Τρίτη 17 Απριλίου 2012

www.tsekouratoi.gr

www.tsekouratoi.gr


Η μπύρα κάνει τους άνδρες εξυπνότερους!

Posted: 17 Apr 2012 03:05 PM PDT


http://www.newsbeast.gr/files/temp/72095F764399F12C897496FF496F8152.jpgΗ μπύρα κάνει τους άνδρες εξυπνότερους...

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο.







Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εκείνοι οι οποίοι είχαν πιει ένα τα ποτηράκια τους είχαν καλύτερααποτελέσματασε ασκήσεις του μυαλού σε σχέση με τους νηφάλιους.

Για να φθάσουν σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα, οι ερευνητές έκαναν ένα...

παιχνίδι, δίνοντας τρεις λέξεις σε 40 άνδρες και ζητώντας τους να βρουν την τέταρτη η οποία ταιριάζει με τις άλλες τρεις. Έκπληκτοι λοιπόν διαπίστωσαν ότι οι «πιωμένοι» έδιναν κατά 40% περισσότερες σωστές απαντήσεις από τους νηφάλιους. Επίσης, ήταν και ταχύτεροι, αφού απαντούσαν σε 12 δευτερόλεπτα, ενώ οι νηφάλιοι σε 15,5! 



frappedoupoli.blogspot.com








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

H Έφη Σαρρή παράτησε το τραγούδι και έγινε....καλόγρια!

Posted: 17 Apr 2012 03:01 PM PDT

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2CuKcB6C1-lh6J8MKFZ7wyQJ4VINB4B4X8LV8irhWS3C06Y6lPk2b_BryKvsWpUz67rclx-JZDroD5dTumCSYjkJIVigOoYn2VrXaZlc0LYj8zC-u9upoJhdMPx8zewDThpSzeyN22jk/s320/0023.JPGΑπίστευτο κι όμως αληθινό...

Η Έφη Σαρρή έγινε καλόγρια και σε συνέντευξη που παραχώρησε, εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή!







H πρώην τραγουδίστρια, με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Down Town Κύπρου» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» τόνισε ότι το... θείο ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της και όταν πήρε από συνάδελφό της τα τα συγγράμματα της Μοναχής Γαβιηλίας αποφάσισε να μονάσει!





Αναλυτικά η συνέντευξη:









Τι σε οδήγησε στον μοναχισμό, Έφη;

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Από την παιδική μου ηλικία το θείο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, πηγαίναμε συχνά στην εκκλησία με τους γονείς μου και, μέχρι την εφηβεία μου, νήστευα, προσευχόμουνα, πήγαινα σε ιερέα ο οποίος ήταν ο πνευματικός μου- ήταν επίσης εκείνος με τον οποίο μελετούσαμε τα θεία συγγράμματα στο κατηχητικό- και έκανα συχνά εξομολόγηση. Στη συνέχεια, λόγω της ενασχόλησής μου με το τραγούδι, τα πράγματα άλλαξαν κάπως. Αλλά μόνο φαινομενικά. Γιατί, αν και δεν πήγαινα τόσο συχνά στην εκκλησία λόγω της δουλειάς μου, πάντα μέσα στο καμαρίνι μου βρισκόταν μία εικόνα της Παναγίας- η οποία κατά κάποιο τρόπο θεωρώ ότι με προστατεύει από τις κακοτοπιές- κι έτσι ένιωθα ότι κάποιος, κάπου εκεί ψηλά, με βλέπει και με προσέχει.





-Τι εννοείς; Βαφόσουν για να βγεις στην πίστα και να τραγουδήσεις «στα κρεβάτια τα ξένα θα ονειρεύεσαι εμένα!» και ταυτόχρονα άναβες καντηλάκι;

Γιατί; Που είναι το παράξενο; Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Ποιος θα με κρίνει; Το ένα το έκανα για την επιβίωση μου και το άλλο για την ψυχή μου. Βέβαια ήμουν πολύ προσεκτική σ' αυτά, γιατί δεν ήθελα ο καθένας μέσα στα μαγαζιά που τραγουδούσα να λέει το μακρύ του και το κοντό του για την πίστη μου και να με λοιδορεί.





-Από το να πιστεύεις, όμως, στο Θεό και στους Αγίους μέχρι να φτάσεις να κλειστείς σε μοναστήρι, έχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Συμφωνώ. Όταν, όμως, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για μένα, έπεσαν στα χέρια μου τα συγγράμματα της Μοναχής Γαβιηλίας που μου εμπιστεύτηκε μία συνάδελφός μου- πολύ διάσημη τραγουδίστρια, με επιτυχίες του Φοίβου στο ενεργητικό της, αλλά δεν θα αναφέρω δημόσια το όνομά της-, αισθάνθηκα ότι τα λόγια της και η «ασκητική της αγάπης» της, ήταν η ελπίδα που έψαχνα ανακαλύπτοντας έκπληκτη ότι βρισκόταν μόνο κοντά σε αληθινά ενάρετους ανθρώπους.





-Αυτό πότε συνέβη, Έφη;

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκίνησε να με ειρωνεύεται μέσα από την εκπομπή του, να κάνει όλα αυτά τα αίσχη εναντίον μου, να μου βιάζει την ψυχή. Ήταν η στιγμή εκείνη που πήρα από μόνη μου τηλέφωνο ένα βράδυ σε γυναικείο μοναστήρι, στην ευρύτερη περιοχή των ανατολικών προαστίων της Αθήνας, μίλησα με την Ηγουμένη, της είπα ποια είμαι- φυσικά με γνώριζε- και μου ανέφερε ότι «ο δρόμος του Θεού είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο». Και μόνο από τη φωνή της στο ακουστικό, εγώ είχα γαληνέψει.





-Και τότε πήγες τελικά σε μοναστήρι;

Για τέσσερις περίπου εβδομάδες εγώ πήγαινα κάθε απόγευμα σχεδόν στο συγκεκριμένο μοναστήρι και προσευχόμουν. Είχα μιλήσει με κάποιες μοναχές εκεί- μία μάλιστα από αυτές έκανε παλιά φωνητικά και στο cd που είχα βγάλει με τον Καρβέλα, ήταν πολύ χαρακτηριστική η φωνή της στο «Θέλεις να φύγεις από μένα; Αδύνατον!»- και σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, ξεκίνησα να νιώθω ότι το μοναστήρι ήταν το δεύτερό μου σπίτι. Τότε θυμάμαι ότι πήγαινα ταυτόχρονα καθημερινά σε ψυχολόγο- είχα διάφορα ψυχοσωματικά λόγω της λάσπης που μου έριχνε ο Λαζόπουλος- και ο χώρος του μοναστηριού έγινε το καταφύγιό μου. Σαν να ήμουν στο φυσικό μου πεδίο. Έτσι αισθανόμουν.





-Τον μοναχισμό πότε τον ασπάστηκες;

Δύο μήνες μετά και αφού είχα απελπιστεί πια από τα εγκόσμια, είπα στον εαυτό μου «Έφη, τώρα είναι η στιγμή να πραγματοποιήσεις το μεγάλο βήμα στη ζωή σου, να κάνεις το άλμα και την υπέρβαση». Κοίταξα για λίγη ώρα τα ωραία μου φορέματα που είχα μέσα στην ντουλάπα μου, έριξα μια ματιά στους χρυσούς μου δίσκους, θυμήθηκα την κουβέντα μίας μοναχής που με έκανε να ντραπώ λέγοντάς μου «το "Γυμνός μες στην Ελλάδα" δεν έπρεπε να το πεις!», χαμογέλασα γλυκά, σκέφτηκα όλα τα μικρά αμαρτήματα που έχω κάνει κατά καιρούς, τους ανθρώπους που άθελά μου έχω αδικήσει, θεώρησα πως τώρα ίσως να τιμωρούμαι για όλα τα αθώα σφάλματά μου και έλαβα την μεγάλη απόφαση. Πήρα τηλέφωνο την Ηγουμένη, της ανακοίνωσα την βαθιά μου επιθυμία και με παρέπεμψε σε μία άλλη μοναχή η οποία διεύθυνε ένα καινούργιο μοναστήρι, αρκετά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Κλείδωσα το σπίτι, πήρα μόνο ένα βαλιτσάκι με κάποια απαραίτητα και κάλεσα ένα φίλο μου ο οποίος με πήγε κατευθείαν εκεί.





-Ως δόκιμη μοναχή;

Ακριβώς. Όλες οι μοναχές που βρίσκονταν εκεί- καμιά εικοσαριά- με καλοδέχτηκαν, με φρόντισαν, μου έδωσαν να διαβάσω αποσπάσματα από την Αγία Γραφή παραπέμποντας με σε συγκεκριμένα χωρία, ενώ θυμάμαι πως η Ηγουμένη- μία Άγια γυναίκα, χωρίς υπερβολή- με είχε βάλει να μάθω απέξω την Β' Επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου, λέγοντάς μου πως αυτά τα λόγια θα πρέπει να γίνουν οδηγός μου στη ζωή. Μάλιστα, επειδή ήταν έξυπνη γυναίκα και διέθετε υψηλό χιούμορ, θυμάμαι ότι μου είχε πει χαρακτηριστικά: «Με τον ίδιο τρόπο που αποστήθιζες τα τραγούδια σου, έτσι θα το μάθεις κι αυτό!».





-Και από εκείνη τη μέρα συμμετείχες κανονικά στη μοναστηριακή ζωή;

Κανονικότατα! Το επόμενο κιόλας πρωί σηκώθηκα από τις 5:00 για να πάω στον όρθρο. Θραύση έκανα στη λειτουργία! Κάθισα πίσω από ένα στασίδι, άνοιξα κι εγώ το βιβλίο με την λειτουργία της ημέρας και συμμετείχα μαζί με τις αδελφές μου στους ψαλμούς. Τελικά, τίποτα δεν πάει χαμένο. Η φωνή μου ξεχώριζε απ όλες. Όλες μου έδωσαν τα συγχαρητήριά τους. Στη συνέχεια, πήγα μαζί με μία αδελφή- η οποία ήταν κατά κάποιο τρόπο η υπεύθυνη μου στο Μοναστήρι, μέχρι να θεωρηθώ κανονική Μοναχή- σε ένα μεγάλο χωράφι, το οποίο, όπως μου ανέφερε η αδελφή, ανήκε εδώ και πολλά χρόνια στη Μονή, για να μαζέψουμε ελιές. Δεν σου κρύβω ότι με δυσκόλεψε λίγο αυτό, γιατί ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά, μπροστά στη σωτηρία που αισθανόμουν σκεπτόμενη τα αιχμηρά δόντια του τηλεοπτικού δυνάστη μου, αυτό δεν ήταν τίποτα.





-Με τα ράσα δεν δυσκολευόσουν;

Αρκετά. Κυρίως, γιατί ήταν Καλοκαίρι, Ιούνιος μήνας, και εγώ ίδρωνα πολύ, ενώ μέχρι τότε είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με τα μίνι μου για να παίρνουν τα πόδια μου αέρα. Παρόλα αυτά, το υπέμενα κι αυτό γιατί ήταν μέρος της δοκιμασίας.





-Και μπορούσες να ξυπνάς κάθε μέρα στις 5, όταν για πολλά χρόνια εκείνη την ώρα εσύ πήγαινες κανονικά για ύπνο;

Βεβαιότατα! Δειπνούσαμε κατά τις 8- συνήθως ψωμί, ελιές, χόρτα- αμέσως μετά κάναμε την προσευχή μας και κοιμόμασταν στα κελιά μας. Άλλος κόσμος!





-Οι άλλες μοναχές τι σου έλεγαν; Ήξεραν ποια είσαι;

Όλες με αναγνώρισαν! Από την πρώτη στιγμή. Δεν σου κρύβω ότι κάποιες από αυτές υπήρξαν δύσπιστες απέναντί μου, κάποιες είχα ακούσει να λένε ότι «οι καλλιτέχνιδες δεν ταιριάζουν στον Οίκο του Θεού», αλλά η μεγάλη πλειοψηφία με είχε δεχτεί με πολύ μεγάλη αγάπη.





-Και γιατί δεν έμεινες τελικά στο μοναστήρι;

Σε μία συζήτηση που είχαμε κάνει με την Ηγουμένη, μου είπε ότι θα πρέπει να παλέψω και να συναλλαγώ με τον κόσμο, ότι το Μοναστήρι θα ήταν πάντα εκεί για μένα, αλλά εγώ θα πρέπει να βρω το δρόμο μου σε αυτό που με πλήγωνε ανάμεσα στους ανθρώπους και να το λύσω. Πως η Μονή ήταν παρηγοριά για όσα ζούσα, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει η λύση της ζωής μου. Ήδη βρισκόμουν εκεί για περίπου 20 μέρες και, στη συνέχεια, μάζεψα τα πράγματά μου από το μικρό κελί που μοιραζόμουν με μία άλλη δόκιμη και επέστρεψα στο σπίτι μου στον Άλιμο.





-Θες να μου πεις ότι όλο αυτό το έζησες λόγω μίας σατιρικής εκπομπής;

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου τσαλαπάτησε την ψυχή με το «χιούμορ» του. Η Μονή ήταν η Ανάστασή μου.





-Σου έκανε καλό τελικά η παραμονή σου στο Μοναστήρι;

Πολύ. Νομίζω ότι είμαι μία άλλη Έφη τώρα. Η επαφή μου με τα θεία με βοήθησε να διαχωρίσω πολλά πράγματα μέσα μου, να ξεχωρίσω τους ανθρώπους, να τους κατηγοριοποιήσω και αυτό που προσπαθώ να κάνω τώρα είναι και το να συγχωρώ. Ακόμη και εκείνους που με έχουν πληγώσει βαθιά.





-Μήπως το Μοναστήρι ήταν απλά μία λύση ανάγκης της στιγμής και όχι κάτι βαθύτερο;

Υπάρχει μέτρο που να μετράει την πίστη και να μην το ξέρω; Το λέει και ο ίδιος ο Χριστός: «όποιος θέλει οπίσω μου ελθεί». Και «Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες».





-Εσύ τι από τα δύο ήσουνα;

Διψούσα για κατανόηση. Για έναν γαλήνιο ακροατή στα προβλήματα που αντιμετώπιζα εκείνη την περίοδο. Και τον βρήκα στις Αδελφές Μοναχές. Το επόμενο μου cd θα παραπέμπει σε όλη αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία που βίωσα.





-Θα ερμηνεύσεις ψαλμούς δηλαδή;

Θα είναι ένας συνδυασμός εκκλησιαστικών ύμνων με παλιά μου συγκλονιστικά σουξέ. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γι αυτό.





-Γιατί αποφάσισες να δημοσιοποιήσεις τώρα όλο αυτό που έζησες;

Εξαιτίας όλων αυτών που ζει τώρα η Ελλάδα, αλλά και λόγω των ημερών του Πάσχα, ήθελα να δώσω κι εγώ ένα παράδειγμα σε όλο τον κόσμο: Ότι η αγάπη και η πίστη σώζουν. Στο λέω εγώ που δεν μου είχε λείψει ποτέ το οτιδήποτε στη ζωή μου. Γιατί πάντα είχα μοιραίους έρωτες, άντρες νέους και γεροδεμένους πεσμένους στα πόδια μου να με παρακαλάνε για ένα μου άγγιγμα φευγαλέο, λεφτά, δημοσιότητα, απροσμέτρητες επιτυχίες. Κι όμως. Αρκούσε ο κακός λόγος ενός ανθρώπου για να με απορυθμίσει και να μου πει πως ό,τι κι αν είχα κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι ανάμεσα στις κορυφαίες τραγουδίστριες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ήταν όλα πράγματα του αέρα. Χωρίς πίστη ήμουν ένα τίποτα. Τώρα ξέρω. Δεν είμαι πια η Έφη που γνωρίζατε- η ζωή μου έχει χωριστεί πια σε προ Μοναστηριού και μετά Μοναστηριού. Και, πίστεψέ με, η δεύτερη αυτή εποχή, είναι σαφώς ευτυχέστερη από την πρώτη.



eglimatikotita.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: H πεθερά και οι γαμπροί...!!!

Posted: 17 Apr 2012 02:50 PM PDT

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSTcwucJRElyukQVuKdWuFDtGdnB2IviDGQV3FcC_MztzxIgjL4WnuNnCr6wrsfitIaUgMjl_rLT6itjR7rpTMri0cwOaxSU-s545e8rNa78KFOll0DfZK2gieVXcNBMj1Yt-mzS4Pcr8/s320/tromaktiko.jpgΉταν μια πεθερά και είχε 3 γαμπρούς...

Ο ένας την αγαπούσε πολύ, ο άλλος πιο λίγο και ο άλλος καθόλου. Θέλοντας να δει ποιος την αγαπάει περισσότερο αποφάσισε να πάει στη θάλασσα με τον κάθε ένα από αυτούς.Πάει με



τον

πρώτο, μπαίνει στην θάλασσα και κάνει πως πνίγεται τότε ο γαμπρός της

θα την σώσει. Την άλλη μέρα θα βρει έξω από το σπίτι του μια Mercedes κι

ένα σημείωμα. «Σε ευχαριστώ που μου έσωσες, η πεθερά σου».





Την

άλλη εβδομάδα πάει με τον δεύτερο κάνοντας το ίδιο κόλπο. Ο γαμπρός της

την έσωσε και την άλλη μέρα βρήκε έξω από το σπίτι μια Mercedes με το

ίδιο σημείωμα.





Πάει με τον τρίτο την άλλη εβδομάδα. Η πεθερά του

κάνει πως πνίγεται αλλά αυτός δεν την έσωσε και αυτή πνίγεται. Την άλλη

μέρα στην κηδεία βρίσκει έξω από το σπίτι του 3 Mercedes και το

μήνυμα.«Σε ευχαριστώ που με έσωσες ο πεθερός σου».



tsekouratoi.blogspot.com





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Η φάρσα του Φώτη στη Σαρρή!

Posted: 17 Apr 2012 02:36 PM PDT

http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/1b124dd7752b44e13ca88ea9918bd008_M.jpg?t=1334672536Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ως Πέτρα Γερονικόλα ξαναχτύπησε...

Αυτή τη φορά «θύμα» του ήταν η Έφη Σαρρή και ο Φώτης προσπαθούσε να την πείσει να κάνει την πρώτη φωνή στο συγκρότημά του για τις Αθηναϊκές μαντολινάτες!







Δείτε το βίντεο:





mediagate.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πως να κερδίσετε πίσω τον πρώην σας...

Posted: 17 Apr 2012 02:25 PM PDT

Το να κερδίσετε πίσω τον πρώην σας μετά τη διάλυση της σχέσης...

είναι μία από τις πιο δύσκολες διαδικασίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Αν και είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο πραγματικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές για να κερδίσετε τον πρώην σας και για να γιατρέψετε την πληγωμένη σχέση σας.

 
Αναρωτηθείτε γιατί απέτυχε η σχέση

Το πρώτο και κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε στην προσπάθειά σας να κερδίσετε πίσω τον/την πρώην σας είναι η σωστή ανάλυση της πρωταρχική αιτίας της αποτυχίας της σχέσης σας.



Αν δεν βρείτε την ακριβή αιτία που οδήγησαν τον έρωτα και τη σχέση σας σε αποσύνθεση είναι δύσκολο να βρείτε την απαιτούμενη λύση.




Γίνετε καλύτεροι


Μια από τις πιο καίριες και σημαντικές συμβουλές για να κερδίσετε πίσω τον πρώην σας είναι να προσπαθήσετε να κάνετε θετικές αλλαγές στον εαυτό σας.



Μερικές φορές μέσα στη σχέση ξεχνιόμαστε, χάνουμε τις συνήθειες μας, και γινόμαστε πιο αδιάφοροι, τόσο προς τον άλλο, όσο και προς τον εαυτό μας.




Βγείτε από τις αρνητικές σκέψεις


Προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας, καθώς και στον πρώην σας λίγο χρόνο και χώρο για να βγει από αυτό τον κυκεώνα αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων που προκαλεί ένας χωρισμός.



Με παρορμητικές ενέργειες και την επιβολή της σκέψεις και των συναισθημάτων σας μπορεί να δημιουργήσετε εκ νέου μια δυσμενή κατάσταση.




Μερικές φορές, αποφεύγοντας την επαφή μεταξύ σας για κάποιο διάστημα μπορεί να κάνετε τον άλλο να νιώσει τη σημασία που έχετε στη ζωή του.




Περάστε χρόνο με φίλους


 
Μια ακόμα συμβουλή για να κερδίσετε πίσω τον πρώην σας είναι να προσπαθήσετε να εκτρέψετε το μυαλό σας από το να νιώθετε άσχημα συνέχεια, με το να αφιερώσετε λίγο χρόνο στους στενούς φίλους σας ή τα μέλη της οικογένειας σας.



Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στην επούλωση των πληγών αλλά και μπορείτε επίσης να πάρετε καλύτερες προτάσεις και συμβουλές από αυτούς.




Εκτιμήστε τα θετικά των άλλων


Επίσης, αυτή η περίοδος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθετε την τέχνη του να εκτιμάτε τα πραγματικά προτερήματα και ελαττώματα του συντρόφου σας, κάτι που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για σας στο μέλλον, ειδικά σε περίπτωση επανασύνδεσης.



Ο καθένας θέλει να εκτιμηθεί και να επαινεθεί και δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό, ειδικά όταν γίνεται με ειλικρίνεια και βαθιά γνώση του ποιος είναι ο άλλος - στο μέτρο του δυνατού πάντα.




Ειλικρίνεια και ψυχραιμία


Μια από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να κερδίσετε πίσω τον πρώην σας και να μάθετε από το παρελθόν, είναι να αντιμετωπίζετε τα πάντα με ειλικρίνεια και ψυχραιμία για να προχωρήσετε προς ένα καλύτερο μέλλον για τη σχέση σας.



Ο χωρισμός και η επανασύνδεση μπορεί να είναι δύσκολες καταστάσεις, αλλά εξαρτώνται πάντα από τις πράξεις σας.




Δεν είναι σίγουρο ότι θα ξανακερδίσετε τον/την πρώην σας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... μπορεί στην τελική και να μην αξίζει...

24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Γάτα… ξυπνητήρι!

Posted: 17 Apr 2012 02:20 PM PDT

http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/2a59cefe43d638b3e4add82016439406_M.jpg?t=943912800Εάν έχετε πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα, χρειάζεστε έναν γάτο σαν τον Boo...

Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του που ανέβασε το βίντεο στο YouTube, στον Boo δεν αρέσει καθόλου να μένει μόνος του έξω από το δωμάτιο και φροντίζει να τους ξυπνάει πρωί – πρωί για να έχει παρέα!







Δείτε πως απλώνει το πατουσάκι του και πειράζει το «στοπ» που έχουν βάλει για να μην χτυπάει η πόρτα στον τοίχο:





mediagate.gr










ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Δ.ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ: Πάντα γελαστοί...

Posted: 17 Apr 2012 02:15 PM PDT

http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/086fc4049e0fcdf07d909729bb206848_M.jpg?t=1334667559Δάκρυσε σήμερα όλη η Ελλάδα από την ξαφνική απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες μας...

Ο Δημήτρης Μητροπάνος και τα τραγούδια του θα μείνουν για πάντα ζωντανά στις μνήμες μας.







Δείτε ένα απόσπασμα από την εμφάνισή του στην εκπομπή «Στην Υγειά Μας» από τον Φεβρουάριο του 2009.





Πάντα γελαστοί





Της νύχτας οι αμαρτωλοί και της αυγής οι μόνοι





θέλουν βαρύ ζεϊμπέκικο και νευρικό τιμόνι





σε τόπους τριγυρίζουνε σβησμένους απ' το χάρτη





για μια σταγόνα ουρανό για μιαν αγάπη σκάρτη.













Όσοι με το Χάρο γίναν φίλοι





με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη





στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι





πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί





πάντα γελαστοί και γελασμένοι













Τα νιάτα μας διαδρομή Αθήνα - Σαλονίκη





μια πόλη χτίσαμε μαζί κι ακόμα ζω στο νοίκι





έπεσα να σ' ονειρευτώ σε ψάθα από φιλύρα





κι είδα πως βγάζει η νύχτα φως και τ' όστρακο πορφύρα













Όσοι με το Χάρο γίναν φίλοι





με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη





στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι





πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί





πάντα γελαστοί και γελασμένοι





mediagate.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Στο κρεβάτι του πόνου !

Posted: 17 Apr 2012 02:05 PM PDT

http://pinnokio.gr/Uploads/Articles/ANEKDOTO-STO-KREBATI-TOY-PONOY/ArticleImage_8194-jpg.xpng?p=8194&w=330Ο σύζυγος στο κρεβάτι του Νοσοκομείου ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα...

Η ζωηρούλα σύζυγος δίπλα του.

Αυτός : Αγάπη μου βλέπεις πεθαίνω. Πες μου πριν αφήσω την ψυχή μου. Με απάτησες ποτέ;







Αυτή : Θέλεις να πω την αλήθεια;





Αυτός : Ναι, αγάπη μου!





Αυτή : Κι αν δεν πεθάνεις;

24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Ο σεισμός της Χιλής σε ζωντανή μετάδοση!

Posted: 17 Apr 2012 01:54 PM PDT

ΒΙΝΤΕΟ: Ο σεισμός της Χιλής σε ζωντανή μετάδοση!

Ο ισχυρός σεισμός των 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στη Χιλή με επίκεντρο...


κοντά στο Βαλπαραΐσο καταγράφηκε στο βίντεο που ακολουθεί την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη τηλεοπτική εκπομπή.



Ο παρουσιαστής ταρακουνιέται αλλά ψύχραιμοςσυνεχίζει να παρουσιάζει τις ειδήσεις κάνοντας και μία παρένθεση για το σεισμό.



Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές από τη δόνηση.



Δείτε το βίντεο:






24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Posted: 17 Apr 2012 01:48 PM PDT

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Φάγατε πολύ στις διακοπές, δεν είπατε όχι στα κόκκινα αυγά που τσουγκρίσατε και σίγουρα...


δεν προβάλλατε αντίσταση στο πασχαλινό αρνάκι που σας σέρβιραν με τόση ευλάβεια στο οικογενειακό τραπέζι.



Μετά από τα τσουρέκια και κάθε λογής λιχουδιά που καταναλώσατε τη μεγάλη εβδομάδα, ήρθε η ώρα της πραγματικής νηστείας και προσευχής. Όχι, μη φοβάστε δε θα μείνετε νηστικοί, απλά μία καλή ιδέα θα ήταν να ακολουθήσετε μία τριήμερη αποτοξίνωση προκειμένου να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες και τα λίπη.



Έχουμε και λέμε λοιπόν, ξεχάστε τη ζάχαρη, τα τηγανητά και το αλκοόλ. Πιείτε φυσικούς χυμούς και επενδύστε σε σούπες, λαχανικά και φρούτα. Η αποτοξίνωση που θα κάνετε ή αλλιώς detox δεν είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό σας ούτε πρόκειται να σας εξαντλήσει. Αντίθετα, ο σκοπός είναι να επανέλθουμε σε φόρμα και να ξεκουράσουμε το στομάχι μας από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και υδατανθράκων.



Μην ξεχνάτε, το καλοκαίρι πλησιάζει και θέλουμε να είστε στην καλύτερη δυνατή φόρμα για να χωρέσετε στο μικροσκοπικό σας μπικίνι!



Queen.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νόμιζαν ότι ο Τιτανικός ήταν απλώς μια ταινία!

Posted: 17 Apr 2012 01:40 PM PDT

Νόμιζαν ότι ο Τιτανικός ήταν απλώς μια ταινίαΜπορεί να έχουν περάσει εκατό χρόνια από τη βύθιση του κι όμως κάποιοι αγνοούσαν μέχρι...










πρόσφατα ότι επρόκειτο για πραγματικό γεγονός…







Η «αποκάλυψη» έγινε μέσω συζητήσεων στο διαδίκτυο με αφορμή την ιστορική
επέτειο. Συζητήσεις που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές για
ορισμένους που νόμιζαν ότι ο Τιτανικός ήταν απλώς μια ταινία.







Δε δίστασαν μάλιστα να εκφράσουν την έκπληξη τους για το γεγονός με
σχόλια που έκαναν στο Twitter. Μεταξύ αυτών ήταν και τα ακόλουθα…







- «Είναι κακό που δε γνώριζα ότι το ναυάγιο ήταν αληθινό; Νόμιζα ότι ήταν μια ταινία».



- «Μόλις ανακάλυψα ότι ο Τιτανικός ήταν αληθινός».



- «Κανείς δεν μου είπε ότι ο Τιτανικός ήταν πραγματικός. Πώς γίνεται να το μαθαίνω μόλις τώρα»;







Κάλλιο αργά παρά ποτέ προσθέτουμε εμείς...












24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Θεϊκές φάτσες!!!

Posted: 17 Apr 2012 01:31 PM PDT


Είναι όλες τους μία και μία...








































24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

To νέο trend στις αισθητικές επεμβάσεις

Posted: 17 Apr 2012 01:22 PM PDT

To νέο trend στις αισθητικές επεμβάσεις









Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, οι επεμβάσεις προσθετικής στο πηγούνι αποτελούν τη νέα τάση στην αισθητική πλαστική χειρουργική...


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρούργων, ο αριθμός των συγκεκριμένων επεμβάσεων αυξήθηκε κατά 71% τον τελευταίο χρόνο-
ποσοστό που ξεπερνάει τον αριθμό αύξησης botox, λιποαναρροφήσεων και
αυξητικών στήθους μαζί. Συνολικά, η αύξηση για το 2011 ήταν κατά 66%
στις γυναίκες και κατά 76% σε άντρες.



Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με την Huffington Post,
«Το πηγούνι αποτελεί μία από τις πρώτες περιοχές του προσώπου που
μαρτυρούν σημάδια γήρατος. Πλέον, όσοι υποβάλλονται σε αισθητικές
παρεμβάσεις θεωρούν ότι αυτές οι επεμβάσεις κάνουν αντίστοιχη δουλειά με τα facelifts ή τις επεμβάσεις στην περιοχή των ματιών. Τα εμφυτεύματα στο πηγούνι μπορούν να φέρουν δραματική αλλαγή στην εμφάνιση των ασθενών».





queen.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Αυτός είναι Αρχηγός!!!

Posted: 17 Apr 2012 01:14 PM PDT


Οι πατέντες δεν σταματούν ποτέ!!! ...Δείτε ολόκληρη την φωτογραφία και θα καταλάβετε τι εννοούμε!!






 trelokouneli.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος;

Posted: 17 Apr 2012 01:03 PM PDT

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος;















Σύμφωνα με την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Dr.Bettina Lassnack, πρέπει πρώτα από όλα να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι κάνουμε μια...


«δίαιτα». Η λέξη «δίαιτα» μας δημιουργεί το αρνητικό αίσθημα της στέρησης και νηστείας. Όποιος ξεκινάει οποιοδήποτε πρόγραμμα με άρνηση δεν θα το καταφέρνει. Πιο σωστό είναι η έκφραση «διατροφή».
Διατροφή σημαίνει μακροπρόθεσμη αλλαγή διατροφικών συνηθειών και
συμπεριφορών. Είναι τρόπος ζωής, και αυτό πρέπει να μεταφέρει ένα
αποτελεσματικό πρόγραμμα. Επίσης οι αιτίες γιατί είμαστε υπέρβαροι ή
παχύσαρκοι είναι πολύπλοκες και διαφέρουν από άτομο σε άτομο.



queen.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η τελευταία συνέντευξη του Δ. Μητροπάνου...

Posted: 17 Apr 2012 12:54 PM PDT


Ο
Δημήτρης Μητροπάνος, σε μία απο τις τελευταίες του συνεντεύξεις τον
περασμένο Δεκέμβριο για το ...


περιοδικό DOWΝ TOWN, μίλησε στην Κάλλια
Καστάνη για τα πέτρινα χρόνια, το τραγούδι, την πολιτική και το
θάνατο...

"Δεν έμαθα ποτέ μουσική..."




Το
τραγούδι, λέει ο Μητροπάνος, δεν του το ΄μαθε κανένας. Το ΄μαθε μόνος
του από τις καντάδες, στις γειτονιές. Κι από ένα ραδιόφωνο που έπαιζε
Τσιτσάνη, Μάρκο και Καζαντζίδη. «Δεν έμαθα ποτέ μουσική, δεν ξέρω
μουσική. Δεν ξέρω που γράφεται το ντο, δεν ξέρω κανένα όργανο, δεν ξέρω
τίποτα. Μια φορά αποφάσισα να μάθω λίγη κιθάρα, και πήγα στον Γεράσιμο
τον Μηλιαρέση, έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες. Αυτός όμως το ΄δε να
με κάνει Σεγκόβια !«Είναι κρίμα», μου' λεγε «έχεις καταπληκτικά χέρια,
έχεις ταλέντο». Τον χαιρέτησα κι έφυγα. Δεν το 'χα σκοπό να μάθω, ούτε
διάθεση - είχα το σχολείο μου, είχα τόσα πράγματα δεν ήθελα να βάλω κι
άλλο μπελά στο κεφάλι μου. Βέβαια, τόσα χρόνια που δουλεύω, με τόσους
κιθαρίστες, κάτι θα μπορούσα να ΄χω πιάσει. Ε, τεμπελάκος ήμουνα, τ'
άφησα και πέρασε έτσι το πράγμα….»

 "Είμαι χορτάτος..."
Για
τον εαυτό του δεν φοβάται; «Για μένα ; Όχι. Τι να φοβηθώ ; Χορτάτος
είμαι. Στη ζωή μου και καλά πέρασα και άσχημα πέρασα και «πέρα» πήγα και
γύρισα. Όλα τα ΄κανα»
 "Ο θάνατος κάποτε μοιραία θα έρθει"
Δηλώνει
«πάντα αριστερός και ΚΚΕ». Θρήσκος δεν είναι, ομολογεί όμως πως είδε το
«χέρι του Θεού», στη ζωή του. Που ; «Στο θέμα της υγείας μου κατ'αρχήν.
΄Οταν πήγε ο σταφυλόκκοκος στο αίμα και πειράχτηκε το νεφρό μου, όλοι
με είχαν για ξεγραμμένο. Χρειάστηκε να πάω στη Γαλλία για να μου πουν
πως η μεταμόσχευση ήταν μια υπόθεση ρουτίνας…Είναι όμως κάποιες εξήντα
μέρες, στο νοσοκομείο – εκεί στην πρώτη νοσηλεία μου, πριν την επέμβαση –
που οποίες δεν υπάρχουν καν στο μυαλό μου. Δεν ήμουν σε κώμα, αλλά δεν
γνώριζα, δεν επικοινωνούσα με κανένα, έλεγα περίεργα πράγματα, είχα
παραισθήσεις. Είναι σαν να μην τις έζησα ποτέ αυτές τις μέρες - μου τις
διηγηθήκανε μετά. Αν συμφιλιώθηκα με την ιδέα του θανάτου ; Δεν ξέρω,
δεν κουβέντιασα ποτέ με τον εαυτό μου τέτοια πράγματα, ούτε με
απασχόλησαν ποτέ. Ένα γεγονός της ζωής είναι και ο θάνατος. Κάποτε,
μοιραία, θα έρθει. Την ανημπόρια δεν θέλω εγώ. Αυτό, φοβάμαι περισσότερο
απ'όλα. Αυτό, μόνο».
" Μια ζωή απλή..."
Λίγο
αμήχανα, σαν να απολογείται, μου λέει πως ζει μια «απλή ζωή» -
διαβάζει, βλέπει φίλους, κουβεντιάζει με τις κόρες του – την 17χρονη
Αναστασία και τη 14χρονη Μυρσίνη, τις «αδυναμίες» του. Γήπεδο και μπάλα,
που και που, λίγη τηλεόραση – ειδήσεις κυρίως και ταινίες. Reality και
talent shows δε βλέπει. «Αυτά γίνονται για να τα βλέπει ο κόσμος και να
γελάει. Πάνε κάτι άσχετοι και κρίνουνε το φόρεμα της τραγουδίστριας, και
πως δεν πρέπει να είναι ο τραγουδιστής κοντός, ή χοντρός ή φαλακρός
γιατί είναι λέει αντιαισθητικό. Οπα ! Εν αρχή ην η φωνή και μετά πάμε
για τα υπόλοιπα. Δεν κατάλαβα δηλαδή πρέπει να είμαστε όλοι Ρουβάδες ;
Εντάξει ο Ρουβάς έτυχε να είναι αυτός που είναι και μπράβο του. Πέρα από
κει τι γίνεται ;»
"Το λαϊκό τραγούδι θέλει ψυχή..."
Λαϊκό
τραγούδι ; Γίνεται ; «Όχι. Το τραγούδι είναι μια σύνθετη υπόθεση, Θέλει
παρέα. Αυτή η απομόνωση τώρα, που όλα τα παιδιά έχουν στο σπίτι τους,
κομπιούτερ και ηχοσύστημα δεν θα φτιάξει ποτέ λαϊκό τραγούδι. Το λαϊκό
τραγούδι δεν είναι κλασική μουσική, θέλει ψυχή, πόνο και μοίρασμα. Αμα
διαβάσεις ιστορίες το πως γράφανε οι παλιοί, θα καταλάβεις.
Μαζευόντουσαν π.χ. πέντε – έξι, ο Παπαϊωάννου, ο Μπιθικώτσης και λέγανε
«σήμερα, θα πάμε στου Τσιτσάνη». Και πηγαίνανε, κάθονταν, τρώγανε,
πίνανε, πιάναν τα μπουζούκια τους και σκαρώνανε μελωδίες και στιχάκια.
Τώρα ο καθένας ζει μόνος του. Πώς να γίνει το τραγούδι ;»
"
" Μου έχει περάσει από το μυαλό να αποσυρθώ..."
Σαρανταπέντε
χρόνια τραγουδάει. Το συνήθισε ή ακόμα; «Όχι. Και τρακ έχω πριν βγω
στην πίστα– δε φεύγει αυτό. Ποτέ. Θυμάμαι, μια φορά είχε έρθει στο
κέντρο ο Μπιθικώτσης να με δει και έκατσε πρώτο τραπέζι φάτσα κάρτα.
Τρέμανε τα πόδια μου εμένα – και ήμουνα και πενήντα χρονών, δεν ήμουνα
κανά παιδάκι. Αλλά εντάξει…Ηταν ο Μπιθικώτσης! Να, τέτοια τρακ έχω. Αν
μου έχει περάσει από το μυαλό να αποσυρθώ ; Βεβαίως ! Πάντα έλεγα «σε
πέντε χρόνια θα σταματήσω το τραγούδι»….»
" Δεν ήθελα να γίνω τραγουδιστής..."
Ενας
«μεγάλος λαϊκός», που δεν ξέρει να διαβάζει νότες ; Κι όμως υπάρχει.
Και είναι ο ο ίδιος που – ειρωνεία !- ομολογεί πως «Δεν ήθελα να γίνω
τραγουδιστής – αρχιτέκτονας, αυτό ήταν το όνειρό μου. Από ανάγκη,
ξεκίνησα το τραγούδι. ΄Επρεπε να κάνω μια δουλειά για να βοηθήσω την
οικογένεια. Να σπουδάσω, έτσι κι αλλιώς μου ήταν απαγορευμένο. Εννιά
δέκα χρονών, με φώναξαν στην Ασφάλεια και μου 'παν «Κοίτα, βρες καμιά
τέχνη γιατί για να σπουδάσεις, ξέχασέ το. Ο πατέρας σου ήταν
κομμουνιστής, ο θείος σου κομμουνιστής, χαρτί Κοινωνικών Φρονημάτων, δεν
θα πάρεις…». Δεν έκλαψα, ούτε θύμωσα. Σκέφτηκα μόνο «εντάξει, θα κάνω
ό,τι κάνω, αλλά σ' αυτό που θα κάνω θα πετύχω για να σας δείξω…». Μετά,
κάθε μέρα, πήγαινα, έπαιρνα την Αυγή, την έβαζα παραμάσχαλα, και πέρναγα
καμαρωτός έξω από την Ασφάλεια. Σαν να τους έλεγα «αν σας βαστάει,
κλείστε με φυλακή ρε!».
Ο Ζαμπέτας, ο Στέλιος και ο Μίκης...
Πέρασαν
χρόνια μέχρι να ερωτευτώ το τραγούδι. Πολλά χρόνια. Εντάξει, από μικρός
που ΄μουνα μου 'λεγαν «τραγουδάς καλά». Μου άρεσε το τραγούδι αλλά για
επάγγελμα δεν το 'θελα. Πότε αποφάσισα πως αυτή θα είναι η δουλειά μου ;
Ουου, χρόνια μετά τον πρώτο δίσκο μου – μην σου πω και δέκα χρόνια!
΄Ημουνα όμως και τυχερός στη δισκογραφία μου. Σκέψου, πρώτος δίσκος με
τον Ζαμπέτα. Δουλέψαμε τρία χρόνια μαζί, τρία πολύ σημαντικά χρόνια. Ο
Ζαμπέτας μου στάθηκε σαν πατέρας. Εκείνος με δίδαξε – πέρα από το
τραγούδι- και τη συμπεριφορά απέναντι στο τραγούδι : πώς να αντιμετωπίζω
τους συναδέλφους μου, το πάλκο, τα πάντα - πράγματα ουσίας για ένα
παιδί δεκαοκτώ χρονών. Σκέψου, όταν πρωτοπήγα να δουλέψω, στα
«Ξημερώματα» πήγαινα σχολείο ακόμα. Κάθε βράδυ στις 11.30 μου 'λεγε
«μικρέ τράβα φύγε, κοιμήσου, για να πας το πρωί στο σχολείο». Αν
καυγαδίσαμε ποτέ ; Όχι. Το μόνο που μου 'λεγε ήταν «Πες μου τώρα με τα
πολιτικά τι γίνεται – αλλά όχι κουμμουνιστικά ε ; Κανονικά!».
"
" Ο Καζαντζίδης...το ειδωλό του"
Αν
ο Ζαμπέτας ήταν «ο πατέρας», ο Καζαντζίδης ήταν το είδωλό του. Λέει πως
πήγε ένα βράδυ να τον δει στην «Τριάνα» του Χειλά, κι έκατσε όλη νύχτα
να τον ακούει. ΄Ορθιος. Για να βλέπει καλά. «΄Ετυχε να τον γνωρίσω
κιόλας. Ενας φίλος του θείου μου, ήταν φίλος του και συναντηθήκαμε στο
σπίτι του, στην Κνωσσού, που έμενε με τη Μαρινέλλα. Αν του τραγούδησα ;
Τι να τραγουδήσω! Για να μου δώσει θάρρος ξεκίνησε να τραγουδάει αυτός –
χαζός ήμουνα εγώ να τραγουδήσω μετά; Καθόμουνα και τον άκουγα!».
" Καταλάβαινα τότε...τι σήμαινε Μίκης;" 
Θυμάται
γελώντας πως στα 18 του, που γύριζε την Ελλάδα, για συναυλίες με τον
Θεοδωράκη, σταματούσαν στις ταβέρνες να φάνε κι εκείνος έτρεχε κι έβαζε
στα τζουκ μποξ ν' ακούσει Καζαντζίδη – «μα καταλάβαινα εγώ, τότε, τι
σήμαινε Μίκης ;» Μερικές φορές, η Ιστορία, γράφεται με κενά, ψιλά
γράμματα και ημερομηνίες - υστερόγραφα.
«Χειμώνας
του '71. Φαντάρος ήμουνα τότε, στην Αλεξανδρούπολη. Για να μπω στο
στούντιο, ζήτησα και πήρα μια τετραήμερη άδεια. Σκέψου πως από τον Άγιο
Φεβρουάριο εγώ δεν άκουσα τίποτα. ΄Ηρθα, τραγούδησα, έφυγα και γύρισα
άρον άρον στο στρατόπεδα. Κι έτσι βγήκε αυτός ο δίσκος του Μούτση που
εγώ θεωρώ πως – μαζί με το «Στου αιώνα την παράγκα» – είναι ένας από
τους μεγαλύτερους σταθμούς στην καριέρα μου….»
" Έκανα αλητείες! Και πολλές μάλιστα!"
Η
επιτυχία, η καθιέρωση θα 'ρχόταν μετά, με τα «ερωτικά» λαϊκά του, με
τις υπογραφές του Μουσαφίρη, του Παπαβασιλείου. Και μαζί, τα λεφτά, η
δόξα, οι γυναίκες. «Αν έκανα αλητείες ; Και βέβαια έκανα ! Και πολλές
μάλιστα! ΄Επινα πολύ, ξενύχταγα πολύ – στα πρωινά «μαγαζιά», με τα
μπουζούκια ήμουνα ο καλύτερος πελάτης. Τέσσερις το πρωί τέλειωνα τη
δουλειά και συνέχιζα - δώδεκα το μεσημέρι πήγαινα για ύπνο. Ναι, έκανα
αλητείες, εντάξει. Αλλά τις έκανα για μένα, γιατί το ευχαριστιόμουνα
εγώ. Και γυναίκες κυνήγησα και για γυναίκες πόνεσα – δεν νομίζω να
υπάρχει κανένας που δεν το 'κανε. Δεν ξέρω αν μετρούσε το ότι ήμουνα
τραγουδιστής, εμένα μια φορά δεν με αφορούσε. Κάποιες φορές το
εκμεταλλεύτηκα – μη λέμε και ψέματα – δεν ήταν όμως στόχος μου αυτός.
Πιο πολύ με ενδιέφερε ας πούμε, ο Ολυμπιακός, από κάποια άλλα πράγματα…»
" Η Βένια είναι ο άνθρωπός μου..."
Παντρεύτηκε,
χώρισε, γύρισε. Ξαναπαντρεύτηκε. Εικοσιπέντε χρόνια τώρα, τα τραγούδια
του τα ερωτικά, σε κείνη τα αφιερώνει. «Η Βένια, είναι ο άνθρωπός μου – ο
άνθρωπος που μοιράζομαι τη ζωή μου. Την αγαπάω πολύ, με αγαπάει κι
εκείνη και ας πέρασε τα πάνδεινα από μένα. Αυτό».




24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Οι κανίβαλοι της Βραζιλίας πουλούσαν πιροσκί με το ανθρώπινο κρέας!

Posted: 17 Apr 2012 12:44 PM PDT

Σοκαριστική εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση με τους κανίβαλους στην Βραζιλία που


ομολόγησαν ότι...


















 σκότωσαν και έφαγαν τα θύματά τους: Mία από τις συλληφθείσες δήλωσε ότι
μία φορά ετοίμασε ακόμη και πίτες με γέμιση από ανθρώπινο κρέας και τις
πούλησε στην πόλη της! Αυτό μεταδίδει η υπηρεσία ενημέρωσης της φωνής
της Ρωσίας προσθέτοντας πως η αστυνομία του Δήμου Γκαράνιουνς του
κρατιδίου Περιαμπούκου συνέλαβε δύο γυναίκες και έναν άνδρα ως ύποπτους
για τις δολοφονίες, αφότου κοντά στο σπίτι τους βρέθηκαν θαμμένα στη γη
υπολείμματα δύο γυναικών, που θεωρούνταν αγνοούμενες.







Οι τρεις συλληφθέντες – πρόκειται για τον Ζόρζε ντα Σιλβέιρα, 51 ετών,
την Ιζαμπέλ Πιρές, 51 ετών και τηΜπρούνα ντα Σίλβα, 25 ετών – ομολόγησαν
ότι ανήκουν σε κάποια σέκτα και η «φωνή» τους διέταξε να σκοτώσουν τις
γυναίκες και να φάνε τις σορούς τους.



Οι κανίβαλοι παραδέχθηκαν ότι έφαγαν τους ανθρώπους, θεωρώντας ότι κατ'
αυτόν τον τρόπο καθαρίζουν τις ψυχές τους. Μάλιστα μία από τις
συλληφθείσες δήλωσε ότι μία φορά ετοίμασε ακόμη και πίτες με γέμιση από
ανθρώπινο κρέας και τις πούλησε στην πόλη της. Σύμφωνα με τα στοιχεία
της αστυνομίας, οι συλληφθέντες από τη σέκτα μπορεί να ενέχονται στη
δολοφονία άλλων έξι γυναικών.


24ωρο





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γνωστή τραγουδίστρια έγινε καλόγρια!

Posted: 17 Apr 2012 12:34 PM PDT


Με δυσκόλευαν τα ράσα γιατί είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με μίνι για να παίρνω αέρα, λέει η ίδια...





Την απόφασή της να κλειστεί σε μοναστήρι εξηγεί σε συνέντευξής της, που αναμένεται να κάνει πάταγο, η τραγουδίστρια Έφη Σαρρή.


Μιλώντας στο «Down Town Κύπρου» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»
περιγράφει πως κλείδωσε το σπίτι, πήρε μόνο ένα βαλιτσάκι με κάποια
απαραίτητα και κάλεσε ένα φίλο της ο οποίος την πήγε κατευθείαν εκεί.





-Τι σε οδήγησε στον μοναχισμό, Έφη;


Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Από την παιδική μου ηλικία το θείο
ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, πηγαίναμε συχνά στην εκκλησία με
τους γονείς μου και, μέχρι την εφηβεία μου, νήστευα, προσευχόμουνα,
πήγαινα σε ιερέα ο οποίος ήταν ο πνευματικός μου- ήταν επίσης εκείνος με
τον οποίο μελετούσαμε τα θεία συγγράμματα στο κατηχητικό- και έκανα
συχνά εξομολόγηση. Στη συνέχεια, λόγω της ενασχόλησής μου με το
τραγούδι, τα πράγματα άλλαξαν κάπως. Αλλά μόνο φαινομενικά. Γιατί, αν
και δεν πήγαινα τόσο συχνά στην εκκλησία λόγω της δουλειάς μου, πάντα
μέσα στο καμαρίνι μου βρισκόταν μία εικόνα της Παναγίας- η οποία κατά
κάποιο τρόπο θεωρώ ότι με προστατεύει από τις κακοτοπιές- κι έτσι ένιωθα
ότι κάποιος, κάπου εκεί ψηλά, με βλέπει και με προσέχει.



-Τι εννοείς; Βαφόσουν για να βγεις στην πίστα και να τραγουδήσεις «στα
κρεβάτια τα ξένα θα ονειρεύεσαι εμένα!» και ταυτόχρονα άναβες καντηλάκι;


Γιατί; Που είναι το παράξενο; Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Ποιος
θα με κρίνει; Το ένα το έκανα για την επιβίωση μου και το άλλο για την
ψυχή μου. Βέβαια ήμουν πολύ προσεκτική σ' αυτά, γιατί δεν ήθελα ο
καθένας μέσα στα μαγαζιά που τραγουδούσα να λέει το μακρύ του και το
κοντό του για την πίστη μου και να με λοιδορεί.


-Από το να πιστεύεις, όμως, στο Θεό και στους Αγίους μέχρι να φτάσεις να κλειστείς σε μοναστήρι, έχει πολύ μεγάλη απόσταση.



Συμφωνώ. Όταν, όμως, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για μένα, έπεσαν
στα χέρια μου τα συγγράμματα της Μοναχής Γαβιηλίας που μου εμπιστεύτηκε
μία συνάδελφός μου- πολύ διάσημη τραγουδίστρια, με επιτυχίες του Φοίβου
στο ενεργητικό της, αλλά δεν θα αναφέρω δημόσια το όνομά της-,
αισθάνθηκα ότι τα λόγια της και η «ασκητική της αγάπης» της, ήταν η
ελπίδα που έψαχνα ανακαλύπτοντας έκπληκτη ότι βρισκόταν μόνο κοντά σε
αληθινά ενάρετους ανθρώπους.






-Αυτό πότε συνέβη, Έφη;



Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκίνησε να με
ειρωνεύεται μέσα από την εκπομπή του, να κάνει όλα αυτά τα αίσχη
εναντίον μου, να μου βιάζει την ψυχή. Ήταν η στιγμή εκείνη που πήρα από
μόνη μου τηλέφωνο ένα βράδυ σε γυναικείο μοναστήρι, στην ευρύτερη
περιοχή των ανατολικών προαστίων της Αθήνας, μίλησα με την Ηγουμένη, της
είπα ποια είμαι- φυσικά με γνώριζε- και μου ανέφερε ότι «ο δρόμος του
Θεού είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο». Και μόνο από τη φωνή της στο
ακουστικό, εγώ είχα γαληνέψει.


-Και τότε πήγες τελικά σε μοναστήρι;



Για τέσσερις περίπου εβδομάδες εγώ πήγαινα κάθε απόγευμα σχεδόν στο
συγκεκριμένο μοναστήρι και προσευχόμουν. Είχα μιλήσει με κάποιες μοναχές
εκεί- μία μάλιστα από αυτές έκανε παλιά φωνητικά και στο cd που είχα
βγάλει με τον Καρβέλα, ήταν πολύ χαρακτηριστική η φωνή της στο «Θέλεις
να φύγεις από μένα; Αδύνατον!»- και σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, ξεκίνησα
να νιώθω ότι το μοναστήρι ήταν το δεύτερό μου σπίτι. Τότε θυμάμαι ότι
πήγαινα ταυτόχρονα καθημερινά σε ψυχολόγο- είχα διάφορα ψυχοσωματικά
λόγω της λάσπης που μου έριχνε ο Λαζόπουλος- και ο χώρος του μοναστηριού
έγινε το καταφύγιό μου. Σαν να ήμουν στο φυσικό μου πεδίο. Έτσι
αισθανόμουν.


-Τον μοναχισμό πότε τον ασπάστηκες;



Δύο μήνες μετά και αφού είχα απελπιστεί πια από τα εγκόσμια, είπα στον
εαυτό μου «Έφη, τώρα είναι η στιγμή να πραγματοποιήσεις το μεγάλο βήμα
στη ζωή σου, να κάνεις το άλμα και την υπέρβαση». Κοίταξα για λίγη ώρα
τα ωραία μου φορέματα που είχα μέσα στην ντουλάπα μου, έριξα μια ματιά
στους χρυσούς μου δίσκους, θυμήθηκα την κουβέντα μίας μοναχής που με
έκανε να ντραπώ λέγοντάς μου «το "Γυμνός μες στην Ελλάδα" δεν έπρεπε να
το πεις!», χαμογέλασα γλυκά, σκέφτηκα όλα τα μικρά αμαρτήματα που έχω
κάνει κατά καιρούς, τους ανθρώπους που άθελά μου έχω αδικήσει, θεώρησα
πως τώρα ίσως να τιμωρούμαι για όλα τα αθώα σφάλματά μου και έλαβα την
μεγάλη απόφαση. Πήρα τηλέφωνο την Ηγουμένη, της ανακοίνωσα την βαθιά μου
επιθυμία και με παρέπεμψε σε μία άλλη μοναχή η οποία διεύθυνε ένα
καινούργιο μοναστήρι, αρκετά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Κλείδωσα το
σπίτι, πήρα μόνο ένα βαλιτσάκι με κάποια απαραίτητα και κάλεσα ένα φίλο
μου ο οποίος με πήγε κατευθείαν εκεί.


-Ως δόκιμη μοναχή;



Ακριβώς. Όλες οι μοναχές που βρίσκονταν εκεί- καμιά εικοσαριά- με
καλοδέχτηκαν, με φρόντισαν, μου έδωσαν να διαβάσω αποσπάσματα από την
Αγία Γραφή παραπέμποντας με σε συγκεκριμένα χωρία, ενώ θυμάμαι πως η
Ηγουμένη- μία Άγια γυναίκα, χωρίς υπερβολή- με είχε βάλει να μάθω απέξω
την Β' Επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου, λέγοντάς μου πως
αυτά τα λόγια θα πρέπει να γίνουν οδηγός μου στη ζωή. Μάλιστα, επειδή
ήταν έξυπνη γυναίκα και διέθετε υψηλό χιούμορ, θυμάμαι ότι μου είχε πει
χαρακτηριστικά: «Με τον ίδιο τρόπο που αποστήθιζες τα τραγούδια σου,
έτσι θα το μάθεις κι αυτό!».


-Και από εκείνη τη μέρα συμμετείχες κανονικά στη μοναστηριακή ζωή;




-Κανονικότατα! Το επόμενο κιόλας πρωί σηκώθηκα από τις 5:00 για να πάω
στον όρθρο. Θραύση έκανα στη λειτουργία! Κάθισα πίσω από ένα στασίδι,
άνοιξα κι εγώ το βιβλίο με την λειτουργία της ημέρας και συμμετείχα μαζί
με τις αδελφές μου στους ψαλμούς. Τελικά, τίποτα δεν πάει χαμένο. Η
φωνή μου ξεχώριζε απ όλες. Όλες μου έδωσαν τα συγχαρητήριά τους. Στη
συνέχεια, πήγα μαζί με μία αδελφή- η οποία ήταν κατά κάποιο τρόπο η
υπεύθυνη μου στο Μοναστήρι, μέχρι να θεωρηθώ κανονική Μοναχή- σε ένα
μεγάλο χωράφι, το οποίο, όπως μου ανέφερε η αδελφή, ανήκε εδώ και πολλά
χρόνια στη Μονή, για να μαζέψουμε ελιές. Δεν σου κρύβω ότι με δυσκόλεψε
λίγο αυτό, γιατί ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά,
μπροστά στη σωτηρία που αισθανόμουν σκεπτόμενη τα αιχμηρά δόντια του
τηλεοπτικού δυνάστη μου, αυτό δεν ήταν τίποτα.




-Με τα ράσα δεν δυσκολευόσουν;



Αρκετά. Κυρίως, γιατί ήταν Καλοκαίρι, Ιούνιος μήνας, και εγώ ίδρωνα
πολύ, ενώ μέχρι τότε είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με τα μίνι μου για να
παίρνουν τα πόδια μου αέρα. Παρόλα αυτά, το υπέμενα κι αυτό γιατί ήταν
μέρος της δοκιμασίας.


-Και μπορούσες να ξυπνάς κάθε μέρα στις 5, όταν για πολλά χρόνια εκείνη την ώρα εσύ πήγαινες κανονικά για ύπνο;



Βεβαιότατα! Δειπνούσαμε κατά τις 8- συνήθως ψωμί, ελιές, χόρτα- αμέσως
μετά κάναμε την προσευχή μας και κοιμόμασταν στα κελιά μας. Άλλος
κόσμος!


-Οι άλλες μοναχές τι σου έλεγαν; Ήξεραν ποια είσαι;



Όλες με αναγνώρισαν! Από την πρώτη στιγμή. Δεν σου κρύβω ότι κάποιες από
αυτές υπήρξαν δύσπιστες απέναντί μου, κάποιες είχα ακούσει να λένε ότι
«οι καλλιτέχνιδες δεν ταιριάζουν στον Οίκο του Θεού», αλλά η μεγάλη
πλειοψηφία με είχε δεχτεί με πολύ μεγάλη αγάπη.


-Και γιατί δεν έμεινες τελικά στο μοναστήρι;



Σε μία συζήτηση που είχαμε κάνει με την Ηγουμένη, μου είπε ότι θα πρέπει
να παλέψω και να συναλλαγώ με τον κόσμο, ότι το Μοναστήρι θα ήταν πάντα
εκεί για μένα, αλλά εγώ θα πρέπει να βρω το δρόμο μου σε αυτό που με
πλήγωνε ανάμεσα στους ανθρώπους και να το λύσω. Πως η Μονή ήταν
παρηγοριά για όσα ζούσα, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει η λύση της ζωής
μου. Ήδη βρισκόμουν εκεί για περίπου 20 μέρες και, στη συνέχεια, μάζεψα
τα πράγματά μου από το μικρό κελί που μοιραζόμουν με μία άλλη δόκιμη και
επέστρεψα στο σπίτι μου στον Άλιμο.


Θες να μου πεις ότι όλο αυτό το έζησες λόγω μίας σατιρικής εκπομπής;



Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου τσαλαπάτησε την ψυχή με το «χιούμορ» του. Η Μονή ήταν η Ανάστασή μου.


-Σου έκανε καλό τελικά η παραμονή σου στο Μοναστήρι;



Πολύ. Νομίζω ότι είμαι μία άλλη Έφη τώρα. Η επαφή μου με τα θεία με
βοήθησε να διαχωρίσω πολλά πράγματα μέσα μου, να ξεχωρίσω τους
ανθρώπους, να τους κατηγοριοποιήσω και αυτό που προσπαθώ να κάνω τώρα
είναι και το να συγχωρώ. Ακόμη και εκείνους που με έχουν πληγώσει βαθιά.


-Μήπως το Μοναστήρι ήταν απλά μία λύση ανάγκης της στιγμής και όχι κάτι βαθύτερο;



-Υπάρχει μέτρο που να μετράει την πίστη και να μην το ξέρω; Το λέει και ο
ίδιος ο Χριστός: «όποιος θέλει οπίσω μου ελθεί». Και «Μακάριοι οι
πεινώντες και διψώντες».


-Εσύ τι από τα δύο ήσουνα;



Διψούσα για κατανόηση. Για έναν γαλήνιο ακροατή στα προβλήματα που
αντιμετώπιζα εκείνη την περίοδο. Και τον βρήκα στις Αδελφές Μοναχές. Το
επόμενο μου cd θα παραπέμπει σε όλη αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία που
βίωσα.


-Θα ερμηνεύσεις ψαλμούς δηλαδή;



Θα είναι ένας συνδυασμός εκκλησιαστικών ύμνων με παλιά μου συγκλονιστικά σουξέ. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γι αυτό.


-Γιατί αποφάσισες να δημοσιοποιήσεις τώρα όλο αυτό που έζησες;



Εξαιτίας όλων αυτών που ζει τώρα η Ελλάδα, αλλά και λόγω των ημερών του
Πάσχα, ήθελα να δώσω κι εγώ ένα παράδειγμα σε όλο τον κόσμο: Ότι η αγάπη
και η πίστη σώζουν. Στο λέω εγώ που δεν μου είχε λείψει ποτέ το
οτιδήποτε στη ζωή μου. Γιατί πάντα είχα μοιραίους έρωτες, άντρες νέους
και γεροδεμένους πεσμένους στα πόδια μου να με παρακαλάνε για ένα μου
άγγιγμα φευγαλέο, λεφτά, δημοσιότητα, απροσμέτρητες επιτυχίες. Κι όμως.
Αρκούσε ο κακός λόγος ενός ανθρώπου για να με απορυθμίσει και να μου πει
πως ό,τι κι αν είχα κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι ανάμεσα
στις κορυφαίες τραγουδίστριες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ήταν όλα
πράγματα του αέρα. Χωρίς πίστη ήμουν ένα τίποτα. Τώρα ξέρω. Δεν είμαι
πια η Έφη που γνωρίζατε- η ζωή μου έχει χωριστεί πια σε προ Μοναστηριού
και μετά Μοναστηριού. Και, πίστεψέ με, η δεύτερη αυτή εποχή, είναι σαφώς
ευτυχέστερη από την πρώτη.




24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Δέκα απίστευτα μπαλκόνια!!!

Posted: 17 Apr 2012 12:20 PM PDT


Όταν η φαντασία του αρχιτέκτονα οργιάζει...











































24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: H πεθερά και οι γαμπροί...!!!

Posted: 17 Apr 2012 12:08 PM PDT

Ήταν μια πεθερά και είχε 3 γαμπρούς...
Ο ένας την αγαπούσε πολύ, ο άλλος πιο λίγο και ο άλλος καθόλου. Θέλοντας να δει ποιος την αγαπάει περισσότερο αποφάσισε να πάει στη θάλασσα με τον κάθε ένα από αυτούς.Πάει με
τον
πρώτο, μπαίνει στην θάλασσα και κάνει πως πνίγεται τότε ο γαμπρός της
θα την σώσει. Την άλλη μέρα θα βρει έξω από το σπίτι του μια Mercedes κι
ένα σημείωμα. «Σε ευχαριστώ που μου έσωσες, η πεθερά σου».

Την
άλλη εβδομάδα πάει με τον δεύτερο κάνοντας το ίδιο κόλπο. Ο γαμπρός της
την έσωσε και την άλλη μέρα βρήκε έξω από το σπίτι μια Mercedes με το
ίδιο σημείωμα.

Πάει με τον τρίτο την άλλη εβδομάδα. Η πεθερά του
κάνει πως πνίγεται αλλά αυτός δεν την έσωσε και αυτή πνίγεται. Την άλλη
μέρα στην κηδεία βρίσκει έξω από το σπίτι του 3 Mercedes και το
μήνυμα.«Σε ευχαριστώ που με έσωσες ο πεθερός σου».




24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μυστήριο με τα στίγματα: Είναι ιερά σημάδια;

Posted: 17 Apr 2012 11:59 AM PDT


Πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς για τα στίγματα...


Είναι
ιερά σημάδια; Ή μήπως το μυαλό προσπαθεί να πει κάτι στο σώμα; Και εάν
ναι πόσο ισχυρό είναι τελικά το μυαλό;


Οι ερμηνείες του φαινομένου.


Πολλές είναι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί για το φαινόμενο των
στιγμάτων και για την εκ θαύματος ύπαρξη τους, αποδίδοντάς το άλλες
φορές σε απάτες και άλλες σε ψυχαναγκαστικά φαινόμενα του μυαλού.


Είναι ενδεικτικό το πόσο έχει αλλάξει η νοοτροπία για τα στίγματα
μέσα στα χρόνια. Μέχρι το 1950, όλοι μιλούσαν για ένα θαύμα, ένα
φαινόμενο που οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στην άμεση παρέμβαση του
Θεού. Από το 1950 και μετά, τα στίγματα άρχισαν να θεωρούνται ένα
φαινόμενο υστερίας, οι συνέπειες μίας διανοητικής ασθένειας.


Σήμερα, τα στίγματα θεωρούνται ένα  ψυχοσωματικό φαινόμενο που
σημαίνει ότι στην πραγματικότητα το μυαλό δημιουργεί αυτές τις πληγές
στο σώμα, ως αποτέλεσμα μίας μπερδεμένης εξωτερικής υποβολής. Γνωρίζουμε
πολύ καλά ότι το ψυχοσωματικό λειτουργεί στον άνθρωπο. Ξέρουμε δηλαδή
ότι όταν ντρέπεται κάποιος κοκκινίζει. Το αίμα ανεβαίνει απότομα στο
κεφάλι και το πρόσωπο κοκκινίζει. Πρόκειται για μία καθαρά ψυχοσωματική
αντίδραση του οργανισμού. Με άλλα λόγια το μυαλό προσπαθεί να πει κάτι
στο σώμα και το σώμα απαντάει. Πώς; Εκδηλώνοντας ψυχοσωματικές πληγές
άλλοτε ορατές και άλλοτε όχι.


Πότε μία πληγή θεωρείται "ιερό στίγμα";


Σύμφωνα με τους νευροψυχολόγους, υπάρχουν 4  διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα για να προσδιορίσει κανείς τα στίγματα:


1ο: Η ξαφνική εμφάνιση των πληγών. Οι πληγές κάνουν την εμφάνισή τους
στο ανθρώπινο σώμα, συνήθως στην παλάμη ή στον καρπό, χωρίς να προηγηθεί
κάποιο χτύπημα.

2ο: Η ξαφνική εξαφάνιση των πληγών. Σε πολλούς στιγματικούς τα στίγματα εξαφανίζονταν χωρίς να αφήνουν ίχνος από σημάδι.


3ο: Οι πληγές μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για πολλά χρόνια χωρίς
να μολύνονται. Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Έρευνες έχουν δείξει
ότι οι πληγές που προκαλούνται από τα στίγματα διαφέρουν από τις κοινές
πληγές ως προς το ότι ενώ παραμένουν εκτεθειμένες για μεγάλο χρονικό
διάστημα δε μολύνονται όπως συνήθως γίνεται με τις κοινές πληγές.


4ο: Έχουν μία διαφορετική «συμπεριφορά» από τις φυσιολογικές πληγές.
Τα στίγματα δεν ανταποκρίνονται σε ιατρικές θεραπείες. Γι αυτό και
πολλοί τα αποκαλούν «ιερά σημάδια».


Τα στίγματα αποτελούν ένα συναρπαστικό φαινόμενο. Οι πιο σκεπτικιστές θα πουν ότι : «Ναι, υπάρχουν φυσικά αίτια που εξηγούν αυτές τις πληγές».
Μέχρι η επιστήμη να αποκαλύψει τα φυσικά αίτια, τα στίγματα θα
παραμένουν ένα από τα πιο περίεργα και τρομαχτικά φαινόμενα που έχουν
σημειωθεί  στα χρονικά των παραφυσικών φαινομένων.


pyles.tv





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στο σώμα μιας 35χρονης ξέχασαν χειρουργικό εξοπλισμό!

Posted: 17 Apr 2012 11:51 AM PDT


Τραγικό και πρόωρο τέλος βρήκε μία γυναίκα
από τη Βρετανία αφότου ξεχάστηκε ιατρικό υλικό μέσα στην κοιλιά της,
έπειτα από ..

.επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο στο East
Sussex. Η 35χρονη Nicole Haynes είχε
υποβληθεί στην επέμβαση
νωρίτερα φέτος και πέθανε ανεξήγητα αρκετές εβδομάδες μετά αφήνοντας
πίσω της τον 46χρονο σύζυγό της και τον μικρό γιο τους. Μετά το θάνατό
της το προσωπικό του νοσοκομείου ανακάλυψε πως...









ένα ζευγάρι χειρουργικά κλιπ δεν είχαν αφαιρεθεί από το σώμα της
γυναίκας όπως γίνεται συνήθως. Στον γιατρό που τη χειρούργησε έχει
απαγορευτεί να κάνει άλλες επεμβάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.



Η διοίκηση του νοσοκομείου απολογήθηκε στην οικογένειά της άτυχης γυναίκας και ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.



Η 35χρονη είχε κάνει μία λαπαροσκοπική επέμβαση που θεωρείται γενικά
ασφαλέστερη από το κανονικό χειρουργείο και η ανάρρωση είναι τις
περισσότερες φορές ταχύτερη.



Εκτιμάται πως περίπου 250.000 γυναίκες υποβάλλονται σε λαπαροσκοπικές
επεμβάσεις κάθε χρόνο και σοβαρές επιπλοκές παρατηρούνται μόνο σε ένα
στα χίλια περιστατικά.



Τα αίτια θανάτου της Nicole Haynes δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά το
νοσοκομείο έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό ενώ η έρευνα είναι σε
εξέλιξη.
 trelokouneli.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Το απόλυτο λιώσιμο!

Posted: 17 Apr 2012 11:42 AM PDT



Τι σκαρφίζονται ορισμένοι...





24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Και, όμως, βγήκε ζωντανός!!

Posted: 17 Apr 2012 11:33 AM PDT


Άγιο
είχε ένας 25χρονος Ελβετός όταν από υπερβολική ταχύτητα έχασε τον
έλεγχο του αυτοκινήτου του σε έναν δρόμο ταχείας...
κυκλοφορίας κοντά στην
Ζυρίχη.

Το όχημα έμεινε κρεμασμένο στον αέρα όπως φαίνεται
και από τις φωτογραφίες, αλλά για καλή του τύχη δεν έπεσε στον δρόμο που
ήταν από κάτω. Ο οδηγός βγήκε χωρίς αμυχή, όπως και ο συνεπιβάτης του.











24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Ένας υποσχόμενος πρωτάρης

Posted: 17 Apr 2012 11:22 AM PDT

Ο Ούγγρος φωτογράφος Attila Kozó είναι μόλις 19 ετών...




Ο Attila Kozó από την Βουδαπέστη ξεκίνησε να
φωτογραφίζει μόλις πριν 2 χρόνια. Είναι ένα 19χρονο παιδί που έπιασε
όμως τον ταύρο από τα κέρατα κι έχει ήδη αναπτύξει το δικό του, διακριτό
στυλ. Δουλεύει πάρα πολύ με τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, είναι η
αλήθεια, για κάθε του φωτογραφία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα τού δίνει
μια συγκεκριμένη ταυτότητα και τον διαχωρίζει από τους συναδέλφους του.
Με ιδιαίτερο μάτι για το ανθρώπινο σώμα και με μια οπτική ματιά που
είναι κάπως βγαλμένη από όνειρο, σχεδόν δίχρωμη, όχι ακριβώς ασπρόμαυρη
-αλλά με ένα ελαφρό πράσινο να κυριαρχεί- ο Attila Kozó μάς χαρίζει φωτογραφίες έντονες και επιβλητικές.


Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες σε μεγέθυνση.























coolspotting.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου