-Θυμούνται ακριβώς την μέρα που γνωρίστηκαν και μπορούν να διηγηθούν την ιστορία αγάπης τους- κάνοντάς την ενδιαφέρουσα, ακόμα κι αν είναι ό,τι πιο βαρετό έχεις ακούσει.

woman365





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Mr Big παντρεύτηκε

Posted: 21 Apr 2012 11:25 AM PDT

Ο Chris Noth που οι περισσότεροι γνωρίσαμε ως Mr Big από το Sex And The City
αποφάσισε παντρεύτηκε την εδώ και χρόνια σύντροφό του Tara Wilson, στη Χαβάη.

Φαίνεται πάντως ότι είχε αρκετά κοινά με τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στην ταινία αφού του πήρε....



 αρκετά χρόνια, δέκα, για να πάρει τη μεγάλη απόφαση, όπως βέβαια και του Mr Big.

Το ζευγάρι έχει έναν 4χρονο γιο ο οποίος βέβαια παραβρέθηκε στην τελετή.


Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γυναίκες ζουν σε σπηλιά λόγω....

Posted: 21 Apr 2012 11:18 AM PDT

Η Anne Cautain και η Bernadette Touloumond ζουν κοντά στο Beaumugne στη Γαλλία μέσα σε σπηλιά.





Γιατί;...


Υποφέρουν από μία πολύ σπάνια ασθένεια.

Είναι φορείς του bolezneyno που ανταποκρίνεται στα...

ηλεκτρομαγνητικά κύματα: Wi-Fi, κυτταρικά μηνύματα, γραμμές μεταφοράς ενέργειας, κλπ.

Αν ποτέ βρεθούν σε μια τέτοια πηγή κοντά στο κύμα, έχουν πολύ φοβερό πονοκέφαλο και κάψιμο στο δέρμα.

Ο μόνος τρόπος για τη σωτηρία τους ήταν η εγκατάσταση τους στη σπηλιά.

Στις πλαγιές τις σπηλιάς επίσης βρέθηκε η επιγραφή "Οι κινητές επικοινωνίες, απαγορεύονται".

thessnea





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου